18.05.2024
Субота,13:21
Вітаю Вас Гість

Як мозкові імпульси створюють моделі поведінки Довгий час нейробіологи дивувалися, яким чином наш мозок кодує думки, включаючи пам'ять і свідомість на клітинному рівні. Результати показали, що групи нейронів виражають собою кожен окремий сегмент інформації, проте невідомо, на що схожі ці групи чи як вони розвиваються.

На даний момент дослідники Бостонського університету (BU) і Массачусетського інституту (MIT) дали п ... Читати далі »


Тестування водіїв зі склерозом Простий, точний протокол випробування для визначення придатності до водіння у пацієнтів з розсіяним склерозом є результатом трирічної праці вчених з університету штату Джорджія.

Доктор Абиодун Акинуантан, науковий співробітник університету, отримав грант в 360 000 доларів від національної організації розсіяного склерозу за свої новаторські ідеї.

«Розсіяний склероз є прогресуючим ... Читати далі »


Як алкоголь захищає від травм Травмовані пацієнти, які мають алкоголь в крові, мають меншу ймовірність померти в лікарні.

До такого висновку прийшли вчені після дослідження в Університеті штату Іллінойс-Чикаго, Школи Громадської охорони Здоров'я. Дослідження також показало, що чим більше алкоголю в організмі людини, тим вища ймовірність, що він виживе

«Це дослідження не заохочує людей пити» ... Читати далі »


Зменшення інтенсивності куріння позитивно впливає на здоров'я Численні дослідження показують достоїнства повної відмови від куріння, в тому числі збільшення тривалості життя і поліпшення її якості, зниження імовірності розвитку захворювань, Однак медичні працівники визнають, що відмова від сигарет може бути важким і неприємним, і мати лише невеликий відсоток успіху.

Кожен день лікарі зустрічаються з пацієнтами, я ... Читати далі »


Вплив молока на здоров'я людини Звичка пити молоко, придбана в дитинстві, може призвести до поліпшенню фізичного стану в похилому віці, згідно з новим дослідженням. Нове дослідження виявило, що 1 додатковий склянка молока, випита в день, починаючи з дитинства, призводить до того, що дитина починає ходити на 5% швидше однолітків і на 25% скорочує ймовірність порушення координації в літньому віці.

Дослідники припус ... Читати далі »


Вплив першої менструації на ризик серцево-судинних захворювань Згідно новому науковому дослідженню період першої менструації залежить від кількості підшкірного жиру, об'єму талії та ІМТ людини в зрілому віці.

Проведена робота дозволяє зв'язати між собою певні життєві події, які могли б викликати небезпечну хворобу. Цей зв'язок допоможе визначити шляхи зниження ймовірності серцево-судинних проблем у до ... Читати далі »


Лікування діабету стовбуровими клітинами Вченим з Австралії вдалося отримати стовбурові клітини з тканин підшлункової залози, ці клітини можуть бути трансформовані в інсулін - продукують. Зроблене відкриття обіцяє наблизити той день, коли залози діабетиків першого типу зможуть самі виробляти інсулін в необхідних кількостях.

Дане дослідження було проведене в медичному інституті штату Вікторія, результати роботи опубл ... Читати далі »


Гормони з кальцієм дозволяють розпізнати пневмонію За повідомленнями американських вчених, в процесі проведення серологічних досліджень був встановлений фактор, який значно збільшить точність діагностування пневмонії, тоді як флюорографія дає не зовсім конкретні результати.

Дослідження пацієнтів з пневмонією встановило, що рівень кальцію був набагато вище, ніж в контрольній групі пацієнтів з хронічними обструктивним ... Читати далі »


« 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 »