05.05.2024
Неділя,12:35
Вітаю Вас Гість

Якщо довго не було сексу: як довіритися новому партнеру

Розлучившись з чоловіком, якого любили і провели з ним разом багато часу, складно звикнути до когось іншого. Як знову почати займатися сексом після довгої перерви і отримувати від нього задоволення?

Дайте собі перепочинок

Жінка, яка була довгий час у відносинах, після їх закінчення прагне тут же привернути увагу нового чоловіка. Якщо її кинули - то за тим, щоб підняти свою самооцінку, довести самій собі і «колишньому», що вона все ще приваблива і бажана. Якщо ініціатором розлучення була вона сама - це означає, що з колишнім партнером їй чогось не вистачало. І зараз вона відчуває себе нарешті вільної, щоб реалізувати ці бажання з кимось іншим.

Однак, закінчивши одні відносини, не варто відразу кидатися в нові. Це важливий період пізнання себе, який дає можливість зрозуміти, чого чекаєш від відносин, яким повинен бути партнер, чого хочеться отримати від близькості з іншою людиною, в тому числі - від близькості сексуальної.

Не розібравшись в собі, на жаль, складно буде розібратися в чоловіках. Перепочинок допомагає навчитися цінувати себе і потенційного партнера.

Пам'ятайте, що навик займатися сексом можна втратити

Багато жінок досить болісно переживають відсутність сексу в своєму житті. Ще б пак: образ сучасної успішної людини неодмінно включає в себе реалізованість і в сексуальній сфері.

Ще один страх, який заважає залишитися без партнера надовго - думка, що до стриманості можна звикнути, а от повернутися назад до сексуальної активності буде досить складно. Але це не так.

Справа в тому, що сексуальна функція не є вітальною - тобто життєво необхідною. Тому в разі криз (а розставання і самотність цілком можна назвати кризою в особистому житті), еротична мотивація просто відходить на задній план.

Організм поступово звикне до відсутності сексу. Так, перший час бажання може бути настільки нестерпним, що будуть снитися еротичні сни. Але поступово збудження стане все менше, тіло адаптується. І, що важливо, таким же чином сексуальність розквітне знову, коли з'явиться чоловік і відносини будуть регулярні.

Згадайте, адже колись, в дитинстві та підлітковому віці, ви взагалі не займалися сексом, і одного разу він трапився вперше. Це було складно, але тіло відгукнулося, ви змогли розвинути свою сексуальність. А після перерви просто відновитеся, згадайтєте, як і що робиться, звикнете до нового партнера. Це як кататися на велосипеді - розучитися неможливо.

Не вимагайте від себе рекордів

Сексуальна сфера - дуже делікатна область людського життя, тому до неї слід ставитися особливо дбайливо.

Звичайно, коли після довгої перерви нарешті з'являється бажаний чоловік, хочеться вразити його своєю пристрастю. Однак і організму, і психіці потрібен час, щоб адаптуватися до змін, не поспішайте. Максимально розкрити свою сексуальність можна тільки з партнером, якому довіряєш. А довіра не виникає на порожньому місці.

Тому не поспішайте відразу переводити відносини в горизонтальну площину. Страх бути відкинутою через нібито холодності не повинен вас підганяти. Можна навіть чесно сказати партнеру: «Знаєш, у мене так давно нікого не було, я можу зараз бути скутою і трохи незграбною. Будь ласка, будь зі мною ніжніше і не квап мене ».

Таке щире визнання не виявить слабкість і невпевненість. Навпаки, виглядає щиро. А по реакції чоловіка можна буде легко зрозуміти, наскільки серйозно він до вас ставиться, чи можна йому дійсно довіряти.

Ми іноді думаємо, що відчуваємо уподобання, тільки якщо швидко покажемо якийсь суперрезультат, але насправді це не так. Ми живі справжні люди, в житті яких трапляються перерви. І люблять зазвичай не за те, що ми чогось даємо або не даємо іншим. А просто за те, якими ми є насправді.

 

Всього коментарів: 0
avatar