02.05.2024
Четвер,05:48
Вітаю Вас Гість

Мерзнете? 25 способів поліпшити поганий кровообіг

Коли на вулиці тепло, а пальці на руках і ногах холодні, зазвичай говорять про погану циркуляцію крові. Про цю ж проблему сигналізують набряки, поколювання, судоми і оніміння кінцівок. Негарно. Неприємно. Небезпечно серйозними ускладненнями. Не затягуйте, при першій же можливості зверніться до лікаря за кваліфікованою консультацією. Вам також знадобляться 25 легких способів поліпшити кровообіг. Починати наводити здоров'я в порядок краще без зволікання. Довше тягнете, більше хворієте.

Як поліпшити поганий кровообіг: 25 способів

Протягом життя людини кров долає понад 100 000 км, циркулює по судинах, доставляючи поживні речовини і кисень в кожен куточок тіла. Шлях по системі регулює серце, а його стан безпосередньо пов'язаний зі здоров'ям. Через блокування кровотоку в клітинах виникає дефіцит необхідних компонентів і самопочуття різко погіршується.

1. Перевірте рівень холестерину. Логічний перший крок, оскільки для нормальної циркуляції необхідні здорові вени і артерії. Якщо рівень холестерину не відповідає нормі то судини стають ламкими і в них утворюються бляшки. Не лінуйтеся періодично здавати аналізи і, при необхідності, пропивати курс статинів.

2. Контролюйте артеріальний тиск. Високий тиск і атеросклероз тісно пов'язані. Цей фактор необхідно регулярно моніторити і вживати заходів. Закупорка і втрата еластичності судин перешкоджають нормальному кровопостачанню органів.

3. Пийте більше рідини. 90% плазми крові - вода, тому зволоження вкрай важливо для організму. Норму знаєте? Ловіть підказку: 2 л щодня. Це без урахування супу, кави та інших рідин. Саме вода. У спекотну погоду і при фізичних навантаженнях пити бажано ще більше.

4. Кидайте курити. Під впливом нікотину розвивається судинний атеросклероз. Адже тютюн - це прямий шлях до тромбозу, інсульту і серцевих захворювань.

5. Скоротіть споживання насичених жирів. Логічний ланцюжок все той же: підвищення рівня «поганого» холестерину - атеросклероз - інсульт або, що ще страшніше, інфаркт. Найменш схильні до цього фактору ризику є вегетаріанці. Іншим ВООЗ та інші організації охорони здоров'я рекомендують обмежити споживання пальмової та кокосової олії, свинини, яловичини і жирних молочних продуктів.

6. Рухайтеся. Багатогодинне сидіння шкодить не тільки кровообігу і м'язам, але навіть скорочує тривалість життя. Робіть перерви на зарядку, а якщо не виходить, хоча б вставайте і ходіть.

7. Сидіть правильно. Тримайте спину, ноги ставте рівно, а краще пристосуйте під них невисоку підставку. Треба сидіти саме так, а не скорчившись в кріслі.

8. Робіть вправу «берізка». Дуже просто і корисно, особливо, якщо замучили набряки. Тільки робити цю вправу потрібно правильно: ляжте на підлогу, підсуньте п'яту точку щільно до стіни, підніміть і максимально випрямити ноги. Омм ... подаруйте собі кілька хвилин релаксу.

9. Присідання. Просто. Доступно. Ефективно. Прямо зараз встаньте і зробіть 15 присідань. Всі основні м'язи моментально отримають необхідну порцію крові.

10. Слідкуйте за вагою. Розрахуйте індивідуальний індекс маси тіла. Якщо показник вище 35 - це катастрофа, Вам терміново пора худнути. Норма - 19 / 25. Підтримка нормальної ваги сприяє гарному кровотоку і підтримує чистоту артерій.

11. Більше ходіть. По-перше, навіть нетривала піша прогулянка знімає стрес. По-друге, ходьба, як і фізичні вправи, скорочує і розслабляє м'язи, нормалізує стан великих вен на ногах та стимулює циркуляцію в застійних ділянках тіла.

