17.05.2024
П`ятниця,04:44
Вітаю Вас Гість

Нагляд у алерголога значно знизить ризик розвитку тяжкої анафілаксії

Не допускайте контакту з алергенами На сьогоднішній день лікарняні палати переповнені пацієнтами з серйозними алергічними захворюваннями. За даними дослідження, представленого на науковій конференції в Американському коледжі ACAAI (алергії, астми і імунології), постійне спостереження у лікаря алерголога може звести ризик отримання важкого захворювання до мінімуму. Більш того, подібний догляд за пацієнтом може врятувати йому життя.

Вчені виявили, що 25% людей, які потрапили в реанімацію або були госпіталізовані з анафилаксией (небезпечної алергічною реакцією), мають важку форму цього захворювання, що може викликати відмову серця або легенів.

«У випадках анафілактичного шоку, епінефрин (адреналін) може зіграти важливу роль у зменшенні впливу алергічних реакцій», - заявив Санді Кларк, доктор наук, провідний автор дослідження. «Люди, схильні до анафілаксії повинні завжди мати під рукою дві ін'єкції епінефрину і регулярно відвідувати алерголога, щоб запобігти наслідки важких алергічних реакцій і уникнути госпіталізації».

У загальній складності з 2002 по 2008 рік було перевірено 11972 людина, що надійшли в реанімацію з анафілактичним шоком. Більшість виявилися дорослими людьми, причому алергія в основному не була наслідком прийому їжі.

У той час як найбільш поширеною причиною анафілаксії у дітей є їжа, ліки зразок пеніциліну також можуть стати причиною анафілактичного шоку. До того ж, понад півмільйона людей на рік опиняються на лікарняному ліжку з-за укусу комах.

Якщо ви страждаєте від анафілаксії, ACAAI радить:

  • носіть медичний браслет, з переліком продуктів, на які у вас алергія;
  • уникайте алергенів;
  • дізнайтеся, що потрібно робити при контакті з алергеном. Ваш лікар-алерголог допоможе вам зробити детальний план екстреної допомоги;
  • якщо вам прописаний епінефрин, постійно носіть його з собою;
  • розкажіть вашій родині та друзям, як їм діяти у випадку, якщо з вами станеться анафілактичний шок.
Всього коментарів: 0
avatar