29.03.2024
П`ятниця,18:25
Вітаю Вас Гість

Діти, які п'ють більше молока, з роками залишаються рухливішими за однолітків

Вплив молока на здоров'я людини Звичка пити молоко, придбана в дитинстві, може призвести до поліпшенню фізичного стану в похилому віці, згідно з новим дослідженням. Нове дослідження виявило, що 1 додатковий склянка молока, випита в день, починаючи з дитинства, призводить до того, що дитина починає ходити на 5% швидше однолітків і на 25% скорочує ймовірність порушення координації в літньому віці.

Дослідники припускають, що «вживання молока в дитинстві впливає на фізичні функції в літньому віці», - відкриття, яке має величезне значення для дорослих старше 65 років, оскільки чисельність цієї категорії населення подвоїться приблизно через найближчі роки і до 2030 року становитиме понад 70 мільйонів.

Команда британських дослідників використала архівні записи двох великих досліджень для оцінки дитячих харчових звичок у 1500 чоловіків 62-86 річного віку. Вони визначили вплив дієти, зокрема, вживання молочного білка, кальцію і жиру на рухливість в зрілому віці.

Літні учасники виконували ряд вправ, таких як ходьба, вставання з ходьбою і вправи на координацію. Ті учасники, які вживали в дитинстві молочний білок і кальцій зберегли велику рухливість в зрілому віці. Вчені виявили також, що ті, хто пив молоко в дитинстві, в основному продовжували пити його і дорослими, сформувавши, таким чином, здорову звичку.

Серед багатьох здорових звичок, що беруть початок у молодому віці, експерти відзначили важливість починати день з сніданку. Насправді, дослідження показують, що п'ють молоко і завтракающие люди мають більш поживну дієту, ніж ті, хто цього не робить. Молоко вранці - здорова звичка, яка допоможе забезпечити дітей поживними речовинами, необхідними протягом дня.

Хоча багаторічні дослідження відзначали перевага молока у підтримці здоров'я кісток, вперше було знайдено зв'язок між вживанням молока та фізичною активністю в зрілому віці.

Молоко є головним джерелом живлення кісткової тканини кальцієм і вітаміном D в американській дієті. Згідно з рекомендаціями дієтологів (з 2010 року) для здорового харчування рекомендується щодня пити 2 ст. молока малюкам 2-3 л віку, 2,5 склянки дітям 4-8 л віку і 3 чашки підліткам і дорослим. Молоко на сніданок є ідеальною можливістю допомогти вашим дітям почати день правильно, і отримати рекомендовану порцію молока щодня.

Всього коментарів: 0
avatar