01.05.2024
Середа,10:53
Вітаю Вас Гість

Проблеми з травним трактом можуть збільшити шанси дитини на ожиріння

Ожиріння - зв'язок з кількістю бактерій Автори нового дослідження вважають, що високий рівень вмісту деяких бактерій в кишечнику і низьке споживання білка можуть підвищити ризик дитячого ожиріння. У дослідженні взяли участь 26 дітей з ожирінням і 27 дітей, які не страждають цією проблемою у віці від 6 до 16 років, які пройшли обстеження за рівнем фізичної активності та якістю харчування. Були проаналізовані зразки стільця дітей, щоб визначити наявність різних видів кишкових бактерій. Дослідження показало, що діти з надмірною вагою та ожирінням мають відношення бактерій Bacteroides fragilis до Bacteroides vulgatus 3:1, у той час як у дітей з нормальною вагою спостерігається зворотне співвідношення.

Як і у дітей з нормальною вагою, у дітей, з'їли більше білка, був так само більш низький рівень B. Fragilis. Це передбачає наявність зв'язку між харчовим білком і огрядністю, припускають дослідники з University of Hasselt і University of Antwerp в Бельгії.

У дослідженні, опублікованому у вигляді презентації на Європейському конгресі з ожиріння в Леоне у Франції, йдеться про відсутність значущих зв'язків між рівнем кишкових бактерій і ступенем фізичної активності.

«Наші результати показують, що низька концентрація бактерій з групи Bacteroides fragilis, а так само низьке споживання білка в дитинстві може призвести до розвитку ожиріння, Liene Bervoets з університету University of Hasselt і його колеги оголосили в прес-релізі на Європейському конгресі з боротьби з ожирінням.»

Хоча результати дослідження вказують на зв'язок між певним складом мікрофлори кишечника і ожирінням, вчені не довели, що неправильне співвідношення мікробів в кишечнику може викликати ожиріння.

Автори відзначили, що результати дослідження показують, що маніпулювання складом кишкової мікрофлори за допомогою дієт, пребіотиків і пробіотиків може попередити розвиток ожиріння. Пребіотики і пробіотики вживаються у вигляді інгредієнтів до продуктів харчування, можуть стимулювати зростання корисних бактерій в шлунково-кишковому тракті.

Після було зазначено, що висновки, які стосуються споживання білка, можливо, повинні бути переглянуті.

Оскільки ці дослідження було представлено на конференції, дані і висновки варто розглядати як попередні до офіційної публікації в рецензованому науковому журналі.

Всього коментарів: 0
avatar