03.05.2024
П`ятниця,03:36
Вітаю Вас Гість

Веснянки на обличчі і тілі

Веснянки на обличчіБагато людей вважають, що ластовиння характерні виключно для рудоволосих. Однак це не зовсім так, як здається. Веснянки можна виявити і на тих людей, які, здавалося б, до них генетично ніяк не схильні. Веснянки на обличчі і тілі іноді з'являються від прямого впливу сонячних променів. Хоча веснянки покривають будь-яку частину тіла під впливом ультрафіолету, найчастіше вони зустрічаються все ж на шкірі обличчя і плечей. Ймовірно тому, що ця область тіла частіше знаходиться під прямим сонцем. Дуже часто покриті веснянками підлітки, які не досягли статевої зрілості, значно рідше - маленькі діти.

Позбутися веснянок можна за допомогою спеціальних кремів і лазерних імпульсів. Однак той, хто скористається цією можливістю, незабаром виявить, що під впливом сонця веснянки на обличчі й тілі з'являються знову і знову. У багатьох людей виникають веснянки в зрілому віці, з медичної точки зору вони не вважаються захворюванням. До веснянкам більш схильні люди з низьким рівнем меланіну, тобто світлошкірі, вони більш сприйнятливі до сонячної радіації. Якщо у вас хоча б один раз, від сонця з'являлися веснянки, вам слід уникати прямого сонячного світла і наносити на шкіру крем з високим рівнем сонцезахисту кожен раз, коли плануєте довго залишатися на сонці.

Якими бувають веснянки на обличчі і тілі

Можна виділити два типу веснянок. Сезонні веснянки на обличчі і тілі проявляються як світло-коричневі або червоні цятки, які виникають на сонці та зникають під час зими. Це найбільш поширений тип веснянок, який характерний для світлошкірих людей. В окремих випадках вони можуть з'явитися і у людей з іншими відтінками шкіри. Використання крему з високим рівнем сонцезахисту допоможе обмежити утворення веснянок під впливом сонячних променів.

До іншого типу веснянок можна віднести так звані пігментні плями (лентиго). Цей тип веснянок не знебарвлюється взимку, і може утворюватися з різних причин, в тому числі і від тривалого перебування на сонці. Найбільш характерні описані вище веснянки для літніх людей.

Якщо говорити про розміри веснянок, найчастіше вони не перевищують кінчик нігтя. Найбільш поширені веснянки на обличчі і тілі в сонячних регіонах, але зустрічаються вони і в будь-якому іншому кліматі. Вони покривають частини тіла, схильні до сонячного опромінення. І якщо ви бачите у людини веснянки на носі і щоках, швидше за все ви виявите їх на плечах і верхній частині лопаток.

Більшість веснянок мають коричневий відтінок, хоча іноді можуть бути чорними або червоними. Чим більше сонячних променів потрапило на шкіру, тим темніше веснянки. Якщо вам не подобається колір вашого веснянок, або ви хочете від них позбутися, можна скористатися отбеливающими кремами. Купуйте їх в аптеці або за порадою лікаря. Крем від ластовиння продається без рецепта.

Для позбавлення від веснянок можна вдатися до більш радикальних заходів, звернувшись в салон краси. Однак заморожування рідким азотом або випалювання хімічним пілінгом дозволяє видалити не всі веснянки на обличчі і тілі, а тільки більшу їх частину. Найбільш помітний ефект отримано в даний час від лазерних процедур, якими варто скористатися, якщо інші способи не допомогли вирішити проблему. Це неодноразова процедура і коштує вона досить дорого, зате ефект збережеться на кілька років.

Всього коментарів: 0
avatar