07.05.2024
Вівторок,10:17
Вітаю Вас Гість

Голкорефлексотерапія допоможе одужати і схуднути

ГолкорефлексотерапіяІснує маса прикладів, коли люди, перепробувавши безліч методів лікування і втратили віру в одужання, при зверненні до голкорефлексотерапії отримували чудові результати: голкорефлексотерапія допомогла їм забути про всі муки, викликаних хворобою, і жити щасливим, здоровим і повним життям. Такі люди неймовірно вдячні фахівцям, практикуючим голкорефлексотерапію, а при необхідності і в подальшому вдаються до її допомоги і рекомендують даний метод лікування родичам і знайомим. Цей терапевтичний метод має характерні особливості і вимагає спеціальних навичок при його використанні.

Процедура і механізм дії голкорефлексотерапії

Голкорефлексотерапія (голковколювання, акупунктура) - один із самих древніх лікувальних методів, відомих в історії медицини. Ефективна вона при багатьох патологічних станах, що і в тих випадках, коли інші терапевтичні методи нерезультативні.

В основі методу лежить концепція впливу на 664 біологічно активних точок, розташованих на тілі людини. Кожна точка - комплекс пов'язаних між собою структур (нервів, судин, сполучної тканин), а подразнюючи їх за допомогою голок, можна регулювати життєві процеси організму, впливати на роботу внутрішніх органів і систем (центральної і вегетативної нервової системи і ін), а також пригнічувати біль, викликану будь-якими захворюваннями.

Давньосхідні цілителі помітили, що уколи тіла в певних точках відкривають отвори, крізь які хвороботворні виводяться з організму хворого, приводячи до зцілення. Так, уколи в ахіллове сухожилля здатні позбавити від головного болю, уколи в верхню губу можуть вивести з непритомного стану, а роздратування лоба між бровами позбавляє від запаморочення. Ще в працях стародавніх лікарів були описані сотні акупунктурних точок. Кожній точці пов'язуються особливі властивості при лікуванні захворювань.

Голкорефлексотерапія сама по собі дуже проста і починається, як і відвідування будь-якого іншого лікарського кабінету, з оцінки загального стану здоров'я пацієнта. Після діагностування рефлексотерапевт приступає до визначення активних точок, потім їх місцерозташування вводяться голки довжиною 3-12 см і товщиною близько 0,3 мм. Вибір активних точок грунтується на скаргах пацієнта, для глибокого оволодіння такими навичками потрібне спеціальне навчання і багаторічна практика. При голкорефлексотерапії зазвичай використовується не більше 10 голок, одноразових або ретельно стерилізованих. Сеанси голкорефлексотерапії безболісні, при введенні голок під шкіру може виникнути лише незначний дискомфорт, який можна порівняти з укусом комара. Голку вводять двома способами: різко або плавно, обертаючи. Іноді ці способи комбінують, і коли голка досягає певної глибини, її далі вводять плавним повертанням.

Голкорефлексотерапія призначається періодично повторюваними курсами з декількох сеансів. Тривалість 1 сеансу становить 10-30 хвилин, а курси голкорефлексотерапії включають 10-15 сеансів. Сеанси лікування проводяться щодня або ж з інтервалом в день-два. Якщо ж курс лікування виявиться недостатнім і бажаного результату не буде, наступний курс можна призначити через 2 тижні після завершення попереднього. Щоб уникнути неприємних наслідків лікування голкорефлексотерапією слід довіритись кваліфікованому лікарю - рефлексотерапевту.

До плюсів процедури належать доступність, простота, висока ефективність, швидкість одержання лікувального ефекту і відсутність побічних явищ при правильному виконанні процедури. Іноді акупунктура є єдино можливим методом лікування, особливо для знеболювання, а також пацієнтам з яскраво вираженою алергією на фармацевтичні препарати. Сьогодні це особливо актуально, оскільки лікарські алергії, непереносимість медичних препаратів, медикаментозна залежність і вживання великої кількості фармацевтичних засобів є важливою проблемою в сучасній медицині.

