06.05.2024
Понеділок,08:01
Вітаю Вас Гість

Діти, які більше сплять, краще вчаться

Сон і успішність дітей Сонні школярі дратують однокласників, у той час як учні, які більше сплять, ведуть себе набагато краще, згідно з новим дослідженням, опублікованим в журналі Pediatrics.

"Тривалість сну відкриває двері для поліпшення здоров'я і продуктивності дітей", - говорить автор дослідження Реут Грубер, директор Лабораторії Сну Дослідного Центру в Квебеку, Канада.

Грубер і його колеги хотіли з'ясувати, чи впливає тривалість сну на поведінку учнів молодших класів. З дозволу батьків у дослідженні взяли участь 34 школяра у віці від 7 до 11. Це були здорові, не мають проблем з поведінкою, діти.

протягом однієї шкільної тижня половина учнів лягали спати раніше, ніж звичайно, а інші - пізніше. Вчителі, не знали про тривалості сну учнів, повідомили про істотні відмінності в тому, як дитина поводиться і справляється з повсякденними завданнями. Ті, хто менше спав, були не тільки втомленими, але і більш імпульсивними і дратівливими. Діти, тривалість сну яких збільшилася, краще справлялися зі своїми емоціями.

"Ми знаємо, що нестача сну може впливати на пам'ять і творче мислення", - пояснює доктор Джудіт Оуенс, директор по медицині сну Національного Дитячого Медичного Центру у Вашингтоні. "Коли ви висипаєтеся, такого не буває".

"Коли діти мають проблеми у подоланні щоденних труднощів", - додає Оуенс, - "це може вплинути на їхні стосунки з учителями, успіхи в школі і соціальні навички".

Отже, як зрозуміти, що дитина достатньо спить? Дітям, як правило, потрібно 10-11 годин на добу, але не існує двох однакових дітей. Батьки повинні спостерігати за дітьми.

"у дітей у цьому віці не повинно бути ознак сонливості протягом дня", - говорить Оуенс. "Якщо вони засинають в машині або за телевізором, це тривожний сигнал".

Інший спосіб оцінити необхідність сну для дитини - простежити, скільки часу він спить під час канікул. Якщо він спить незмінно довше, значить, під час навчального року сну йому не вистачає.

Батьки можуть прийняти наступні заходи:

  • приблизно за півгодини до сну вимкнути телевізор і комп'ютер;
  • мати певний час сну і неспання;
  • подавати дітям приклад.

"Вважайте, що сон є одним з будівельних блоків здоров'я і успішності дитини", - каже Оуенс.

Всього коментарів: 0
avatar