04.05.2024
Субота,21:01
Вітаю Вас Гість

Середземноморський раціон при серцево-судинних захворюваннях За результатами дослідження, проведеного в Іспанії, середземноморська дієта, доповнена оливковою олією першого віджиму ("extra-virgin") або горіхами, знижує відсоток несприятливих результатів, пов'язаних з серцево-судинними захворюваннями (серцевий напад, інсульт і викликані ними смертельні випадки серед людей у групі ризику.

Дослідники, що працюють над пр ... Читати далі »


Масло чайного дерева з сріблом від мікробів У боротьбі з інфікованими ранами, змішування масла чайного дерева і срібла з наступним приміщенням їх у ліпосоми (розчинні жирові капсули), значно збільшує протимікробну активність і може практично виключити всі побічні ефекти.

Ван Лі Лоу з колегами з університету Вульверхэмптона представили результати свого дослідження на зустрічі вчених-біологів у місті Харрогейт, згідно з я ... Читати далі »


Призначення лімфатичних вузлів Якщо уявити, що наша імунна система - це поліція, тоді, згідно з результатами робіт, відомих до сьогоднішнього дня, лімфатичні вузли найкраще підійшов би на роль поліцейських ділянок, місць, де організовано імунну відповідь. Однак у новій статті, опублікованій в PLoS Biology, йдеться, що лімфовузли не є ключовими в упорядкуванні Т-клітин (головних імунних піхотинців) у миші для відпо ... Читати далі »


Штучні суміші і кесарів розтин можуть негативно позначитися на здоров'ї дитини Спосіб народження (природний або кесаревим розтином) і практика годування (годування груддю або штучне вигодовування) впливають на розвиток кишкових бактерій у новонароджених і таким чином можуть впливати на їх здоров'я протягом життя, згідно з результатами дослідження, опублікованого в CMAJ (Canadian Medical Association Journal).

Бактері ... Читати далі »


Грубий управлінець дестабілізує колектив Грубі начальники, які відносяться до своїх підлеглих з насмішкою, публічною критикою, бойкотуванням негативно впливають не тільки на цих працівників, але і на умови роботи колег цих співробітників, які страждають від «вторинної грубості» або грубості, спостерігається ними по відношенню до інших, - відповідно до нового дослідження Університету Нью-Гемпшира.

Перше дослідження з ... Читати далі »


Як інстинкт самозбереження впливає на сприйняття небезпеки Коли ми стикаємося з чимось, що вселяє жах, будь то волохатий павук або розлючений натовп, наша мета, як правило, - опинитися якнайдалі від об'єкта страху. Насправді, новітні дослідження показують, що візуальне сприйняття людини може бути змінено таким чином, щоб змусити його втекти від гріха подалі.

Організм допомагає людині впоратися з наближається загрозо ... Читати далі »


Жирні та солодкі продукти викликають звиканняХарчування жирною та солодкою їжею може призвести до хімічних змін в мозку, тоді чоловік на дієті буде відчувати «ломку», подібно наркоману, який втратив наркотиків. Такий висновок дозволило зробити дослідження, проведене на мишах і опубліковане в Міжнародному журналі з ожиріння доктором Стефані Фултон.

Фултон пояснила: «Працюючи з мишами, чий мозок багато в чому схожий з ... Читати далі »


Як відбувається формування кінцівок Доктор Марі Кміта і її дослідницька група оприлюднили свій наукова праця, в якій описаний механізм, відповідальний за виникнення наших пальців рук і ніг, і демонструє всю важливість регуляції генів в процесі переходу від плавників до кінцівок в ході еволюції. Їх наукове відкриття було опубліковано в престижному науковому журналі Science.

З допомогою генетики і математики вчені пре ... Читати далі »


« 1 2 3 4 5 ... 19 20 »