28.04.2024
Неділя,12:41
Вітаю Вас Гість

Як вибрати холодильник правильно

Як вибрати холодильникНа сьогоднішній день ринок побутових холодильників широко представлений різноманітними й постійно оновлюючими моделями вітчизняних і зарубіжних виробників. Холодильники мають різний дизайн, що дозволяє гармонійно поєднувати їх з домашнім інтер'єром. Останнім часом досить актуальні і затребувані вбудовані моделі. Крім дизайну холодильники відрізняються за своїми характеристиками. Як вибрати холодильник при такій кількості цікавих варіантів? Перед тим, як відправитися в магазин за покупкою слід визначитися, якими параметрами ваш холодильник повинен володіти: обсяг, розморожування, шум, клас енергоспоживання, виробник.

Вибираємо об'єм

Вибір об'єму залежить від розмірів кухні, складу сім'ї і ваших уподобань. Розрізняють однокамерні, двокамерні й Side-by-Side (пліч-о-пліч) агрегати. Однокамерні холодильники мають невеликі габарити (висота до 150 см, обсяг до 250 літрів), можуть мати морозильний відсік скромних розмірів і достатні для одного-двох чоловік.

В двокамерних холодильниках морозильна камера розміщується або під холодильною камерою, або над нею. Висота таких холодильників досягає 210 см, а об'єм - 400 літрів; існує моделі підвищеної місткості, обсяг яких становить 600 літрів. Такі агрегати мають зручне зонування внутрішнього простору і задовольнять сім'ю з трьох-чотирьох чоловік.

А який вибрати холодильник великій родині? Безсумнівно - Side-by-Side, в ньому вистачить місця на тижневий запас продуктів. Це найбільш місткі холодильники, їх корисний об'єм досягає 800 літрів, ширина - 1,2 метра, а кількість камер обчислюється двома, трьома і більше. Моделі типу Side-by-Side складаються з декількох температурних зон (включаючи камеру нульової температури) і відсік з регульованою вологістю; багато з них мають додаткову можливість охолодження напоїв і вбудований льодогенератор. Природно, що для установки такого холодильника знадобиться простора кухня.

Який вибрати холодильник для дому

Основні характеристики холодильників

При виборі холодильника слід звернути увагу на ряд суттєвих параметрів, які важливі для зручної та економічної експлуатації, а саме:

  1. 1. Клас енергоспоживання. Холодильник є одним з найбільших споживачів енергії у будинку, і хотілося б вибрати його так, щоб це споживання було мінімальним. Розрізняють кілька класів енергоспоживання, найбільш економічним з яких є клас А, а найбільш енергоємним - клас G. Моделей з мінімальною витратою електроенергії присвоюється маркування «Super A» або «A+» і «А++».
  2. 2. Вид розморожування. Існують моделі з крапельним розморожуванням, ручним розморожуванням та системою No Frost. У сучасних моделях ручне розморожування практично не використовується. При крапельній технології розморожування конденсат накопичується на задній стінці холодильника і по спеціальних каналах надходить у випарник. Система No Frost не допускає утворення інею і вважається найсучаснішою.
  3. 3. Рівень шуму. Згідно зі світовими стандартами, рівень шуму компресорного холодильника не повинен перевищувати 53 дБ, отже, чим нижче цей показник, тим тихіше працює агрегат. Але якщо холодильник не встановлено правильно, то навіть самий тихий буде видавати неприємні шуми.
  4. 4. Додаткові функції. Практично всі вони корисні в домашньому користуванні: режим швидкої заморозки, швидкого охолодження, поверхового охолодження; багато агрегати забезпечені антибактеріальної захистом. Сподобається господиням камера з нульовою температурою, в якій можна зберігати швидкопсувні продукти. Функція BioFresh дозволяє змінювати рівень вологості, що позитивно впливає на тривалість зберігання свіжих фруктів і овочів; наявність «акумулятора холоду» здатне забезпечити збереження продуктів при вимкненому живленні до 30 годин, а функція «персональне охолодження» визначить поміщений в камеру новий продукт і швидко охолодить його.

Якого виробника віддати перевагу при виборі холодильника

Якість і вартість холодильника безпосередньо залежать від його виробника. На російському ринку модельний ряд холодильних пристроїв широко представлений як вітчизняними, так і закордонними виробниками. Лідерами продажів є такі торгові фірми, як Indesit (Італія), LG, Samsung (Корея), NORD (Україна), Атлант (Білорусія), Стінол (Росія), BOSC, Liebherr (Німеччина) та інші.

Їх продукція перевірена часом і досвідом експлуатації величезної кількості споживачів, а різноманітність асортименту дозволяє зробити вибір на будь який смак та бюджет. Однак перед остаточним вибором холодильника слід все ж уточнити гарантійний термін та умови сервісного обслуговування.

Продуманий вибір допоможе прийняти оптимальне рішення з точки зору функціональності, зручності і економічності моделі з одного боку, наявністю вільного простору, складом сім'ї та інтер'єром кухні з іншого. Правильно вибраний холодильник стане надійним помічником у побуті, що не приносить зайвих проблем.

Всього коментарів: 0
avatar