13.11.2018
Вівторок,10:26
Вітаю Вас Гість

Продукти для поліпшення обміну речовин

Щоб спалити зайвий жир, необхідно їсти наступні продукти. Але тільки не рідше 5 разів на день і не менше 6 тижнів поспіль.

Ананас. Він містить фермент бромелайн, що розщеплює білок, сприяючи, таким чином, травленню і розпаду жирів. До того ж він містить вітамін С і притуплює апетит. Особливо корисно перед їжею пити свіжовичавлений ананасовий сік, а сам фрукт залишати на десерт.

Артишок. Знижує рівень холестерину в крові і оптимізує спалювання жирів. До складу входить цинарин, стимулюючий роботу печінки і жовчних шляхів. Артишоки найкраще їсти на закуску. Дуже корисний їх відвар.

Баклажан. Містить вітаміни PP, С, каротин; мінеральні речовини (калій, фосфор).

Баклажани низькокалорійні. До того ж вони використовуються для профілактики захворювань серцево-судинної системи, захворювань нирок.

Виноград. Звільняє клітини від зайвої рідини, а виноградний цукор забезпечує організм енергією. Феноли, що містяться в шкірці темного винограду, нормалізують роботу серця і клітин міокарда. Виноград краще їсти на десерт.

Груші. Вони знезаражують кишечник. Груші корисно їсти в будь-який час.

Диня. Вона взагалі не містить жиру. Звільняє клітини від зайвої рідини, мобілізує захисні сили організму, очищає нирки. Диню корисно їсти між основними прийомами їжі.

Кабачки. Вони низькокалорійні, багаті мінеральними речовинами і вітаміном С. Вони теж включаються в раціон хворих, що страждають серцево-судинними захворюваннями і цукровим діабетом.

Ківі. Ківі містить в 2 рази більше вітаміну С, ніж апельсин. Він сприяє продукції жіроразрушающіх гормонів. Для оптимального ефекту необхідно з'їдати по два плоди ківі в день.

Полуниця. Вона містить понад 300 корисних речовин, у тому числі велику кількість вітаміну С. Марганець оптимізує процеси обміну речовин в організмі. Раз на два тижні корисно проводити розвантажувальний полуничний день, за добу необхідно з'їсти 2 кг полуниці, розділеної на 5 прийомів.

Кресс-салат. Він багатий мінеральними речовинами (кальцієм, калієм, фосфором, хромом).

Хром бере участь у спалюванні жирів, очищає кишечник, регулює відчуття голоду.

Кукурудза. Вона містить вуглеводний і фруктовий цукор. Тому кукурудза надовго залишає відчуття ситості. Корисно готувати її на гарнір.

Папайя. Вона містить дуже багато ферментів (папаїн, лізоцим, ліпаза), вітамін С, а також мікроелементи (особливо залізо). Всі вони активізують обмінні процеси в організмі. Для оптимального впливу необхідно з'їдати по половині або цілої папайе в день.

Помідори. Вони містять каротин, вітамін С, вітаміни групи В, мінеральні речовини (особливо багато калію, фосфору, заліза), а також органічні кислоти.

Буряк. Він містить каротин, вітамін С, вітаміни групи В, мінеральні речовини (особливо багато кремнію). Кремній має велике значення для суглобів, зв'язок, кісток, волосся. Видаляє з організму непотрібні кислоти, зміцнює імунну систему. Краще всього пити свіжовичавлений буряковий сік вранці і ввечері.

Селера. Допомагає організму справитися зі стресами, зміцнює нервову систему завдяки вмісту в ньому гірким речовинам і ефірним оліям.

Спаржа. Вона виводить шлаки і зайву воду з клітин організму, дає організму заряд енергії і при цьому містить мало калорій. Постарайтеся їсти спаржу через день.

Кольорова капуста. Вона швидко насичує, знижує дію канцерогенів, через високий вмісту кальцію вона попереджає розвиток остеопорозу. Крім того, цвітна капуста містить багато біологічно активних речовин. Постарайтеся використовувати її для гарніру і для варіння легких супів. Відвар цвітної капусти також дуже корисний.

Цикорій. Він допомагає організму спалювати зайві жири. Цикорій дуже гарний у якості гарніру.

Огірки. Вони містять багато біологічно активних речовин, особливо вітаміну С, вітаміну В1 і В2, мінеральних солей (в основному це солі калію). На 95% огірки складаються з води.

Молочна сироватка. Бактерії, що містяться в молочній кислоті, сприяють швидкому пересуванню їжі по кишечнику і перешкоджають відкладенню жиру в жирові депо. Ідеальна доза - 3 склянки на день.

Морський окунь. Він активізує синтез гормону, який у свою чергу "виганяє" жир з жирових депо, трансформуючи його в енергію. Досить 100 г морського окуня в день.

Хрусткі хлібці. Вони виводять шлаки з організму завдяки вмісту в них баластових речовин. Один хлібець містить всього 30 ккал. Замініть хрусткими хлібцями звичайний хліб.

Яблучний оцет. Він підсилює обмін речовин, особливо обмін жирів; сприяє транспорту жирних кислот і рідини з організму. Розчиняйте 1 ст. л. яблучного оцту в склянці води (краще мінеральної без газу) і пийте цей коктейль щоранку. Ефект ви відчуєте вже через 4 тижні.

Кропива з імбиром. Для приготування 10 г кропив'яного чаю залити чашкою окропу.

Настояти 2 хв. Потім необхідно додати в кропив'яний чай половину чайної ложки натертого імбиру, розмішати, настоювати 5 хв. Цей напій виводить з організму шлаки, токсини, надлишок рідини. Підсилює роботу нирок і вважається одним з кращих засобів при спазмах шлунка. Імбир усуває відчуття важкості після їжі, допомагає позбутися дратівливості, перевтоми.

Зелений чай з лимоном. У чайник засипати зелений чай (1 ч.л. на 1 порцію). Залити в чайник кип'яток, 2-3 рази наповнити чашку чаєм, потім вилити назад. Подається з скибочкою лимона. Такий чай допомагає бути в тонусі протягом дня, прекрасно перемагає відчуття голоду і підвищує імунітет.

 

Всього коментарів: 0
avatar