04.05.2024
Субота,07:47
Вітаю Вас Гість

Як правильно мити волосся

Як правильно мити волоссяБільшість жінок думає, що їх ця тема зовсім не стосується, але навіть коли ви абсолютно впевнені, як правильно мити волосся, ви можете помилятися. Ви миєте голову все своє життя й не уявляєте, що це може бути неправильне. Фактично ж, ваші помилки можуть призвести до пошкодження волосся. Перше, про що потрібно пам'ятати, це те, що ваші волосся, якими товстими й сильними вони не здавалися, насправді дуже ранимі. Ви не можете просто зачепити і смикнути пасма, оскільки ви ризикуєте їх обломити, точно так само травмувати волосся можуть і інші необережні дії. Необхідно знати, як правильно мити волосся, щоб випадково не травмувати їх під час цієї простої процедури.

Основні правила для миття волосся

  • Розчешіть волосся гребінцем, перед тим, як збираєтеся їх мити. Це допоможе легко і не спутывая вимити волосся.
  • Ретельно намочіть волосся під душем. Ви можете використовувати холодну і гарячу або теплу воду, але краще зробити це теплою водою. Тепла вода допоможе відкрити волосяні лусочки і добре змити бруд і жир, не дратуючи сальні залози.
  • Перед тим, як скористатися шампунем, змийте водою залишки укладальних засобів. Обережно перебираючи волосся руками.
  • Налийте небагато шампуню на долоню, розітріть між долонями, а потім нанесіть його на шкіру голови. Зверніть увагу, що саме на шкіру голови, а не на кінчики волосся, оскільки шампунь пересушує кінчики, і вони починають розсікатися. Розподіляйте шампунь руками, не спутывая волосся, потім змийте.
  • Нанесіть шампунь другий раз, потримавши на волоссі пару хвилин, потім остаточно змийте. Перший раз ви видаляєте жир і бруд з поверхні, повторне намилювання дозволяє глибше очистити шкіру голови.
  • Промийте волосся прохолодною водою, вона закриє волосяні лусочки і додасть волоссю блиск.
  • Щоб видалити надлишки води злегка відіжміть волосся. Не смикайте волосся, оскільки мокрі вони дуже ранимі.
  • Після видалення надлишків води нанесіть трохи кондиціонера від потилиці до кінчиків - за напрямком росту волосся.
  • Зберіть волосся в пучок і сховайте під шапочкою для душу на 10 хвилин, після чого змийте.

На перший погляд миття волосся за правилами може здатися вам довгим і виснажливим, але догляд за волоссям вимагає старання і часу, тільки так ваші волосся будуть виглядати ідеально.

Всього коментарів: 0
avatar