06.05.2024
Понеділок,07:12
Вітаю Вас Гість

Порушення функції інсуліну, яке веде до діабету і ожиріння

Надмірне харчування і функції інсуліну Нове дослідження школи медицини Сіная показує, що переїдання може порушити передачу сигналів інсуліну та спричинити ожиріння і діабет. Крістофер Буеттнер, доктор медичних наук і філософії та його дослідницька команда встановили, що надмірне вживання їжі послаблює здатність інсуліну стримувати розщеплення жирів в жирових тканинах.

Раніше вчені під керівництвом доктора Крістофера Буеттнера встановили, що інсулін пригнічує процес розщеплення жирів, при якому розпадаються тригліцериди в жирових тканинах, і жирні кислоти вивільняються, що може сприяти початку ожиріння і призвести до діабету 2 типу.

«Ми зацікавлені в розумінні того, чому люди, які зловживають їжею, в кінцевому підсумку хворіють діабетом. Наші недавні дослідження показують, що при переїданні мозок розвиває стійкість до інсуліну, наслідком чого є підвищення рівня жирних кислот в крові», - сказав доктор Буеттнер.

Підвищення рівня жирних кислот сприяє виникненню запалень, є проблемою при інсуліннезалежному діабеті, також вони підвищують виробництво глюкози, що тягне за собою її збільшення в крові, як пояснив доктор Буеттнер.

Проведені дослідження на щурах показали, що у групи щурів, яких годували кормом з високим вмістом жиру, переїдання послабило здатність інсуліну до розщеплення жирів і пригнічення вивільнення глюкози.

При переїданні Ваш мозок стає несприйнятливим до таким важливим речам, як інсулін і ставить вас на шлях до діабету. Ми впевнені, що те що відбувається у щурів також відбувається у людей.

Команда доктора Буеттнер розраховує продовжити дослідження в даній області, що дозволить стримувати розщеплення жирів і поліпшити інсулінорезистентність.

Всього коментарів: 0
avatar