18.05.2024
Субота,07:15
Вітаю Вас Гість

Відновлення зору за допомогою стовбурових клітин Група вчених Університету в Шеффілді, Англія, розробила нову технологію трансплантації стовбурових клітин в око людини. Вони сподіваються, що це відкриття буде сприяти відновленню нормального функціонування очей після перенесених хвороб або будь-яких пригод.

Вчені докладно описують свою технологію створення зовнішньої пластини, за допомогою якої здійснюється трансплан ... Читати далі »


Які труднощі виникають під час виховання прийомних дітей Характер дитини і методи її виховання є важливими факторами, що впливають на асоціальну поведінку прийомних дітей, стверджують вчені з університету Wayne State University.

Крістофер Трентакоста, доктор філософії та доцент психології в американському Інституті вільних мистецтв і наук, вивчив дані по 361 групі людей (у кожній групі було по три представника: біол ... Читати далі »


Новий засіб боротьби з шлунковими бактеріями Вчені з США виявили новий спосіб боротьби з загальним шлунковими бактеріями, які викликають виразку і значно збільшують вірогідність ракової пухлини шлунка.

Прорив, зроблений американськими дослідниками, став квінтесенцією п'ятирічної роботи з бактерією гелікобактер пілорі (Helicobacter pylori), яка може успішно виживати в сильній кислоті шлунка. Щонайменше, половина насе ... Читати далі »


Мобільний телефон - помічник при схудненні Нові дослідження показують, що мобільні телефони можуть бути корисні для посилення ефекту різних оздоровчих програм, спрямованих на зменшення зайвої ваги.

«Подібний метод допоможе істотно поліпшити певні психологічні аспекти існуючих програм схуднення (наприклад, самоконтроль, постановку цілей, спосіб життя та ін)», - говорить Бонні Спрінг і її колеги.

З допомогою мо ... Читати далі »


Експеримент по впливу на сітківку ока у сліпих Імплантований протез сітківки ока, який складається з комплекту електродів і має зв'язок з відеокамерою, підключеною до комп'ютера, дозволяє слабозрячим пацієнтам успішно «читати» шрифт Брайля.

«В одному клінічному випробуванні, проведеному з незрячим пацієнтом, було виявлено, що ми в змозі безпосередньо стимулювати сітківку ока», - пояснив провідний автор проекту Томас ... Читати далі »


Вплив ферментів на рівень кров'яного тиску під час вагітності Нетипово високий рівень ферментів CYP2J2 в клітинах плаценти і децидуальної оболонки (ендометрії) у жінок у період прееклампсії виявили німецькі вчені.

Прееклампсія, найбільш поширене ускладнення при вагітності, це стан, при якому відбувається раптове різке підвищення артеріального тиску, а також мають місце набряки і альбумінурія. В Європі та Америці пре ... Читати далі »


Вплив куріння на ризик захворювання на діабет За результатами дослідження, проведеного в Японії, куріння є серйозним чинником ризику порушення секреції інсуліну у чоловіків.

Всього в експерименті взяло участь 1199 осіб, причому ризик порушення секреції інсуліну у курців був вдвічі більше, ніж у незалежних від тютюну людей, заявляє Акіко Морімото (доктор з університету Осаки (Японія) і його колеги.

Під час дос ... Читати далі »


Виявлено новий засіб проти епілепсії Вчені Лондонських наукових центрів ідентифікували ряд жирних кислот, які могли б стати основою нових протиепілептичних лікарських засобів. Вони вважають, що ліки на основі жирних кислот будуть діяти подібно кетогенній дієті, що представляє собою раціон, багатий жирами при досить обмеженій кількості вуглеводів. Таке лікування, часто призначають дітям з тяжкою епілепсією, стійкою до ліків ... Читати далі »


« 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 »