02.05.2024
Четвер,15:27
Вітаю Вас Гість

Як приготувати найшвидші біляші та пиріжки на сковороді

"Біляші гарячі!" Хто пам'ятає цей заклик - невід'ємну рису радянського пляжного відпочинку? Тоді ще можна було купувати їжу з рук, а пиріжки і біляші не перетворилися в найсумніший вид фастфуду. У вас є шанс все повернути - на окремо взятій кухні, та хоч прямо сьогодні на вечерю. Тісто на кефірі для смажених пиріжків і біляшів готується моментально, а ваші домашні будуть в захваті від будь-якої начинки.

 

Швидкі біляші на кефірі, рецепт

На 9-10 біляшів

Справ тут буквально на п'ять хвилин. Не встигнете озирнутися, як пишне і рум'яне диво з'явиться на вашому столі. Ах, ця тонка хрустка скоринка і соковита начинка! Мабуть, не втримаюся і візьму ще один беляш!


Для тіста:

  • 250 г кефіру 2,5%
  • 220 г борошна (може знадобитися трохи більше)
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1/3 ч. л. соди

Для начинки:

  • 500 г свинини
  • 2 цибулини
  • сіль перець
  • рослинна олія для смаження

У тісто можна додати сіль, але без неї воно виходить більш еластичним і м'яким.

Приготування

  1. Приготувати начинку. Лук очистити, пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом. Посолити і поперчити, за бажанням додати зелень. Перемішати, накрити плівкою і прибрати в холодильник.
  2. Для тіста змішати кефір з невеликою кількістю борошна, щоб вийшло рідке тісто. Потім додати соду і решту борошна, замісити м'яке тісто. Додати рослинну олію і ще раз добре вимісити. Готове тісто накрити, залишити на 15-30 хвилин.
  3. Робочий стіл змастити олією. Розділити тісто на шматочки по кількості біляшів. Кожен шматочок розім'яти в коржик. Викласти м'ясну начинку, рівномірно розподілити по тесту. Зібрати краї тіста в "мішечок", залишивши в середині кожного біляша невелику дірочку.
  4. Обсмажити біляші в киплячій рослинній олії. Шар олії повинен бути близько 1 см або більше. Вкрай бажано, щоб біляші не лежали впритул один до одного, а обсмажувалися вільно. При цьому викладати біляші слід дірочкою вниз, обсмажувати на цій стороні на швидкому вогні, потім перевертати і готувати під кришкою.
  5. Біляші готові, коли всередині почне кипіти м'ясний сік. Обсмажені біляші краще викласти на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
  6. Ліпити біляші потрібно безпосередньо перед обжаркой, оскільки всередині волога начинка і, якщо підготувати їх заздалегідь, тісто відволожиться.

Смажені пиріжки на бездріжджового тіста, рецепт

На 6 великих пиріжків

Немає часу возитися з дріжджовим тестом? Не встигли з ним потоваришувати? Нічого страшного, ось вам рецепт пишного і легкого тіста на кефірі. Пиріжки виходять чарівними з будь-якою начинкою!

Для тіста:

  • 360 г борошна
  • 250 мл кефіру
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 4 зварених круто яйця
  • пучок зеленої цибулі
  • рослинна олія для смаження

Приготування

  1. У мисці змішати сіль і цукор. Додати кефір і соду, перемішати.
  2. Слідом влити 3 ст. л. рослинної олії і ввести просіяне борошно. Перемішати, додати ще 1 ст. л. олії.
  3. Викласти тісто на присипаний борошном стіл і місити, поки воно не стане м'яким. Борошно не додавати.
  4. Розділити тісто на рівні частини, скачати з них кульки (приблизно по 120 г).
  5. Кожну кульку присипати борошном, розкачати в коло і викласти на нього начинку. Скласти навпіл і скріпити краї. Акуратно пройтися по пиріжку качалкою, щоб начинка рівномірно розподілилася, а сам пиріжок став більш плоским.
  6. Всі пиріжки укласти швом вниз на дошку, присипану борошном.
  7. Обсмажити пиріжки з двох сторін в добре розігрітій олії. Готові пиріжки перекласти на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
Всього коментарів: 0
avatar