14.05.2024
Вівторок,18:28
Вітаю Вас Гість

Втрата ваги покращує сон

Вплив надмірної ваги на якість сну Втрата ваги може безпосередньо допомогти в поліпшенні якості сну серед людей з надмірною вагою за даними дослідження, представленого Американською Асоціацією Серця.

Дослідники виявили, що поліпшення сну безумовно пов'язано з втратою ваги. Також зокрема було відмічено поліпшення сну, пов'язане з втратою жиру на животі.

Дослідження під керівництвом Керрі Стюарт проводилося протягом шести місяців з 77 учасниками. Усі учасники дослідження мали надлишкових вага і були визначені в одну з двох груп. Перша група дотримувалася дієту і режим, а друга - лише дієту.

Всі учасники пройшли обстеження сну за методом Хопкінса на початку експерименту, а потім в кінці, щоб точно визначити наявність проблем зі сном, таких як апное сну, неспокійний сон, надмірний сон чи сонливість, денна втома, безсоння, використання снодійного. Вони також виміряли кількість жиру на животі учасників, і ІМТ на початку, а потім і в кінці експерименту. Всі випробовувані, незалежно від групи, втратили в середньому близько п'ятнадцяти фунтів. Також респонденти втратили близько п'ятнадцяти відсотків жиру на животі, що вимірювалося за допомогою МРТ. Деякі проблеми зі сном були записані добровільно, хоча жодна з них не була розцінена як надзвичайно поширена. Дослідники виробили композитну загальну оцінку сну й з'ясували, що обидві групи покращили свій сон на двадцять відсотків.

Стюарт говорить: "Ключовим елементом для поліпшення сну в нашому дослідженні було зниження обсягу жирових відкладень в організмі і, зокрема, жирових відкладень на животі, що допомагало всім учасникам без винятку незалежно від способу втрати ваги (дієта або дієта разом з вправами)".

Якісний сон необхідний для фізичного і психічного здоров'я, а також для здоров'я серцево-судинної системи. Хронічні порушення сну підвищують ризик серцевого нападу, високого кров'яного тиску, порушення серцевого ритму та інсульту. Ожиріння підвищує ризик виникнення проблем зі сном.

Всього коментарів: 0
avatar