26.04.2024
П`ятниця,19:00
Вітаю Вас Гість

Біоепіляція - це ефективне і недороге видалення небажаного волосся

БіоепіляціяШкіра жінки повинна бути чистою і гладкою. Такий постулат диктує сьогоднішня мода на прозорі та відверті вбрання, короткі сукні і міні-спідниці. Безумовно, видалення з шкіри зайвих волосся - особиста справа жінки, і тільки вона може вирішувати, бути епіляції чи ні. Але в останні роки жінки стверджують практично одноголосно - бути! Адже небажані волосся, крім свого неестетичного вигляду іноді доставляють багато проблем. Для їх вирішення рекомендується біоепіляція або шугарінг, які позбавлять від непотрібних волосся на досить тривалий час і зроблять шкіру гладкою і ніжною.

Що таке біоепіляція

Далеко не сучасний винахід біоепіляція прийшла до нас із стародавнього Єгипту, придумала цей спосіб видалення волосся цариця Нефертіті. На тіло вона завдавала особливу тягучу масу, яка через деякий час завмирала, після чого зривалася з волоссям.

Сьогодні даний метод, трохи вдосконалений, дуже поширений в косметології. Правда тягучу масу замінив віск, що і пояснює інше відоме назва біоепіляції - ваксинг (від англійського wax, що означає віск), або ж воскова епіляція.

Біоепіляція - це безпечний спосіб позбавлення від волосся. Він дуже ефективний, адже волосся при ньому видаляються разом з коренем. У разі частого виконання процедури, волосся слабшають і стають тонше, згодом і зовсім припиняючи рости.

Воскова біоепіляція практикується на глибокому бікіні, у зоні пахв, на ногах, руках, спині і грудях; рідше - на обличчі.

Суть воскової біоепіляції

При біоепіляції може використовуватися холодний, гарячий чи теплий віск. Теплий і гарячий методи вважаються професійними, оскільки їх застосування вимагає певних навичок і вправності. А біоепіляція в домашніх умовах частіше проводиться із застосуванням холодного воску. Але зараз чітких розмежувань з цього приводу не існує, можна вибрати будь-який тип воскової епіляції або шугарінг (цукрову епіляцію).

Гарячий віск складається з рослинного (наприклад лимонного) масла, соснової смоли і каучукових добавок. Гарячим воском зазвичай видаляють волосся в найбільш делікатних зонах: на обличчі, в області пахв, широко поширена також біоепіляція глибокого бікіні. Віск нагрівається до 38-43 градусів у спеціальних пристроях, потім наноситься шпателем на суху чисту шкіру проти напрямку росту волосся. З-за високої температури віск швидко розігріває шкіру, приводячи до розширенню пор. Після цього різкими рухами видаляють застиглий віск за допомогою спеціальних смужок в протилежну сторону, уздовж росту волосся. Завдяки наявності каучукових добавок віск повністю повторює рельєф шкіри, тому дозволяє видаляти волосся у важкодоступних зонах (пахви, бікіні).

В основі теплого воску - соснова смола і розм'якчувач. Теплий віск випускають у спеціальних роликових касетах, які розігріваються в спеціальній підставці до температури тіла. Після розігріву він наноситься також проти напрямку роса волосся, а після застигання знімається спеціальними тканинними або паперовими смужками разом з прилиплими волосками (уздовж росту волосся). По закінченню процедури залишився віск зняти спеціальним маслом, одночасно заспокійливу та очищує шкіру. Після цього шкіру потрібно обробити антисептичними препаратами.

Біоепіляція в домашніх умовах зазвичай проводиться холодним воском. Готові воскові смужки потрібно розтерти між долонями для розігріву, після чого щільно притиснути до депилируемой зоні, потім різко відірвати уздовж росту волосся.

Для видалення волосся в домашніх умовах для кращого зчеплення з воском шкіру необхідно попередньо підготувати : видалити залишки забруднень і косметичних засобів, злегка припудрити тальком або дитячою присипкою, але тільки злегка, інакше отримаєте зворотний ефект.

При нанесенні проти зростання віск краще огортає кожен волосся, і результат епіляції поліпшується. Видалення волосся по напряму зростання не травмує близько волосковую зону, тим самим виключає подальше вростання волосся. Результат епіляції воском може зберігатися від декількох тижнів до декількох місяців, залежно від особливостей росту волосся.

Переваги воскової біоепіляції

  • можливість проведення на великих ділянках;
  • можливість проведення будинку;
  • результат зберігається досить довго;
  • порівняно недорого;
  • при регулярному використанні біоепіляція воском дозволить позбавитися від непотрібної рослинності назавжди;
  • підходить для всіх типів, кольору та структури волосся.

Недоліки біоепіляції

  • при перегріванні воску можна отримати опік, а при недостатній температурі - нерівномірне видалення волосся;
  • болючість.

Епіляція вагітним з допомогою воску зазвичай не рекомендується через хворобливості процедури, однак при відсутності протипоказань вагітні жінку також можуть скористатися цим способом видалення волосся.

Біоепіляція: протипоказання

Протипоказано робити воскову біоепіляція діабетикам, людям з серйозними соматичними порушеннями, герпесом, шкірними захворюваннями або новоутвореннями, варикозом і тим, у кого судини розташовані близько до шкіри. В інших випадках біоепіляція безпечна, ефективна і дозволяє отримати результат на досить тривалий період.

Всього коментарів: 0
avatar