06.05.2024
Понеділок,09:33
Вітаю Вас Гість

Засмага топлес - шкода чи користь

загар топлесс«Topless» означає в перекладі з англійської мови «оголений по пояс». Такий загар дуже гарний, але між тим під сумнівом його користь для здоров'я. Якщо вам хочеться отримати відмінний загар і при цьому не нашкодити собі, слід дотримуватися деяких правил.

Перше з цих правил наступне. Засмага «топлес» нешкідлива в основному тільки для дівчат віком до 25 років. Якщо ви старше, перед тим, як засмагати на сонці, зверніться за консультацією до онколога або мамолога.

Також слід звернутися за консультацією до фахівця і в тому випадку, якщо у вас є схильність до жіночих захворювань. У цьому випадку загар, швидше за все, буде вам протипоказаний. Ультрафіолетові промені не найкращим чином діють на шкіру, а це призводить до розвитку хвороб молочних залоз.

Сонячні промені можуть погіршити перебіг хвороби, а також призвести до злоякісних новоутворень. Також вони здатні пробудити розвиток прихованих недуг. Також дія сонячних променів прискорює старіння шкіри і знижує захисні механізми.

Також не слід піддавати сонячному опроміненню родимки. Сонячного впливу слід уникати і в другій половині менструального циклу. У цей період виникають зміни в рівні гормонів в організмі.

Не забувайте і про правила засмаги. На сонці потрібно бувати тільки вранці і ввечері. У перший день час засмаги повинен бути не більше, ніж 20 хвилин, з них на сонці потрібно бути тільки 5 хвилин, а потім 20 хвилин відпочивати в тіні або перебувати у воді. Поступово можна збільшити період перебування на сонці. Починаючи з 7-10 дня можна проводити на сонці вже близько 3 годин за день. Але важливо, щоб більшу частину цього часу ви перебували в тіні.

При загорянні намагайтеся застосовувати сонцезахисні засоби (креми, масла або молочко). На пляжі не слід користуватися дезодорантами, духами, туалетною водою та іншими видами парфумерії. Це пов'язано з тим, що більшість компонентів парфумерних засобів під дією ультрафіолетового випромінювання розпадаються і можуть викликати хімічні опіки.

Під час відпочинку на сонці важливо регулярно пити воду, оскільки на сонці волога втрачається надзвичайно швидко. Ви можете загоряти топлес також і в солярії. Штучна засмага зручна тим, що вона перебуває під контролем. Ви під час такої засмаги постійно контролюєте час опромінення, що знижує до мінімуму ризик виникнення сонячних опіків. До того ж, ви можете вибрати зручний графік прийому ванн, що дуже зручно.

Але й при загорянні в соляріях важливо дотримуватися певніх вимог. Так, важливо пам'ятати про те, що строки використання ламп низького тиску невеликі, і становлять не більше 300-350 годин, а після цього лампи випускають промені, які здатні призводити до виникнення несприятливих змін у тканині молочної залози. На жаль, не можна неозброєним оком визначити, наскільки придатна використана лампа. У цьому випадку слід довіритися консультанту.

Для надійного захисту важливо використовувати пластикові ковпачки у вигляді конуса, а також наклейки на груди. Крім того, час засмаги обов'язково має бути під контролем.

Є певні правила засмаги з імплантами (силіконовими протезами). Сеанси в цьому випадку скорочують на 7 - 10 хвилин.

Ні в якому разі не можна засмагати топлес при вузлових формах мастопатій, вагітності та в деяких інших ситуаціях. Перед засмагою при наявності хронічних захворювань також рекомендується проконсультуватися з фахівцем.

Пам'ятайте про те, що засмага тьмяніє вже через 2-3 тижні, а ось неприємності зі здоров'ям можуть залишитися на все життя.

Всього коментарів: 0
avatar