14.05.2024
Вівторок,03:42
Вітаю Вас Гість

Маски для обличчя від прищів в домашніх умовах: 14 зручних варіантів

Домашні маски для обличчя від прищів і чорних крапокПроблемна шкіра є причиною неспокою для жінок всіх віків. Між тим, маски для заспокоєння і лікування такої шкіри можна приготувати самостійно. Перевагою косметичних засобів, приготованих своїми руками, є їх натуральність, можливість індивідуального підбору компонентів, як правило, більш низька ціна, порівняно з якісними покупними аналогами. Деякі маски від прищів відмінно себе зарекомендували і використовуються в домашній косметології.

  • 1. Маска з дріжджами

Для приготування цього косметичного продукту знадобиться сік лимона і сухі пекарські дріжджі.

Розвести 1 ст. л. пекарських дріжджів у воді до отримання сметанообразной маси, додати 1 ч. л. соку лимона. Дріжджову маску нанести на обличчя, після висихання вмитися прохолодною водою.

  • 2. Маска проти прищів з додаванням фруктів

Для фруктової маски потрібно м'якоть 0,5 апельсина, 3 ст. л. розім'ятої черешні або вишні; небагато (2 ст. л.) картопляного борошна або крохмалю.

М'якоть апельсина і черешні змішати і ретельно розтерти. До отриманої маси додати картопляне борошно, розмішати і рівномірно нанести на обличчя. Змити маску рекомендується після закінчення 20 хвилин.

  • 3. Домашня маска для обличчя від прищів з глини

Косметична глина, яка є основою для цієї маски, може бути куплена в аптеці або спеціалізованому магазині. На одноразове використання потрібно 1 ст. л. глини. Необхідно також яйце, плід ківі, 1 ст. л. нерафінованого масла.

Очищений плід ківі розім'яти, змішати всі інгредієнти, ретельно розтерти отриману масу. Глиняний складу розподілити на шкірі обличчя і шиї, рекомендується змити маску водою, потримавши її на шкірі 15 хв.

  • 4. Маска для обличчя з календули і меду

за Чверть склянки охолодженого відвару квіток календули, змішаної з 2 ст. л. меду, нанести на обличчя, потримати 15 хвилин, змити.

Добре підсушує прищі сирої картопля, якщо протирати їм шкіру вранці і на ніч.

Народні маски від прищів

Маски від прищів для жирної шкіри

Склад маски від прищів повинен не тільки підсушувати і знезаражувати шкіру, він підбирається також у відповідність з типом шкіри.

  • 5. Маска з капусти

3-4 капустяних листа промити і прокрутити через м'ясорубку (можна подрібнити в блендері). Відокремити білок, збити і з'єднати з подрібненої капустою. Нанести отриману капустяно - яєчну масу на шию та обличчя. Після закінчення півгодини змити.

  • 6. Спиртово-медова маска

Півсклянки меду, 1 ст. л. 70% етилового спирту, 1 ст. л. води. Все змішати, нанестина шкіру, потримати 15 хв.

Жирну шкіру слід також кілька разів на тиждень обмивати теплою водою з розчиненою в ній сіллю, процедуру краще залишати на ніч.

  • 7. Очищаюча маска

Часто, жирна шкіра супроводжується розширеними порами, що додатково сприяє утворенню прищів. Якщо це саме ваш випадок, вам підійде маска з камфори (або лимонного соку) з яйцем.

необхідно відокремити Білок від жовтка, до нього додати камфорний спирт або лимонний сік. Отриманий склад нанесіть на шкіру і дати підсохнути, після чого нанести новий шар. Процедуру повторити чотири рази, змити маску водою. Пористу шкіру можна протерти соком квашеної капусти.

  • 8. Маски від чорних точок

Від чорних крапок врятує маска з цибулею та лимоном. Буде потрібно 1 цибулина, 1 ст. л. соку лимона. Цибулину подрібнити, вичавити сік і змішати з соком лимона. Маску нанести на прищі на 15 хв.

Для очищення пор також використовують домашній скраб, приготований з харчової солі і мила. Скраб сильно сушить шкіру, тому для сухого типу використовувати не рекомендується. В якості скрабу можна використовувати зацукрований мед, він більш ефективний, якщо попередньо розпарити обличчя.

Маски для обличчя з медом, з глини та ін.

