26.04.2024
П`ятниця,21:10
Вітаю Вас Гість

Лущення шкіри навколо очей - не відтягуй лікування

Лущення шкіри навколо очейНемає необхідності переконувати кожного, як важливий уважний догляд за шкірою навколо очей. При виникненні проблем не варто затягувати з візитом до лікаря. Наприклад, лущення шкіри навколо очей, що супроводжується свербінням і випаданням вій, може свідчити про ураження кліщем. Війковий кліщ живе у волосяних цибулинах і постійно присутній у складі мікрофлори, що живе на шкірі навколо очей. Але він невидимий для людини і в нормальній ситуації не викликає дискомфорту. Кліщ поглинає відмирають клітини. Бурхливий розвиток кліща і виникнення ознак ураження відбувається при порушенні обміну речовин або зниженні імунітету і носить, як правило, сезонний характер.

Головними ознаками виникнення загострення є почервоніння і лущення шкіри навколо очей, втрата війок і тяжкість в очах. А також ранковий свербіж, гнійні виділення і відчуття стягнутості шкіри, поява лусочок між вій. При вмиванні щипає шкіру, відчуття не кращого властивості. Війковий кліщ живе не тільки на шкірі навколо очей, але і на чолі, бровах, підборідді, зовнішньому вусі та інших областях особи. Його виділення викликають алергічну реакцію і захворювання очей.

Якщо ви помітили лущення і відчули свербіж - відвідайте лікаря-офтальмолога. Саме він зробить надійну діагностику, яка полягає у зовнішньому огляді і мікроскопічному обстеженні вій, взятих на пробу з верхнього та нижнього століття. Виявивши кліща під мікроскопом, лікар поставить остаточний діагноз і порекомендує лікування.

Боротися з ресничным кліщем самостійно не рекомендується, оскільки його стрімке зростання обумовлений внутрішніми захворюваннями, вилікувати які може тільки лікар. Та й усунення зовнішніх ознак, таких як почервоніння та лущення шкіри навколо очей, проводиться із застосуванням спеціальних ліків і мазей. Нехтування лікарською допомогою може призвести до серйозних наслідків.

Для профілактики розвитку кліщів або запальних захворювань необхідно двічі на день очищати краї повік і між віями від залишків макіяжу і клітин старих клітин. Перед очисної процедурою сполоснути повіки прохолодною водою.

Для очищення століття потрібні спеціальні засоби, які можна придбати в аптеці, краще, якщо вони не містять спирт. Можна також скористатися зеленим чаєм або відваром ромашки. Очищення виробляти краєм ватного диска або ватною паличкою, без натискання на око і масування століття. Після очищення повіки зволожити спеціальним кремом, що містить, наприклад, гіалуронову кислоту, здатну зв'язувати рідина.

Всього коментарів: 0
avatar