28.04.2024
Неділя,07:52
Вітаю Вас Гість

Риб'ячий жир не допомагає серцю діабетиків

Риб'ячий жир і серце діабетиків У новому дослідженні виявлено, що омега-3 жирні кислоти ніяк не впливають на стан серця людей з цукровим діабетом 2 типу.

Омега-3 кислоти, які містяться в риб'ячому жирі, надзвичайно популярні, так як сприяють скороченню кількості серцевих нападів, інсультів і інших серцево-судинних захворювань. Однак, як йдеться в дослідженні, такої переваги у людей з цукровим діабетом 2 типу немає.

«До попередніх дослідженнях передбачалося, що добавки у вигляді риб'ячого жиру можуть давати якийсь результат, але ми цього не виявили», - сказав дослідник Dr. Hertzel Gerstein, професор медицини в McMaster University in Hamilton, Ontario, Canada.

На думку професора, можливо, діабетики по-іншому реагують на ці добавки, або ризик серцево-судинних захворювань настільки великий, що необхідні дуже високі дози жирових добавок, щоб бачити ефект.

Умовою цукрового діабету 2 типу є надмірна вага і зайвий цукор в крові. Хвороба може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, включаючи хвороби серця і навіть інсульт (якщо не вживати заходів).

У дослідженні взяли участь понад 12500 осіб з діабетом 2 типу або в стані перед діабету і високим ризиком серцево-судинних захворювань. Їм було доручено щодня приймати 1 грам добавок з омега-3 жирних кислот або не активне плацебо.

Добавки дійсно знижували рівень тригліцеридів, які можуть бути індикатором ризику серцево-судинних захворювань. Але омега-3 кислоти не впливають на інші ліпіди, такі як «хороший» холестерин HDL і «поганий» LDL, відзначили дослідники. Лікування LDL холестерину, особливо у діабетиків 2 типу, має вирішальне значення.

Всього коментарів: 0
avatar