01.05.2024
Середа,19:02
Вітаю Вас Гість

Глина для сухої шкіри - пружність і омолодження

Глина для сухої шкіриУ природі зустрічається глина різного кольору, який залежить від її елементного складу. Всі види глини корисні, але їх цілющий вплив може бути різним. Глина очищає шкіру і видаляє жир, чим темніше глина, тим ефективніше вона впливає на жирові виділення. Найбільш корисна глина для жирної шкіри, але глина для сухої шкіри у складі живильних масок також підвищує пружність і тонізує шкіру. У косметології для розгладження зморшок і зміцнення сухої шкіри використовується в основному біла глина (каолін). Вона знайшла застосування в поєднанні з рослинними маслами, водою або відварами трав. У чистому вигляді глина для сухої шкіри не використовується.

Маски для сухої шкіри з глини

  • Суха шкіра потребує особливого догляду і підвищеному увагу, тому використовувати косметичні засоби для догляду за нею слід дуже обережно, щоб не викликати почервоніння і лущення. Маски з натуральних продуктів і глини м'яко впливають на суху шкіру, зволожують і знімають роздратування.
  • Змішати 5 частин білої глини і 1 частина персикового масла, додати мед на кінчику ч. л. і розвести кип'яченою водою до напіврідкого стану. Нанести на обличчя на 5 хвилин, після чого змити і пом'якшити шкіру живильним кремом. Процедуру повторювати не більше 1 разу в тиждень. Добре пом'якшує і заспокоює суху шкіру.
  • Дуже ефективна молочно-дріжджова маска. Змішати білу глину з сухими дріжджами у співвідношенні 2:1, розбавити теплим кип'яченим молоком до такої міри, щоб було зручно накласти на обличчя. Витримати 20 хвилин для розмокання, потім використовувати за призначенням. Зміцнює і тонізує шкіру.
  • Змішати 3 частини білої глини, 1 частина меду і стільки ж оливкової олії. Розвести молоком до консистенції дуже щільного крему. Нанести на обличчя тонким шаром і залишити до такого стану, коли почне помітно підсихати. Після цього змити кип'яченою водою і пом'якшити шкіру живильним кремом. Добре підтягує шкіру і зволожує суху шкіру з ознаками старіння.
  • Глина для сухої шкіри в поєднанні з відварами трав зволожує і живить шкіру. Відвар квіток липи або ромашки ретельно змішати з білою глиною і маслом виноградного насіння в рівних пропорціях. Нанести на обличчя і шию на 10 хв, після чого змити і пом'якшити шкіру живильним кремом.

В косметології глина використовується не тільки у вигляді масок. Вона входить до складу лікувальних мазей, пудр і є одним з компонентів сухих дезодорантів. Глиною лікують суглоби, сонячні опіки і варикоз, її використовують для антицелюлітного масажу. Глина для сухої шкіри не менш корисна і ефективна, вона зволожує, живить, зміцнює і освіжає шкіру, дарує їй другу молодість.

Всього коментарів: 0
avatar