14.05.2024
Вівторок,09:27
Вітаю Вас Гість

Домашні SPA процедури

SPA процедуриТі, кому не по кишені розкіш модних SPA курортів з шикарними розслаблюючими і живильними процедурами, можуть випробувати омолоджуючий і лікувальний ефект SPA процедур у себе вдома. На відміну від дорогих курортів домашні SPA процедури можна виконувати регулярно з мінімальними грошовими витратами. Вони не зажадають занадто багато часу, просто використовуйте моменти, коли ваш чоловік і діти зайняті поза домом, і присвятіть їх власному здоров'ю і розслабленню. Найперша, а може і головна процедура - купання у ванні. Все що для цього потрібно, цілком ймовірно, є у вас вдома. На всякий випадок придбайте заздалегідь ароматичну сіль для ванни і морську сіль.

Розслаблююча ванна

Надіньте на голову шапочку для купання, або оберніть волосся рушником. Очистіть обличчя і нанесіть на шкіру зволожуючий крем, потім приготуйте ванну з ароматичною сіллю. Жасмин, троянда, ваніль - ці аромати роблять SPA процедури не тільки корисними, але й приємними. Поки ванна наповнюється, змішайте в чашці морську сіль і трохи теплої води, візьміть губку і нанесіть отриману суміш на тіло. М'яко помасажуйте протягом декількох хвилин, щоб очистити поверхню шкіри від мертвих клітин. Потім пориньте у ванну і за кілька хвилин розслабляйтеся без рухів. Після цього вимийте тіло, як зазвичай, сполосніть і промокніть зайву вологу рушником.

Масаж тіла

Через брак професійної масажистки у вашому імпровізованому домашньому SPA центрі, приготуйтеся після ванни самостійно зробити собі лікувальний і розслаблюючий масаж, оскільки SPA процедури без нього були б не повними. Візьміть ваше улюблене ароматичне масажне масло для тіла і сядьте в зручній позі на стільці або на краю ванною. Налийте масло в долоні, щоб воно трохи зігрілось, і енергійно помасажуйте плечі і руки, спочатку невеликими, потім все більш широкими круговими рухами.

Після рук перейдіть на область грудної клітини та живота, також круговими рухами пальців рук. Помасажуйте ноги одну за одною круговими рухами від щиколотки до коліна, відпочиньте і продовжуйте руху від коліна до стегна знизу вгору. Потім проведіть руками по всій поверхні ніг, знизу доверху. Встаньте і потягніться руками до стелі на кілька секунд.

Релаксація

Масаж закінчений, але SPA процедури тривають. Після масажу оберніться в просторий м'який халат і ляжте на ліжко. Включіть легку музику і ароматичні свічки, дозвольте собі як слід відпочити після ванни та масажу. Закінчити процедури можна чашечкою зеленого чаю або відвару ромашки. Приємного вам відпочинку і безодню задоволення!

Всього коментарів: 0
avatar