28.04.2024
Неділя,20:06
Вітаю Вас Гість

Правильний догляд за пофарбованим волоссям

Догляд за фарбованим волоссямКожен раз під час фарбування волосся піддаються впливу хімічних речовин, шкідливих для здоров'я волосся, тому догляд за фарбованим волоссям повинен бути особливо ретельним. Якщо подивитися на пасма волосся після фарбування під мікроскопом, то можна побачити, що біля кореня волосся гладкий, лусочки, що покривають його зовні, щільно з'єднані. Ближче до середини вони нагадують вздыбленную черепицю, а в нижній частині, дуже часто роздвоєні соломинки. Така картина виникає не тільки в результаті фарбування, але і при сушінні, завивці або випрямленні, при багаторазовому терті об одяг. Фарбування багаторазово підсилює ці проблеми.

Догляд за фарбованим волоссям

найгірше, що ви можете придумати для своїх фарбованого волосся - це спробувати їх випрямити або завити. Після фарбування волосся можуть отримати незначні пошкодження, а в сукупності з впливом високої температури результат може бути плачевним. Догляд за пофарбованим волоссям повинен сприяти їх відновленню, тому завивку або випрямлення відкладіть як мінімум на 2 тижні після фарбування. До того ж, трохи пізніше, коли волосся трохи відновляться, укладання буде зробити значно простіше. Для відновлення фарбованого волосся рекомендуються наступні процедури:

  • Обрізайте посічені кінчики кожні 4-6 тижнів, волосся стає більш слухняним, і ви будете витрачати менше часу на зачіску.
  • Використовуйте спеціальний шампунь, що містить поживні компоненти, цим ви полегшите собі догляд за фарбованим волоссям. Якщо доводиться мити волосся щодня, намилюйте тільки один раз. Ретельно змивайте шампунь з волосся, і не мийте їх без особливої потреби.
  • Під час миття волосся використовуйте кондиціонер, наносите його трохи багатшим на кінчики. Ретельно змивайте шампунь і кондиціонер, залишки миючих засобів притягують бруд і роблять волосся неслухняними.
  • Використовуйте рушник з мікроволокнами, добре вбирає вологу, для видалення надлишків води з вимитих волосся, тоді вам буде потрібно менше гарячого повітря для їх сушіння.
  • Для розчісування волосся використовуйте гребінь з рідкими широкими зубами.
  • При сушінні волосся феном залишайте їх трохи вологими, не пересушуйте. Під час сушіння не використовуйте щітку, краще злегка потеребите волосся сухими пальцями.
  • Догляд за фарбованим волоссям абсолютно відкидає щипці і термобігуді. У разі необхідності укладіть волосся за допомогою фена та щітки.
  • Укладальні кошти використовувати дуже обережно, оскільки вони можуть зробити волосся сухим і тьмяним.
  • Уникайте занадто довгого опромінення волосся сонячними променями.
  • При відростанні волосся фарбуйте їх біля коріння, тільки в кінці фарбування розподіліть фарбу гребенем по всій довжині волосся. Фарбувати повністю достатньо 2 рази в рік.

Якщо волосся пошкоджені частими фарбуваннями, вам доведеться їх постригти. Зробивши коротку стрижку, доглядайте за волоссям як рекомендовано вище. Регулярний догляд за фарбованим волоссям додасть їм здоровий вигляд, волосся стануть слухняними і красивими.

Всього коментарів: 0
avatar