02.05.2024
Четвер,19:03
Вітаю Вас Гість

Стосунки на відстані: чи можливо їх зберегти

Стосунки на відстаніСучасний ритм життя і спілкування диктує свої правила, змінюючи соціальні норми. Ще кілька століть тому пару молодим підбирали старійшини роду, доглядаючи де-небудь неподалік хороші сім'ї, ретельно дізнаючись про обранця і обраниці як можна більше, і лише після цього говорили про можливе укладення шлюбу. Сьогодні кожна восьма пара створює стосунки на відстані. Знайомляться люди допомогою Інтернету або один з партнерів вимушено їде вже після знайомства - не так важливо. Суть від цього не змінюється - парі доводиться навчитися підтримувати стосунки на відстані або розлучитися.

Проте варто зневірятися, якщо обранець з якої-небудь причини не може бути поруч протягом довгого часу, призведуть такі відношення до чого-небудь більшого, і можливо підтримувати їх довго?

Можливі стосунки на відстані

Стосунки на відстані можуть бути двох типів:

  • 1. У першому випадку пара познайомилася завдяки третім особам або за допомогою Інтернету, і, не маючи можливості зустрітися особисто, люди намагаються вибудувати відносини, підтримуючи тільки інтерактивний зв'язок. В цьому випадку головною запорукою успішних відносин стане уміння спілкуватися один з одним, говорити про особисте і найважливіше: про мрії, прагнення, бажання, плани на майбутнє і так далі. Причому важливим моментом є здатність ставити відверто ті питання, які по-справжньому є важливими для обох партнерів - і правильно приймати відповіді. Так, наприклад, варто відразу обговорити деякі ключові моменти:
  • можливість особистої зустрічі в найближчому майбутньому (при цьому бажано домовитися на певну дату - тоді і очікування стане легше, і відносини набудуть вага);
  • погляди на сімейне життя, плани на майбутнє. Подібні питання і відверті відповіді на них допоможуть парі уникнути головної проблеми всіх, хто намагається підтримувати стосунки на відстані - невиправданих очікувань. Адже якщо один партнер щось не договорює, другий додумає сам згідно зі своїми переконаннями і побажань. І при зустрічі лицем до лиця в цьому випадку розчарування неминуче;
  • готовність до створення союзу і переїзду.

Відповіді на ці питання важливі, але тільки в тому випадку, якщо вони даються з усією можливою щирістю та відвертістю. Брехня не найкращий помічник у підтримці відносин: нещирість може легко зруйнувати і без того крихкі відносини, і відновити їх буде вже непросто. У звичайних відносинах сварки і недомовки також шкідливі, але їх можна загладити ласкою, увагою, близькістю. Відносини на відстані не можуть похвалитися таким арсеналом можливостей, а тому їх необхідно берегти і плекати, дбайливо оберігаючи.

  • 2. У другому випадку вже усталена пара стикається з необхідністю розлуки. У цьому випадку відносини вже не так тендітні, вони мають під собою міцну базу - спільне минуле. Однак у такій ситуації виникають інші проблеми, серед яких одними з найбільш важливих є ревнощі та недовіру. Від цього є лише один порятунок: якомога більше розмовляти, спілкуватися з коханою людиною, розповідати йому про нові інтереси, захоплення, досягнення, не акцентуючи уваги на нових знайомих, особливо, якщо вони можуть викликати у партнера почуття ревнощів.

