Порушення функції інсуліну, яке веде до діабету і ожиріння |
Нове дослідження школи медицини Сіная показує, що переїдання може порушити передачу сигналів інсуліну та спричинити ожиріння і діабет. Крістофер Буеттнер, доктор медичних наук і філософії та його дослідницька команда встановили, що надмірне вживання їжі послаблює здатність інсуліну стримувати розщеплення жирів в жирових тканинах. Раніше вчені під керівництвом доктора Крістофера Буеттнера встановили, що інсулін пригнічує процес розщеплення жирів, при якому розпадаються тригліцериди в жирових тканинах, і жирні кислоти вивільняються, що може сприяти початку ожиріння і призвести до діабету 2 типу. «Ми зацікавлені в розумінні того, чому люди, які зловживають їжею, в кінцевому підсумку хворіють діабетом. Наші недавні дослідження показують, що при переїданні мозок розвиває стійкість до інсуліну, наслідком чого є підвищення рівня жирних кислот в крові», - сказав доктор Буеттнер. Підвищення рівня жирних кислот сприяє виникненню запалень, є проблемою при інсуліннезалежному діабеті, також вони підвищують виробництво глюкози, що тягне за собою її збільшення в крові, як пояснив доктор Буеттнер. Проведені дослідження на щурах показали, що у групи щурів, яких годували кормом з високим вмістом жиру, переїдання послабило здатність інсуліну до розщеплення жирів і пригнічення вивільнення глюкози. При переїданні Ваш мозок стає несприйнятливим до таким важливим речам, як інсулін і ставить вас на шлях до діабету. Ми впевнені, що те що відбувається у щурів також відбувається у людей. Команда доктора Буеттнер розраховує продовжити дослідження в даній області, що дозволить стримувати розщеплення жирів і поліпшити інсулінорезистентність. |
Всього коментарів: 0 | |