Голкорефлексотерапія - протипоказання/свідчення

Голкорефлексотерапія: показання

Показаннями до голкорефлексотерапії є багато хронічних захворювань і розладів систем життєзабезпечення, наприклад, нервової або серцево-судинної, порушення сну, перенесені раніше струсу або забиття. До голковколювання вдаються при невралгіях, невритах, неврозах (в тому числі і сексуальних), порушення мозкового кровообігу, мігрені, хронічному стресі, відновлення після інсульту, радикулітах.

Цей спосіб впливу на активні точки рекомендується також при лікуванні остеохондрозу, дискових грижах, дегенеративно-дистрофічних захворюваннях, больових синдромах. Особливо ефективна голкорефлексотерапія при остеохондрозі хребта, що обумовлено безліччю життєво активних точок, розташованих уздовж лінії хребетного стовпа. Вилікувати цю недугу повністю не вдасться, але в комплексі з класичним масажем голкорефлексотерапія при лікуванні остеохондрозу хребта дає відмінні результати.

До голкорефлексотерапії можна звернутися також в наступних випадках:

  • при захворюваннях органів дихання (бронхіти, астму, часті застуди, риніти, фарингіт);
  • урологічних захворюваннях (пієлонефрит, уретрит, цистит, простатит, імпотенція, нічний енурез та чоловіче безпліддя);
  • захворюваннях ендокринної системи (надлишкова маса тіла, ожиріння, цукровий діабет, хвороби щитовидної залози);
  • захворюваннях ШКТ (гастрити, панкреатит, виразки шлунка, холецистити, коліти та запори);
  • захворюваннях або пошкодженнях опорно-рухового апарату (сколіоз, грижа, болі в шиї, спині або попереку, травми та переломи кісток, артрити і артроз);
  • хворобах серця і судин (гіпотонія, гіпертонія, стенокардія, варикозне розширення вен, вегетосудинна дистонія);
  • гінекологічних захворюваннях (безпліддя, порушення гормонального фону і менструального циклу, мастопатія, клімактеричний синдром і ін).

До цього далеко не повного переліку можна додати також позбавлення від алкогольної та наркотичної залежності, тютюнопаління, омолодження шкіри обличчя і зниження ваги.

Голкорефлексотерапія для схуднення

Голкорефлексотерапія для схуднення

Дуже популярна голкорефлексотерапія для схуднення. Після впливу на певні активні точки приходить в норму апетит, прискорюється розщеплення жирової тканини, стабілізується гормональний фон, поліпшується обмін речовин. Зниження ваги за місяць складає до 5-7%. А для досягнення налучшего ефекту необхідно прийняти 10-15 сеансів по 40-45 хвилин.

Існує метод голкорефлексотерапії для схуднення Фалеву, який задіює точки не по всьому тілу, а тільки на вушних раковинах. Впливає на так званий «центр голоду» голка сприяє блокуванню апетиту, пацієнт менше їсть, відповідно, відбувається втрата ваги.

Не менш популярний метод голкорефлексотерапії для схуднення Мухіної. Цей метод впливає на зону насичення. Здійснюється він з застосуванням особливої голки, що нагадує зовні сережки для пірсингу, яку носять півроку - це забезпечує постійне дію на активну точку, приводячи до поступової втрати зайвої ваги.

Голкорефлексотерапія: протипоказання

Як більшість методів зовнішнього впливу на організм, голкорефлексотерапія має протипоказання:

  • гострі інфекційні захворювання;
  • онкологія, пухлини будь-якого характеру;
  • вагітність (особливо друга половина);
  • стан сп'яніння або гострого психічного збудження, шизофренія;
  • активні форми туберкульозу;
  • прийом гормональних препаратів;
  • гострі болі невідомого походження;
  • перенесені важкі фізичні навантаження або гаряча ванна;
  • інфаркт міокарда в гострій формі;
  • грудної або похилий вік (після 75 років).

Необхідно пам'ятати, що помилковий вибір активних точок може негативно вплинути на стан здоров'я пацієнта, тому голкорефлексотерапія повинна входити в практику лікаря, що пройшов спеціальне навчання. У свою чергу навчання голкорефлексотерапії допускається тільки при наявності медичної освіти. Звертайтеся до перевіреного фахівця з багаторічною практикою і позитивними відгуками, тоді ця унікальна терапія допоможе і вашому здоров'ю!

Всього коментарів: 0
avatar