28.04.2024
Неділя,16:40
Вітаю Вас Гість

Біозавивка волосся - подарунок для сучасної жінки

Біозавивка волоссяВажко сказати, чи існує логічне пояснення тому факту, що власниці симпатичних кучериків прагнуть їх розгладити, а жінки з прямими волоссям завивають локони. Тим не менш, обидві ці процедури вельми популярні. Хімічна завивка волосся заснована на зміні структури волосся за допомогою агресивних хімічних засобів, таких як аміак або тиогликолевой кислоти. Ці препарати дозволяють надовго зафіксувати локон, але роблять волосся сухим і жорстким, виїдають колір і мають неприємний запах. Однак сучасна біозавивка волосся дозволяє створити природні завитки, не заподіявши істотної шкоди волоссю.

На чому заснована біозавивка волосся

Біозавивка волосся проводиться при використанні щадного складу, в які входить білок, близький за структурою людському волосу. Тому процес завивки супроводжується ще і відновленням структури волосся, що особливо важливо для сухого, пошкодженого та знебарвленого волосся, традиційна «хімія» яким категорично протипоказана. Завивка робиться на короткі і довгі волосся, крутими спіральками, великими локонами, м'якою хвилею або вертикальними закрученими пасмами.

Вибір зачіски багато в чому визначається довжиною і типом волосся. Біозавивка на довгому волоссі може мати вигляд вертикальних локонів. При цьому слід врахувати, що на довгому волоссі під власною вагою локони будуть відходити, і біля коренів обсяг створити не можливо. Щоб створити пишність в прикореневій зоні довгі пасма біля верхівки слід постригти драбинкою. На середніх волоссі добре виглядають чергуються прямі і хвилясті пасма, на коротких іноді досить підняти прикореневі пасма. Легка біозавивка має вигляд ледь помітних хвиль, що додають волоссю додатковий об'єм.

Біозавивка на довге волосся

Технологія біозавивки

Після обробки складом волосся накручуються на бігуді різного діаметра і довжини, а потім висушуються. Спосіб накрутки і форма бігуді визначає вид майбутньої зачіски. Якщо біозавивка виконується професійним перукарем в салоні, вам підберуть оптимальний склад, відповідний типу волосся (нормальні, неслухняні або ослаблені), а також гарантують дотримання технології завивки, що робить її найбільш ефективної і довговічної.

Процес завивки ділиться на 3 етапи. На першому етапі структура волосся злегка руйнується, на цьому етапі відбувається насичення волосся білковим речовиною, на другому формується нова структура, а на третьому локони фіксуються і волоссям повертається нормальна кислотність. В процесі завивки відбувається поліпшення структури волосся, живлення їх білком, вітамінами і мінералами. Тривалість кожного етапу повинна відповідати технології, інакше після другого етапу, наприклад, може відбутися руйнування нової структури і біозавивка швидко випрямиться.

Однак технології постійно вдосконалюються, і сучасний склад для біозавивки не вимагає третього етапу нейтралізації. Після формування нової структури волосся процес просто припиняється і подальшого руйнування не відбувається.

Як робиться біозавивка волосся

Переваги біозавивки волосся

Біозавивка не пошкоджує волосся, навпаки, живить його і відновлює пошкоджену структуру. Наявність протеїнів шовку, вітамінів і мінералів у складах для біозавивки, надає кучері природний гладкий і здоровий вигляд. В залежності від типу волосся, красиві завитки зберігаються від трьох до шести місяців, а після закінчення дії складу волосся просто випрямляються. Склад для біозавивки зберігає органічну природу волосся і надає йому виключно «живий» вигляд.

Обмеження і протипоказання

Біозавивка волосся має ряд обмежень, які необхідно дотримуватися «до» і «після».

А саме, приблизно за місяць до завивки необхідно відмовитися від силиконсодержащих шампунів, в перші два дні після процедури забороняється мити і навіть мочити волосся, а також сушити їх з використанням фена. Після біозавивки рекомендується використовувати зволожуючий шампунь і кондиціонер.

Протипоказанням може стати алергія, «критичні дні» і лікування сильнодіючими антибіотиками. Про всі ці нюанси слід попередити вашого майстра.

Всього коментарів: 0
avatar