19.05.2024
Неділя,12:02
Вітаю Вас Гість

Розвантажувальні дні для здоров'я суглобів

Розвантажувальні дні ефективно очищують організм і відновлюють робочі функції багатьох органів, у тому числі і суглобів. Відсутність зайвої ваги і здоров'я людини тісно взаємопов'язані зі здоров'ям суглобів, так як зайві кілограми створюють зайвий тиск на скелет. Якщо ви хочете добре виглядати, підтримувати гарну фізичну форму і просто добре себе почувати, харчуйтеся правильно, займайтеся спортом, очищуйте організм за допомогою розвантажувальних днів, які досить ефективні.

Основний принцип розвантажувального дня - використання в раціоні харчування протягом доби одного виду продукту, в основному це овочі, фрукти і ягоди. Не менш ефективними бувають сирні, м'ясні чи рибні дні в залежності від стану здоров'я, віку і характеру захворювання.

Овочевий день

Протягом доби в їжу потрібно вживати тільки овочі і страви з них, наприклад, баклажани, капусту та ін. Потрібно виключити овочі, що містять пурини: редьку, редис, щавель, шпинат та ін. Вживання картоплі, буряка, моркви і зеленого горошку потрібно обмежити . Денний раціон повинен становити 1,2-1,5 кг, його можна розділити на порції по 200-250 г на 4-5 прийомів. З овочів можна робити салати, варити вегетаріанські супи, тушкувати. В якості заправки для блюд рекомендується використовувати рослинне масло або сметану, але в обмеженій кількості. Кухонна сіль виключається.

М'ясний день

Цей розвантажувальний день можна застосовувати 1 раз на тиждень. Він сприяє зниженню ваги. Денний раціон: 300-350 г відвареного м'яса, 600 г овочів або страв з них (гарніри, салати, бульйони).

Приймати їжу потрібно 5-6 разів на день невеликими порціями. З напоїв рекомендуються овочеві соки, відвар шипшини або кави з молоком без цукру. Загальна кількість рідини в добу - 500 мл.

Сирний день

Сирний день також можна застосовувати 1 раз на тиждень, він допоможе при надмірній вазі. Добовий раціон включає 400-600 г сиру або страв з нього (сирники, пудинг та ін.). Порції діляться на 4 прийоми по 100-150 г. Можна розтирати сир зі сметаною: на 1 порцію не більш 15 г сметани. З напоїв рекомендуються кава з молоком без цукру або відвар шипшини. Добова норма рідини - 700 мл.

Краще пити натуральні свіжовичавлені овочеві, фруктові і ягідні соки, в яких міститься максимально можлива кількість вітамінів і мінералів. Менш кращі соки з пакетів, але і їх цілком можна вживати, якщо немає можливості приготувати свіжий сік.

Кисломолочний розвантажувальний день

Протягом доби необхідно вживати тільки кисле молоко або кефір. Добова норма - 1,5 л. Можна використовувати 750 мл кислого молока і 750 мл кефіру або в інших пропорціях, розподіливши загальну кількість на весь день по 250 мл на 6 прийомів.

Жировий розвантажувальний день

У раціон денного включаються 250 г сметани, 500 мл кави з молоком без цукру, 500 мл вершків (у чистому вигляді або з кавою, чаєм без цукру), 250 мл відвару шипшини. Прийом їжі кожні 2 години невеликими порціями. Цей розвантажувальний день показаний при надмірній вазі, а також він сприяє ефективному очищенню організму від шлаків.

Компоти можна варити як зі свіжих сезонних фруктів та ягід (влітку і восени), так і із сухофруктів (в осінньо-весняний період).

Фруктовий розвантажувальний день

Протягом доби можна з'їсти 1,5 кг фруктів: яблук, груш, бананів і т.п. Цей розвантажувальний день сприяє очищенню організму і нормалізації роботи внутрішніх органів.

Прийом їжі 6 разів на день по 250 г. Фрукти можна вживати в сирому вигляді або приготувати з них салат, фруктовий суп, компот, кисіль та ін. Заправляти страви можна сметаною і цукром, але в обмеженій кількості.

 

Всього коментарів: 0
avatar