29.04.2024
Понеділок,00:30
Вітаю Вас Гість

Ожиріння призводить до зниження рівня тестостерону у підлітків

Рівень тестостерону і ожиріння Дослідження показали, що підлітки, які страждають ожирінням, ризикують заробити більше, ніж діабет та проблеми з серцем. У хлопчиків з даним захворюванням достатньо критичний також рівень тестостерону, а саме 40-50%, в той час як у здорових дітей у такому віці організм виробляє даного гормону набагато більше.

«Доведено, що ожиріння впливає на рівень тестостерону у молодих чоловіків», - повідомляє журнал «Clinical Endocrinology».

Попередні дослідження показали, що ожиріння і діабет 2 типу пов'язані з високими темпами гіпогонадизму (25-30%) або низьким рівнем тестостерону. Згідно з новим дослідженням швидкість гіпогонадизму у чоловіків у віці від 18 до 35 років, які хворіють діабетом 2 типу, становить більш ніж 50%.

Рівень вільного тестостерону пов'язаний також з ІМТ (індекс маси тіла): чим більше маса тіла, тим менше концентрація гормону. Для підтвердження цього було проведено експеримент, у якому брали участь 20 чоловіків у віці від 14 до 20 років. Вранці у досліджуваних була взята кров на вимірювання загального та вільного тестостерону. У чоловіків, які страждають ожирінням, концентрація загального тестостерону була на 50%, а вільного на 46% нижче, ніж у здорових.

Доктор Дандона стверджує, що низький рівень тестостерону у підлітків призводить до уповільнення і навіть зупинці статевого дозрівання, що в свою чергу викликає проблеми в статевому житті і навіть народжуваності.

Доведено, що після шунтування шлунка у дорослих, рівень тестостерону приходить в норму, можливо схуднення дає такий же ефект, але не можна сказати точно, чи поширюється це на підлітків. Обережним батькам лікарі радять попередити появи ожиріння у дітей.

Наступним кроком є велике дослідження, яке буде спрямоване на вивчення залежності зміни рівня тестостерону від роботи мозку, так як проблема починається саме в мозку.

Всього коментарів: 0
avatar