02.05.2024
Четвер,06:04
Вітаю Вас Гість

Яблучний оцет для схуднення: міф чи реальність

Яблучний оцет для схудненняЗ давніх часів яблучний оцет використовувався в кулінарії, а також для чищення і полірування поверхонь, нейтралізації барвників. У народній медицині яблучний оцет рекомендується для лікування практично всіх можливих захворювань. Останнім часом стали популярні тонізуючі властивості оцту, їм збагачують різні приправи, соуси і харчові добавки. Більшість властивостей, приписуваних оцту, не підтверджено медичними дослідженнями. Однак лікарська практика підтвердила можливість використовувати яблучний оцет для схуднення і для лікування діабету.

Як отримують яблучний оцет

Яблучний оцет отримують в результаті процесу бродіння. При бродінні відбувається руйнування цукрів бактеріями і дріжджами. На першому етапі утворюється спирт, при подальшому зброджуванні алкоголь перетворюється в оцет. У перекладі з французької мови означає оцет «кисле вино». Для приготування оцту використовують різні продукти: фрукти, овочі, зернові, яблучний ж оцет отримують з яблук або яблучного порошку.

Основним елементом яблучного оцту є оцтова кислота, але він містить також інші кислоти, мінеральні солі, вітаміни і амінокислоти. Дистильований, відфільтрований або пастеризовані яблучний оцет втрачає свої лікувальні властивості, оскільки додаткова обробка руйнує вітаміни, живильні речовини і продукти бродіння, які надають оцту цінність.

Чи вірно, що яблучний оцет лікує всі

В нетрадиційній медицині останніх років таблетки і капсули яблучного оцту стали однією з найпопулярніших БАД. Про оцті пишуть книги і знімають відеоролики. При цьому стверджують, що яблучний оцет полегшує травлення, вимиває токсини з організму, сприяє омолодженню і лікує шкірні захворювання. Більшість з цих домагань абсолютно нічим не підтверджено. В інших же випадках оцет можна використовувати, але він не так ефективний, як інші відомі засоби. Наприклад, оцет здатний знищувати бактерії, але не в такій мірі, як спеціальні дезінфікуючі або миючі засоби.

Як схуднути за допомогою яблучного оцту

Хоча більшість рекомендацій народних цілителів по лікуванню оцтом не знайшло медичного підтвердження, схуднути за допомогою яблучного оцту визнано офіційною медициною. Оцет сприяє зниженню ваги, через контроль апетиту і вплив на вироблення інсуліну.

Якщо між прийомами їжі вам постійно хочеться чогось пожувати, випийте склянку води, підкисленої яблучним оцтом. Додайте яблучний оцет в салати та іншу їжу. Вживаючи яблучний оцет для схуднення необхідно пам'ятати, що у великих дозах він шкідливий для зубної емалі, тому після оцтової води слід ретельно прополоскати зуби.

Як приймати яблучний оцет для схуднення

Для постійного підтримання кислотного середовища в організмі, зниження апетиту і контролю вироблення інсуліну рекомендується вживати для пиття оцтову воду, приготовану в співвідношенні: 0,5 л води і 2 ч л яблучного оцту. Можна приготувати її заздалегідь або додавати 1 год л оцту на склянку води, коли ви хочете пити перед їжею. Замість питної води використовують також фруктові та овочеві соки.

Для тих, кому не подобається кислий смак, рекомендується яблучний оцет для схуднення в капсулах, 300 або 600 мг. По одній капсулі приймають 3 рази на день перед їжею, запиваючи склянкою води. Більш високу дозу слід узгодити з лікарем, оскільки оцет має протипоказання до застосування.

Схуднути за допомогою яблучного оцту відбувається повільно, потрібно тривале, до 2-х років, регулярне його вживання для отримання видимого результату. При цьому не обов'язково міняти інші харчові звички, тобто ваш раціон харчування може залишатися незмінним.

Проте не варто розслаблятися і думати, що якщо ви почали приймати яблучний оцет для схуднення, їсти можна все підряд. Адже дехто саме так і роблять, перестають себе контролювати, збільшують обсяг і калорійність їжі, що з'їдається, відмовляються від фізичних вправ і після цього стверджують, що яблучний оцет їм не допоміг. Схуднути за допомогою яблучного оцту можливо, якщо він приймається разом з іншими заходами, а не замість них.

Протипоказання до застосування яблучного оцту

Вживання яблучного оцту в салатах або в невеликій кількості не заподіє шкоди, але тривалий прийом у великих дозах пов'язаний з деякими ризиками для здоров'я.

  • 1. Яблучний оцет містить в основі оцтову кислоту, тому при вживанні його необхідно розбавити водою або соком. Концентрований оцет може пошкодити зубну емаль і тканини рота, горла, стравоходу, викликати опіки на шкірі.
  • 2. Тривале вживання яблучного оцту для схуднення призводить до зниження рівня калію в крові, та щільності кісткової тканини. Тому він протипоказаний страждають остеопорозом і низьким вмістом калію. Обережність слід проявити жінкам в період менопаузи.
  • 3. Відмовтеся від оцту при прийомі проносних, препаратів для лікування серцевих захворювань і діабету.
  • 4. При діабеті обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, оскільки яблучний оцет містить хром і може вплинути на рівень цукру в крові.
  • 5. Безсумнівним протипоказанням є алергія на яблука.

Для зниження ризиків рекомендується використовувати харчової яблучний оцет від перевіреного виробника, оскільки біологічно активні добавки дуже часто не відповідають заявленому складу. Корисно також включити в раціон продукти, багаті калієм. Для додаткової втрати ваги регулярно виконуйте фізичні вправи.

Яблучний оцет для схуднення в народній медицині використовується з давніх часів, багато жінок і чоловіки використовують цей метод зниження ваги й у наші дні. При цьому вдається отримати стабільний результат, втрачений вагу в більшості випадків не повертається після припинення прийому оцту. Яблучний оцет допомагає в лікуванні діабету, гіпертонії і ряду інших захворювань.

Всього коментарів: 0
avatar