12. Не нервуйте. Коли людина в стресі, кровоносні судини стискаються, що вкрай некорисно. Управління емоціями життєво важливе для організму. Якщо самостійно впоратися не виходить, приймайте заспокійливе.

13. Робіть кардіо-вправи. У пріоритеті біг підтюпцем, їзда на велосипеді і плавання. Регулярні тренування зміцнюють серце і стабілізують артеріальний тиск.

14. Дихальна гімнастика. Швидкий і помітний ефект при мінімальних зусиллях - таке рішення проблеми підходить навіть ледарям. Дихальна гімнастика покращує засвоєння кисню, а заодно і розширює судини, через що вони працюють краще.

15. Займіться йогою. Фізичні практики хоч і менш ефективні, ніж кардіо-вправи, але в цілому корисні. Нахили, розтяжка та скручування розганяють рух внутрішніх рідин, сприяють доставці кисню до всіх органів і клітини.

16. Масаж. Рекомендований не тільки при стресі, а й для поліпшення самопочуття. Якщо тіло правильно розминають, то м'язи виділяють молочну кислоту і циркуляція лімфатичної рідини поліпшується.

17. Пийте чай. Антиоксидантні компоненти напою зміцнюють серцево-судинну систему. Тепло забезпечує посилення кровообігу, розширюючи вени і артерії. Про всяк випадок уточнюємо: чай повинен бути натуральним, помірно міцним, заварним, а не пакетірованим.

18. Прийміть гарячу ванну. Допомога тимчасова, але дієва. Концепція та ж, що і в попередньому пункті.

19. Носіть компресійний трикотаж. Панчохи, колготи чи гольфи створюють додатковий каркас, захищаючи вени від надлишкового розтягування, прискорюють кровообіг. Вони корисні не тільки при варикозі, а й для профілактики. Проконсультуйтеся з лікарем, яка довжина і ступінь тиску вам підійдуть.

20. Їжте продукти, що містять залізо. Одна з функцій життєво важливого мікроелемента - участь у виробленні гемоглобіну, як важливого компонента еритроцитів, який необхідний для транспортування кисню. Тому яйця, овочі, печінка, зелень обов'язково повинні бути в раціоні.

21. Більше рослинної їжі. Дієтичні переваги безпосередньо пов'язані з вагою. Підтримка маси тіла в нормі, в свою чергу, впливає на чистоту і працездатність судин.

22. Використовуйте приправи і спеції. Додавайте до страв корицю, кайенский або чорний перець, куркуму, аніс чи хрін. Вибирайте за смаком. Приправи допоможуть нормалізувати вагу, почистять артерії, послаблять м'язи.

23. Приймайте омега-3. Жирні кислоти, що містяться в червоній рибі, сардині, скумбрії, очищають стінки судин, зміцнюють їх еластичність і перешкоджають утворенню бляшок. Вони також корисні для шкіри, нігтів, волосся та профілактики ряду інших захворювань. Тим, хто не любить рибу, підійдуть БАДи на основі омега-3.

24. Розганяйте кров щіткою. Процедуру виконують на сухій шкірі перед душем. Плоскою щіткою з жорсткими щетинками пройдіться по всьому тілу від шиї до п'ят. Відчуєте гарячу хвилю від вдячно розширившихся судин.

25. Використовуйте аплікатор Кузнєцова. Доступне аптечне пристосування творить чудеса з циркуляцією крові, відновлює енергію. Кнопки на тканині тільки виглядають страшно. Лежати на них, відчуваючи, як розтікається кров по застійним місцях, приємно.

Як бачите, виконати будь-який з 25 способів поліпшення поганого кровообігу можна без праці. Одне погано: не можна запускати проблему, до лікаря все одно звернутися необхідно. При необхідності, пройти всі призначені обстеження і курсове лікування.

Всього коментарів: 0
avatar