07.05.2024
Вівторок,19:15
Вітаю Вас Гість

Девятиразове харчування - запорука втрати ваги?

Девятиразовое харчування і схуднення Експерти в області дієт часто говорять про достоїнства дробового харчування, - і тепер для схуднення вони пропонують нам приймати їжу цілих дев'ять разів в день. Такий вид дієти може сприяти зниженню рівня холестерину і кров'яного тиску.

Дослідники з Імперського коледжу (Лондон) взяли для порівняння раціони більше 2000 людей з країн, включаючи Великобританію, Японію і США. Половина учасників їла менше шести разів на добу, решта - від шести разів і більше. Всі учасники отримували однакову кількість калорій. У людей з першої групи було більш високий кров'яний тиск, і вони важили більше, ніж ті, хто їв частіше.

Харчування протягом цілого дня означає, що виділення жирних кислот (які можуть викликати накопичення жиру в артеріях) в організмі не відбувається. За один прийом їжі слід з'їдати 300 або менше калорій: часті перекуси не повинні бути виправданням для переїдання.

Експерт д-р Сьюзен Джебб каже: «Небезпека полягає в тому, що заклик до дробовому харчуванню стає свого роду ліцензією для споживання занадто великої кількості калорій, з якими зазвичай йдуть зайві жир, цукор і сіль. Все це зведе нанівець незначні переваги більш частих прийомів їжі».

Однією з стратегій може бути поділ основного прийому їжі на два заходи і збереження десерту для перекусу між прийомами їжі.

Всього коментарів: 0
avatar