28.04.2024
Неділя,22:01
Вітаю Вас Гість

Колорування волосся, метод фарбування і техніка виконання

Колорування волоссяКолорування волосся - прекрасна можливість освіжити свою зовнішність для тих, хто не готовий повністю змінити колір волосся. Цей спосіб фарбування підходить для темного і світлого, короткого і довгого волосся. При колоруванні забарвлюються окремі прядки волосся, це відносно новий спосіб фарбування. Зазвичай використовують 2 відтінки світлішого і темнішого основного тону, але іноді їх кількість сягає п'яти і навіть 10-15. Волосся поділяються на зони, а потім на окремі пасма, яким надаються певні відтінки основного тону. Забарвлюватися може все волосся або тільки їх частина.

При частковому колоруванні за основний тон приймається ваш натуральний колір волосся, потім до нього підбирається кілька відтінків, які наносяться на окремі пасми. Відтінки можуть дещо відрізнятися від основного тону або бути контрасними. Максимальне (або повне) колорування волосся припускає заміну природного кольору на той, який ви виберете, а потім вже на новий колір наносяться різнокольорові пасма. За принципом фарбування колорування нагадує мелірування, з тією різницею, що при мелірованії пасма освітлюються або фарбуються одним відтінком, а при колоруванні їх використовується не менше двох.

Колорування надає волоссю незвичайний вигляд, візуально збільшує їх об'єм і підкреслює красу зачіски. Особливо виграшно виглядає колорування на довге волосся, навіть просте перекидання пасом надає їм новий виразний ефект. При поздовжньому колоруванні пасми забарвлюються по всій довжині, а при поперечному забарвлюються частинами від світлого до темного з плавним переходом.

Колорування волосся рекомендується жінкам різного віку і комплекції. Різниця полягає лише у виборі відтінків. Якщо жінкам постарше має сенс розглянути нанесення відтінків лише незначно відрізняючихся від основного кольору, то молодь може дозволити собі більш контрастні переходи і яскраві тони.

Колорування темного волосся можна виконати відтінками червоного кольору на каштанових, попелястим на чорних. Щоб відтінок був більш виразним, перед фарбуванням темні пасма слід трохи освітлити. Колорування на світле волосся нанести значно простіше, достатньо підібрати кольори, що гармонують з кольором шкіри або очей. Підійдуть каштанові і попелясті, мідні і пшеничні тони.

Колорування темних волосся

Колорування волосся в домашніх умовах

Колорування волосся - далеко не найпростіша процедура, і найкраще з нею впорається професійний колорист-перукар. Проте в домашніх умовах жінки здатні творити справжні дива. Тому заручіться підтримкою подруги, прочитайте інструкцію і можна приступати. Колорування волосся в домашніх умовах рекомендується тільки з використанням високоякісних продуктів, плюс кілька корисних порад:

  • Вимийте волосся за день або два до колорування, щоб шампунь або бальзам - ополіскувач не вплинули на результат фарбування;
  • Зробіть тест на переносимість забарвлюючого засобу на чутливій ділянці шкіри (наприклад, на згині ліктя);
  • Для домашнього колорування волосся вибирайте стримані переходи відтінків (різниця по відношенню до основного тону не більше 2-3 відтінків);
  • Змастіть шкіру уздовж лінії росту волосся оливковою олією або вазеліном, плечі закрийте накидкою, одягніть рукавички;
  • Фарбуйте пасма у відповідності з інструкцією;

Техніка колорування волосся

Для фарбування формуйте тонкі пасма, не більше половини сантиметра в діаметрі. Підніміть волосся з потилиці, залишивши шар для фарбування, і закріпіть їх на маківці. Відокремте пасмо волосся, підкладіть під неї смужку фольги шириною 2-3 см, нанесіть фарбу або освітлювач, і складіть фольгу, відокремивши пофарбовану пасму від нефарбованих.

Закінчивши нижній ряд, відокремте наступний і так далі від потилиці до маківки. Відтінки чергуйте на свій розсуд. Темне волосся, як вже зазначалося раніше, доведеться трохи освітлити. Витримайте фарбу на волоссі згідно інструкції, а потім ретельно змийте і нанесіть бальзам для волосся.

Ваш новий образ готовий, залишилося сказати кілька слів про догляд за волоссям після фарбування. Колорування волосся навіть дуже якісними барвниками порушують структуру волосся, тому вам будуть потрібні живильні і зволожуючі засоби для фарбованого волосся або засоби по догляду за сухим волоссям. Миття, розчісування і сушка волосся повинні бути аналогічними, щадними.

Всього коментарів: 0
avatar