04.05.2024
Субота,18:34
Вітаю Вас Гість

Білки імунної системи можуть боротися з ожирінням

Білки імунної системи і ожиріння Імунні клітини, що допомагають боротися з ожирінням та метаболічним синдромом, що викликають діабет, виявлені дослідниками з Трініті-Коледжу в Дубліні.

Згідно науковому доповіддю, опублікованою співробітниками Трініті-коледжу спільно з експертами з ізраїльського медичного центру, інваріантні імунні клітини, які борються з пухлиною, зникають, коли людина набирає зайву вагу, але вони можуть бути відновлені при втраті ваги.

Автори встановили, що стимулювання імунних клітин допоможе зберігати вагу, контролювати діабет та метаболічні захворювання. Досить часто інваріантні імунні клітини знаходили у людей і раніше, але останні дослідження показали, що велика їх частина знаходиться в жирових відкладеннях.

Доктор Лінч, автор дослідження, говорить: "Ми виявили велику кількість імунних клітин в жирових тканинах мишей. Зараз ми визначили значення цих клітин у регулюванні маси тіла та метаболічного стану". На додаток до цим результатами вчені виявили, що деякі ліпіди можуть значно вплинути на втрату ваги, обмін речовин і хвороби печінки.

Лінч говорить: "Ми дізналися не тільки те, що пацієнти, які страждають ожирінням, мають більше ризику заробити серцевий напад або діабет 2 ступеню, у них було також виявлено більше інфекційних захворювань". У кожного пацієнта взяли пробу крові, показово те, що кількість імунних клітин була знижена у людей, страждаючих ожирінням. А у пацієнтів, що скинули вагу, воно починало рости, доходячи до нормального рівня.

Інші дослідники виявили велику кількість імунних клітин у тканинах печінки. Обстеженим мишам з великою кількістю імунних клітин в жирових тканинах була призначена дієта, багата жирами, після чого проведений аналіз результатів: "Незважаючи на те, що миші перебували на дієті з великим вмістом жиру, вони стабільно втрачали кілька грамів ваги кожен день", говорить доктор Лінч.

Для наступного експерименту команда вибрала метою з'ясування ролі імунних клітин шляхом обстеження двох типів мишей: одні харчувалися нормально, інші по жировій дієті.

Після цього автори ввели імунні клітини нормальних мишей в тих, у яких спостерігався дефіцит. Щоб з'ясувати вплив цих клітин на метаболізм, вчені використовували ліпіди aGC, які активують їх. Всього одна доза aGC дала значне поліпшення роботи печінки, обміну речовин і зниження ваги.

"aGC були перевірені в клінічних дослідженнях з лікування деяких видів раку, включаючи меланому, їх безпека підтверджена. Вплив імуностимуляції на втрату ваги, ожиріння, обмін речовин не було досі досліджено і може надати нові можливості для лікування ожиріння і метаболічного синдрому, епідемія яких вже набуває світовий масштаб".

Всього коментарів: 0
avatar