26.04.2024
П`ятниця,03:48
Вітаю Вас Гість

Як знайти хорошу роботу: від мотивації до співбесіди

Як знайти хорошу роботуБільшість людей має якісь певні цілі, саме ті, цілком конкретні устремління, без досягнення яких ніяк не обійтися у повсякденному житті, наприклад, купити квартиру або знайти хорошу роботу. Що ж, знайти високооплачувану роботу, яка тобі до того ж подобається, зовсім непогано, це принесе достаток у родину, дозволить дати хорошу освіту дітям, піклуватися про своє здоров'я, відпочивати в комфортних умовах. Проте хороша робота, як кажуть, з неба не падає. Щоб досягти успіхів на цьому шляху необхідно добре попрацювати, і доведеться працювати, насамперед, над самим собою.

Дайте інформацію своєму головному помічнику - мозку

Рішення всіх проблем людина знаходить за допомогою власного мозку, навіть для використання досвіду інших людей, а простіше кажучи копіювання, необхідна робота «сірої речовини». Людина думає, як правило, тільки вдень (свідомість), а мозок продовжує працювати цілодобово. Для підключення внутрішніх розумових резервів (підсвідомості) необхідно зосередитися на своїй цілі, в даному випадку на роботі, яку ви шукаєте, і дати інформацію наступним чином:

  • 1. Бажання знайти хорошу роботу має бути дуже сильним, настільки, щоб ви не могли думати ні про що інше крім цього, воно має переповнювати все ваше істота.
  • 2. Сформуйте чітке і ясне уявлення про те, що шукаєте: яка вам потрібна робота, зарплата, місто, район, тип організації, посада, службові та соціальні пільги і т. п.
  • 3. Подумайте, що дасть вам робота, коли ви її знайдете. Який ви станете, які особисті проблеми зможете вирішити, як зміниться ваше життя. Щоб домогтися емоційної підтримки для мозку, свої думки і бажання рекомендується оформити не лише у власній свідомості, але і у вигляді картинок-фрагментів, так званого візуального колажу.

Можна, наприклад, написати великими буквами, яка вам потрібна робота і які блага вона принесе: щорічні поїздки у відпустку сім'єю, красиві наряди, престижний ліцей дітям і т. д. Такий плакат повісити на саме видне місце і читати його як можна частіше. А можна намалювати всі об'єкти мрій яскравими фарбами: екзотичні острови, на яких хочеться побувати або нову машину останньої марки.

  • 4. Важливим є призначення терміну виконання бажаного. Це необхідно зробити обов'язково, тобто закріпити в свідомості, що знайти хорошу роботу ви повинні, наприклад, не пізніше, ніж через півроку, а не через 5 років, тоді мотивований мозок буде шукати більш короткі шляху.

Одержавши інформацію, ваш мозок почне працювати над вирішенням проблеми 24 години в добу, і обов'язково вам підкаже, тільки будьте уважніше, це не завжди так очевидно: уривок пісні, випадково кинута фраза, повідомлення в новинах - найнесподіваніші події можуть стати джерелом осяяння. Однак все це вищеперелічене лише психоемоційна підтримка на шляху до бажаної мети, але одного цього недостатньо.

Заручіться підтримкою близьких людей

Чоловік або дружина, батьки або діти, подруги і просто хороші знайомі - ви нерозривно з ними пов'язані та їх підтримка просто необхідна. Залучіть, наприклад, близьких людей до візуального оформлення колажу, нехай теж зобразять свої бажання, особливо добре це виходить у дітей, поки ще не обмежених тісними рамками умовностей.

Ставши причетними до ваших пошуків роботи, в подальшому вони зрозуміють вас і підуть назустріч, якщо доведеться принести якісь жертви на шляху до досягнення мети: наприклад, брак часу на те, щоб допомогти синові з уроками, або зайвий раз збігати в магазин. Близькі вам люди візьмуть на себе частину сімейних турбот, а друзі пробачать брак уваги.

Змініть себе і підготуйтеся до співбесіди

Найпростіше вибирати таку роботу, якою ви володієте професійно, в цьому випадку досить буде освіжити пам'ять і познайомитися з новинами. Але часто люди змінюють роботу саме тому, що не хочуть більше займатися тим, що робили досі. Враховуючи, що скрізь цінують професіоналізм, при зміні виду діяльності буде потрібно додаткове освіта, наприклад, бухгалтерські курси або курси навчання нарощуванню нігтів і т. п.

А далі йде співбесіду, до якого теж слід заздалегідь підготуватися. Оцініть критично свою зовнішність, поведінку, манеру говорити. Щоб знайти хорошу роботу, необхідно їй відповідати. В залежності від посади, на яку ви претендуєте, можна спробувати привести свою зовнішність в порядок самої або звернутися в салон краси за допомогою стиліста. Хорошим кроком було б відвідування тренінгу по навчання мові жестів і манерам поведінки.

Не нехтуйте такою можливістю, якщо вона у вас є. Адже навіть знайшовши хорошу роботу, важко зробити кар'єру людині, яка погано одягається або надто швидко й невиразно говорить. А швидке просування по службовій драбині принесе і більш високу зарплату, і більше можливостей для самореалізації.

Не зупиняйтеся перед труднощами

Пошук гарної роботи далеко не так простий, як здається на перший погляд. Вам доведеться зустрічати різних людей, не завжди приємних і доброзичливо налаштованих. Когось не влаштує ваша освіта, інших стаж, вік або сімейне становище, а хтось просто в цей день виявиться не в дусі. Не пасуйте перед труднощами, перешагивайте і йдіть далі, стаєте сильнішими і впевненішими в собі. Пам'ятайте, що хтось чекає саме вас, потрібно лише трохи постаратися і знайти.

А в ув'язненні один невеликий, але головний секрет, який допоможе знайти хорошу роботу: ви повинні дійсно щиро цього хотіти і знати заради чого все це затіяли, тоді ваш ентузіазм не «здується», як повітряна кулька, при першій же труднощі на шляху, і ви обов'язково знайдете те, що бажаєте!

Всього коментарів: 0
avatar