29.04.2024
Понеділок,02:56
Вітаю Вас Гість

5 засобів для макіяжу губ, про які ви могли не знати

Серед продуктів для макіяжу губ з'явився новий жанр - глайд. Хоча і без нього в цій категорії було багато незрозумілого. Так що саме час розібратися, які існують засоби для додання губам відтінку і як ними користуватися.

 

Прагнучи до статусу революціонерів б'юті-індустрії, команди косметичних брендів все частіше патентують інноваційні формули і текстури. Особливо дістається продуктам для макіяжу, зокрема - макіяжу губ. Зараз для нього пропонуються не тільки помада, блиск і контурний олівець, але ще як мінімум п'ять видів засобів, маловідомих широкому загалу.

Глайд

Напередодні нового 2017 року всесвітньо відомий візажист, бізнесмен, трендсеттер і засновник компанії Nars Cosmetics - Франсуа Нарс в черговий раз вирішив, що пора вивести на ринок макіяжу щось новеньке. І випустив штуку під назвою «глайд» (від англійського glide - «ковзати») - гібрид всіх засобів для губ відразу. Яскравість помади, стійкість тінта, доглядають властивості бальзаму, глянець лаку, легкість нанесення блиску - все тут.

На шкіру губ глайд лягає рівно. На відміну від блиску, він не липкий і не тягучий (скажімо більше: на шкірі він взагалі не відчувається). Через пару годин після нанесення з глянцевого стає матовим, при цьому відтінок не втрачає яскравості і виглядає так, немов губи нафарбували заново - просто чимось іншим. Крім того, глайд візуально додає губам об'єму. В якості бонусів - догляд, зволоження, розгладження шкіри завдяки формулі з комплексом масел, екстрактами водної лілії і білого чаю. Нанести глайд досить в один шар. Стійкість варіюється від 3 до 5 годин.

Стейн

Стейн - це фарбувальний пігмент, який надає губам лаковий блиск (це важливо) і забезпечує стійкість до 12 годин. По суті, це гібрид блиску, зволожуючого бальзаму і азіатських «чорнил» для губ. Консистенція рідка, тягуча, часто желеобразна, хоча зустрічається стейн у вигляді фломастерів. Обов'язкова умова - приємний фруктовий аромат і солодкуватий присмак, через що Стейн так і хочеться з'їсти.

Стейн відмінно тримається на шкірі, правда, не дуже естетично «з'їдаються» по центру губ, залишаючи сліди по контуру і в складочках. Щоб не зіпсувати враження, візажисти радять наносити стейн на гладкі доглянуті губи. Глянець, який надає губам стейн, швидко зникає при контакті з їжею, поцілунків теж не витримує. Зате це засіб майже не відчувається на губах, не сушить шкіру, не підкреслює лущення і тріщини. А зблякле сяйво легко відновити, поверх залишигося пігменту завдавши ще шар засобу. Наносити стейн можна аплікатором, пензлем або ватною паличкою.

Тінт

Як і більшість б'юті-інновацій, тінт винайшли в Азії. До Росії він добрався пару років тому, але до цих пір далеко не всі мають про нього уявлення. Тінт - це рідкий пігмент для губ, який миттєво забарвлює їх в обраний колір і добре всмоктується. Основне завдання засобу - посилити природний пігмент шкіри, але при цьому залишитися непомітним. Тінт не надає блиску, а створює ефект «зацілованих» губ. За консистенцією це кольорова рідина, яка легко наноситься і рівномірно розподіляється.

Тінт не залишає слідів, не блищить і не «з'їдається» (чесно кажучи, якісний тінт взагалі дуже складно видалити з шкіри). Стійкість рекордна, від 12 до 24 годин: ні латте, ні салат «Цезар», ні пристрасні поцілунки на неї не впливають. Всі ці властивості цінуються влітку, коли особливо не хочеться відчувати присутність косметики на обличчі. Тінт можна наносити аплікатором, а для більш природного ефекту - подушечками пальців, дуже швидко растушевивая. Щоб додати губам сяйво, поверх тінта можна накласти шар блиску або бальзаму для губ. Перед нанесенням тінта переконайтеся, що губи добре зволожені: цей засіб не просто підкреслює всі нерівності, але ще і сильно сушить шкіру. Також тінт можна використовувати в якості рум'ян і тіней.

Новий вид - Тінт-татуювання. Це ядерно-пигментироване желе після нанесення застигає на губах, утворюючи плівку. Через 10-15 хвилин плівка знімається, і на шкірі губ залишається чистий, суперстійкий колір. Незалежно від експлуатації рота, видалити тінт-татуювання вдасться лише через добу. Через це якості нанесення вимагає ювелірної точкості: пензлем, чи не заступаючи за контур губ, інакше будете схожі на Джокера. Поки текстура сохне, злегка посміхніться і не змикайте губи. Після зняття плівки обполосніть губи прохолодною водою, щоб пропав гіркий присмак.

Кушон

Спочатку кушон - це губка, просочена тональним зволожуючим засобом і вбудована в круглу коробочку, наноситься спеціальним спонжем. Вперше такий засіб з'явився в Кореї в 2008-му, за шість років тренд підхопили європейські марки, а в 2016 році Lancome випустили кушон для губ Juicy Shaker в тюбику з м'якою подушечкою-аплікатором, яка рівномірно розтушовує текстуру по всій поверхні губ. Головний плюс кушону - можливість варіювати інтенсивність відтінку в залежності від кількості нанесених шарів. Власне кажучи, від звичайного кушону цей продукт взяв тільки подушечку, в цілому ж він нагадує блиск для губ.

Лак

У 2009 році відразу кілька косметичних брендів (імен називати не будемо) задумали об'єднати помаду і блиск для губ в одному флаконі. Винахід отримав назву «лак» і мав надавати губам яскравість, блиск і лягати рівним глянсовим шаром - не гірше ніж його манікюрний родич.

Але лаки-першопрохідці сушили шкіру через непродуманий склад, забивалися в складочки і відчувалися на губах неприємною вагою. Тому шанувальників не знайшли і на якийсь час були забуті. Друга спроба створити лак для губ трапилася через п'ять років, і виробники ретельно попрацювали над складом і текстурою. У підсумку вийшов стійкий засіб на водній основі з шовковистою глянцевою текстурою і зволожуючими властивостями.

Завдяки зручному апплікатору лак для губ лягає рівним шаром, чітко окреслюючи контур. Рідка консистенція дозволяє змішувати лаки, створюючи нові відтінки. Серед недоліків - недовгий глянсовий блиск. Плюс, обіцянка протриматися 8-9 годин виконується, лише якщо весь цей час ви не плануєте їсти, пити і говорити. Щоб продовжити життя покриття, візажисти радять перед нанесенням лаку заштрихувати поверхню губ олівцем або нанести ВВ-крем.

 

 

Всього коментарів: 0
avatar