02.05.2024
Четвер,21:14
Вітаю Вас Гість

Калланетика як спосіб підтримки форми

КалланетикаПроблема схуднення і підтримки форми завжди була особливо важливою та гострою для жінок. Не змінилася ситуація і сьогодні. Здавалося б, що складного? Грамотне харчування і фізичні вправи творять чудеса. Однак ця проблема досі залишається актуальною: багатьом жінкам важко знайти час серед побутових турбот для того, щоб зайнятися своїм тілом, і часто це призводить до плачевних результатів. Ожиріння, порушення обміну речовин, що супроводжуються цілим букетом захворювань, стають супутниками життя, а позбавитися від горезвісних зайвих кіло стає все складніше.

Серед тих, хто рішуче взявся за перетворення свого тіла, особливо популярна сьогодні калланетика. Цей комплекс вправ, розроблений американкою Каллан Пінкні, завоював любов жінок у всьому світі, і заслужено: нескладна програма вправ дає видимі результати вже після декількох занять, не тільки покращує зовнішній вигляд, але і оздоровлюючи організм в цілому.

Калланетика для схуднення, як це діє

Калланетика являє собою порівняно невеликий комплекс вправ, заснованих на східних гімнастики і дихальних тренуваннях. Головний сенс техніки полягає в тому, що працюють не тільки поверхневі шари м'язів, які задіяні людиною в повсякденному житті, але і більш глибоко розташовані групи, які є основою всієї мускулатури людини.

Ефект від занять калланетик для схуднення полягає в наступному:

  • м'язи, працюючи, прискорюють і покращують обмін речовин у всьому організмі;
  • прискорений метаболізм призводить до посиленого споживання енергії, для отримання якої організм інтенсивно починає переробляти свої «жирові» ресурси;

Результатом цього стає більш здорове, міцне, струнке тіло, що в свою чергу підвищує активність людини в повсякденному житті і перешкоджає подальшого відкладенню жиру.

Калланетика для початківців: протипоказання

Незважаючи на очевидні плюси методики, перед початком занять необхідно ознайомитися з протипоказаннями та при необхідності отримати консультацію фахівця. Так, варто обережно поставитися до тренувань тим, хто страждає від астматичних або серцево-судинних захворювань, у кого поганий зір або проблеми з хребтом. Не підходить калланетика і тим, хто недавно переніс операцію: фізичні навантаження можуть призвести до розриву швів. Тим, хто переніс інфекційні захворювання, перед тренуваннями також рекомендується проконсультуватися у лікаря.

У всіх випадках новачкові перед першим заняттям калланетик слід уточнити у лікаря, чи можливі в його випадку подібні фізичні навантаження. Іноді навіть захворювання не виключає категорично можливість займатися: необхідно лише дозувати навантаження.

Калланетика в домашніх умовах

Безсумнівним плюсом методики є і те, що займатися нею можна не тільки в спеціалізованих спортивних комплексах, але і в домашніх умовах. Дійсно, калланетика не вимагає особливого устаткування або умов, лише трохи вільного часу, тишу і спокій для того, щоб зосередитися на тренуванні, свіже повітря і бажання тренуватися.

Заняття вдома можливі ще й завдяки тому, що комплекс вправ каланетики не складний для виконання навіть новачкові. Автор цієї методики підбирала вправи таким чином, щоб максимально задіяти м'язи всього тіла жінки, але при цьому знизити навантаження і звести ризик травмування під час занять до мінімуму.

До того ж ця програма доступна сьогодні будь-якому кому: уроки каланетики пропонують інтернет-ресурси, вони випущені на DVD-дисках, описані в спеціалізованій літературі, проводиться навчання та тренування у фітнес - центрах.

Калланетика: як формується комплекс вправ

Калланетика спрямована на зміцнення всіх м'язів, і включає в себе декілька типів вправ для кожної м'язової групи. Однак починати заняття необхідно з розминки. Прості вправи підготують організм і розігріють м'язи. Далі слід комплекс вправ:

  • для м'язів живота (одна з найбільш проблемних жіночих зон!);
  • для ніг;
  • для сідниць і стегон;
  • для тазу;

Розтяжка завершує тренування, допомагаючи остаточно зняти напругу з м'язів і розслабитися.

Заняття калланетик створені жінками і для жінок, а тому комплекс не займе у Вас багато часу і не зажадає спеціальних пристосувань: лише іноді це може бути стілець або килимок у випадку, коли необхідно виконувати вправи на підлозі.

Маленькі хитрощі

Каллан Пінкні, авторка комплексу каланетики, радить займатися вправами у максимально відкритому одязі і перед дзеркалом. Це дасть вам можливість побачити роботу м'язів і поступове зміна контурів тіла. Саме це стане найкращим стимулом для продовження регулярних і з максимальною віддачею занять калланетик.

Всього коментарів: 0
avatar