Маски від прищів для сухої шкіри

Суха шкіра тонка і ніжна, вона вимагає делікатного догляду, особливо коли шкіра ще й проблемна.

  • 9. Сирна маска

По 1 ст. л. фруктового соку і оливкової олії вмішати в 2 ст. л. сиру і нанести на прищі на 20 хв. Якщо шкіра дуже суха, для щоденного вмивання краще використовувати не мило, а спеціальні пом'якшувальні засоби.

  • 10. Маска проти зморшок

Часто, суха шкіра схильна до більш ранньої появи зморшок. Щоб уповільнити цей процес, використовуйте спеціальну маску з вареної картоплі та молока. Для цього в 1 ст. молока відваріть очищену картоплину, розітріть, охолодіть і теплу масу нанесіть на шкіру, через 20 хв. очистити шкіру.

  • 11. Заспокійлива маска

Домашні маски від прищів досить різноманітні, вони можуть вирішувати одночасно і інші проблеми . Наприклад, маска з ромашкою і медом володіє заспокійливою дією. По 2 ч. л. молока, меду, квіток ромашки, лимонного соку і яєчного білка змішати в такій послідовності: збити білок, додати мед, молоко, лимон Настояти квітки ромашки в 400 мл окропу протягом 20 хв. Охолодити, процідити, змішати з приготованим раніше. Наносити на шкіру на 10 хв.

  • 12. Пом'якшувальна маска проти прищів

1 ст. л. нерафінованої олії, 1 ст. л. води, яєчний жовток збити і нанести на шкіру на 15-20 хв.

  • 13. Медово - майонезна маска

Подрібнити 1 невелику цибулину, додати 3 ст. л. відвару деревію, 1 ч. л. майонезу (добре було б використовувати домашній), 3 ст. л. меду і добре розтерти. Наносити на 10 хв., змивати водою.

  • 14. Відбілююча маска від прищів

Збити 1 білок, додати 2 ч. л. цукрової пудри. 1 лимон, 200 мл води. Наносити ватним тампоном на 30 хв. Маска володіє невеликим відбілюючим ефектом, добре живить проблемну шкіру.

Маски для обличчя від акне в домашніх умовах + лосьйони

Лосьйони для вмивання

Шкіру після очищення рекомендується обробляти лосьйоном, який також можна приготувати самостійно з доступних інгредієнтів. Разом з масками лосьйони складуть комплексний догляд за проблемною шкірою.

  • Подрібнити траву деревію, трави польового хвоща, липовий цвіт. Кожного компонента відміряти по дві чайні ложки, залити 800 мл окропу. Лосьйон настоювати протягом двадцяти хвилин, потім процідити. Отриманим розчином протирати шкіру 2 рази на тиждень.
  • Лосьйон з чистотілом і мелісою готується з використанням 1 ст. л. мелених листя меліси і 1 ч. л. меленої трави чистотілу, які заливаються 400 мл горілки. Розчин настоюється 1 тиждень (у темному прохолодному місці). Використовувати розведеним 1:1 з кип'яченою водою.
  • Противоугревой лосьйон: для приготування такого лосьйону потрібно приготувати 2 ч. л. листя мати-й-мачухи, трави чистотілу, квіток ромашки, трави деревію, камфорного спирту - 2 столові ложки , 100 мл горілки, 1 літр води. Трави необхідно подрібнити і залити окропом, настояти трав'яна суміш протягом 1 ч., після її необхідно процідити. В отриману суміш додати горілку і камфорний спирт. Протирати шкіру таким лосьйоном рекомендується 1 раз на день.
  • Лосьйон з медом і календулою: 2 ч. л. меду, 2 ч. л. настою календули, півсклянки кип'яченої води змішати до повного розчинення меду, процідити. Отриманою сумішшю протирати обличчя і шию два рази на день.

Для підтримки тонусу шкіри рекомендуються контрастні вмивання поперемінно теплою і холодною водою в декілька заходів. Закінчити умивання холодною водою.

Прищі на обличчі можуть зіпсувати настрій, вечірку або побачення. На щастя їх можна вилікувати не виходячи з дому, за допомогою домашніх масок від прищів. Тому не поспішайте впадати у відчай, відкривайте холодильник і приступайте до роботи.

Пам'ятайте тільки, що натуральні продукти необхідно перевіряти на індивідуальну переносимість, тому перед використанням маски на обличчя зробіть пробний мазок на згині ліктя.

Всього коментарів: 0
avatar