Як зберегти стосунки на відстані

Як зберегти стосунки на відстані

Зіткнувшись з необхідністю розлуки, багато хто замислюється, а чи варто підтримувати такі відносини? Адже це досить важко. Однак відносин на відстані є і свої плюси:

  • 1. Головним плюсом таких відносин є свобода. Не секрет, що головний ворог романтики і любовних стосунків - побут з його повсякденними дрібницями і клопотами. У закоханих, розділених кілометрами, такої проблеми немає. Їх об'єднують почуття, емоції, прихильність, але при цьому вони зберігають можливість займатися хобі, захопленнями, можуть подорожувати, спілкуватися з подругами або друзями, будувати кар'єру і так далі. Вони можуть займатися самовираженням, не відчуваючи самотності, будучи в парі - але вільними. З іншого боку, це справедливо не для всіх, для деяких така свобода не плюс, а навпаки, мінус.
  • 2. Розлучаючись ненадовго, людина отримує величезний стимул. Те, що відкладалося «в довгий ящик» реалізується в лічені дні до приїзду коханого, адже так приємно бачити схвалення в очах своєї пари! Це обумовлено тим, що, їдучи, людина отримує нові емоції, враження, набирається нового досвіду. Другий же партнер, прагнучи відповідати, здійснює свої досягнення. Саме в такі моменти багато «пишні» дами скидають вагу, в найкоротші терміни доробляється тривалий ремонт або ж повернувся дружина просто буде чекати незвичайно тепла зустріч у дусі романтичного кіно: вечеря зі свічками, нове плаття, зачіска і т. д.
  • 3. Розлука може стати хорошим стимулом для відносин, які втратили свою гостроту і подернувшихся легкої павутинкою нудьги. Втративши можливість прямого контакту, люди усвідомлюють, як багато для них означає улюблений і як добре і комфортно перебувати поруч з ним.

Можливі стосунки на відстані

Психологія стосунків на відстані

Як би те ні було, стосунки на відстані можуть стати нелегким випробуванням для обох партнерів. Подвійність ситуації, в якій пара у тебе, здається, є, але поруч з тобою - нікого, може призвести до стресів і депресії, якщо людина не зможе вчасно розставити пріоритети. Відчуваючи дискомфорт від подібних відносин, особливо в тому випадку, якщо вони розлука затягується на тривалий або невизначений термін, один з партнерів або обидва мимоволі починають відчувати почуття самотності, покинутості, а це вже прямий шлях до пошуку нового партнера.

Намір змінити відносини найчастіше буває неусвідомленим, проте навіть якщо висока моральність людини не дозволяє йому шукати нову пару, підсвідомо відчуваючи почуття самотності, він буде обирати для спілкування або інших контактів привабливого для себе людину, розглядаючи його на рівні інстинктів як можливого майбутнього партнера.

Саме тому, якщо закоханим загрожує тривала розлука, варто дотримуватися кількох простих правил підтримування стосунків на відстані:

  • 1. Бажано якомога точніше визначитися з періодом розставання. Дата приїзду, приблизний час, допоможе партнеру, який змушений чекати, прийняти розлуку і перенести її набагато легше. Адже ніщо так не дезорієнтує, як невизначеність.
  • 2. Щоденне спілкування. Навіть у тому випадку, якщо на повноцінний, довгу телефонну розмову немає ні сил, ні часу, потрудіться компенсувати це теплим листом по електронній пошті або ніжним повідомленням, яке допоможе вашому партнерові відчувати себе потрібним і важливим.
  • 3. Ідеальним варіантом можуть бути хоча б короткі, але зустрічі - проведені разом вихідні, або свята стануть яскравим, теплим спогадом, яке підтримає коханої людини в хвилини самотності.
  • 4. Необхідно дати партнеру відчуття любові і близькості, проте часто повторюючи визнання і тужливі одкровення можна добитися прямо протилежного результату. Набагато важливіше говорити з коханою людиною про те, що відбувається у вашому житті, про нові події, враження і думки. Така розмова не набридне, а визнання в любові в контексті того, що відбувається будуть здаватися більш значущий і важливіше.

Дуже важливо пам'ятати, що з якими б проблемами не зіткнулася пара, у них винне не відстань, а самі люди. Трохи більше уваги і розуміння своїй коханій людині, трохи більше часу, проведеного в розмовах про те, що для нього важливо, трохи більше відвертості про те, що важливо для вас - і жодна відстань не стане перешкодою для Вашої любові!

Всього коментарів: 0
avatar