03.05.2024
П`ятниця,12:52
Вітаю Вас Гість

30 корисних порад - найважливіші секрети краси для дівчат

Секрети краси для дівчатЮним дівчатам бути красивими просто, їх природна краса бездоганна, а проблеми дещо перебільшені. Однак і їм доводиться боротися з прищами і переживати про відсутність уваги з боку хлопців. При цьому необхідно пам'ятати про моду, не забуваючи про все інше. Щоб полегшити вам життя, пропонуємо 30 порад для дівчат, як виглядати красивою. Але, перш ніж розглядати секрети краси для дівчат, коротко зупинимося на головному - впевненості в собі.

Кожна з вас може освоїти кілька прийомів макіяжу, але не кожна знає, як вести себе після цього. Впевненість і почуття власної гідності допоможуть завжди бути на висоті. Правильна самооцінка дозволить придбати впевненість. Поекспериментуйте зі своєю зовнішністю, спробуйте що-небудь новеньке, що раніше ніколи не робили. Кожна людина в чомусь сумнівається, але приймати себе таким, який ти є - ось ключ до розуміння своїх достоїнств і розкриття внутрішніх можливостей! А тепер перейдемо до порад.

Догляд за шкірою

  1. 1. Визначте тип шкіри. Для правильного догляду за шкірою необхідно точно знати свій тип. Виділяють наступні типи шкіри: нормальна, жирна, суха, комбінована. При будь-якому з типів шкіра може бути чутливою. Секрети краси для дівчат допоможуть вам визначити свій тип, простіше всього це зробити вранці після сну. Можна скористатися спеціальними тестовими смужками, пергаментним папером або тонкої паперовою серветкою. Прикласти серветку до лиця і притиснути руками до шкіри. Потім зніміть серветку і уважно розгляньте залишилися на ній сліди.

Велика кількість жиру до цього поверхні говорить про жирній шкірі. Велика кількість жиру в області чола, носа й підборіддя і незначна кількість в іншій зоні - про комбінованому типі. Незначна кількість жиру на поверхні - шкіра нормальна, а практично повна відсутність - суха.

  1. 2. Для чутливої шкіри. Чутлива шкіра характеризується періодичним вогнищевим почервонінням і лущенням. У цих місцях може відчуватися свербіж або поколювання. Якщо у вас часто виникають подібні роздратування, то, швидше за все, у вас чутлива шкіра.

Секрети краси для дівчат з чутливою шкірою рекомендують не використовувати скраби з твердими частинками, альфа-гідрокси-кислоти і бета-гідрокси-кислоти. Для очищення шкіри можна застосувати м'який очищаючий гель чи косметичні вершки. Після вмивання нанесіть заспокійливий крем для чутливої шкіри. Добре заспокоюють шкіру компреси з відвару ромашки. На жаль, спеціальні засоби для догляду за чутливою шкірою не надто поширені.

  1. 3. Для нормальної шкіри. Цей тип шкіри характеризується незначним виділенням жиру на поверхні, шкіра еластична і пружна. За нормальною шкірою легше доглядати. Вона має здоровий колір і хороший кровообіг, навіть якщо ваш догляд буде не регулярним. Ті, у кого нормальна шкіра, зовні довго не старіють і мають гарну шкіру навіть у зрілому віці.

Секрети краси для дівчат з нормальною шкірою складаються в вмиванні два рази в день з м'яким очищаючим засобом, використанням тоніка на водній основі і зволожуючого крему.

  1. 4. Для жирної шкіри. Якщо рясні сліди жиру закарбувалися в області носа, чола і щік, то, швидше за все, у вас жирна шкіра. Жирна шкіра - справжня проблема для багатьох дівчат, оскільки вона груба, товста, покрита шаром жиру і має засмальцьований блиск. Характерні також часті безладні сплески підвищеної активності сальних залоз.

Що можна порадити дівчатам з жирною шкірою? Щоб ваша шкіра надовго зберегла еластичність і виглядала молодо, і з віком на ній не поспішали з'являтися зморшки, використовуйте для миття особи спеціальні засоби для жирної шкіри обличчя. Особливих проблем у вас не виникне, оскільки у вітринах косметичних магазинів і салонів ви виявите масу відповідних продуктів на будь-який смак і гаманець.

Запам'ятайте ще дуже важливі секрети краси для дівчат з жирною шкірою: не використовуйте для вмивання мило, гель або шампунь для тіла, оскільки вони висушать шкіру і можуть стати причиною подразнення або появи прищів; два рази на тиждень очищайте шкіру отшелушивающим скрабом, щоб не накопичувався щільний ороговілий шар мертвих клітин.

  1. 5. Для комбінованої шкіри. Олійні відбитки в області носа і чола в поєднанні з ледь помітними слідами в зоні щік говорять про комбінованому типі шкіри. Такий тип шкіри характерний для більшості жінок, він поєднує ділянки жирної і сухої шкіри, для яких доводиться використовувати різні засоби для догляду, відповідні їх типу.

По догляду за комбінованою шкірою існують свої правила. Для сухих ділянок шкіри обличчя, розташованих, як правило, в області щік і очей, особливого догляду не потрібно приблизно до 30 років. Жирним же ділянках необхідно щоденне очищення за допомогою спеціальних продуктів для жирної шкіри. Як бачите, секрети краси для дівчат з комбінованою шкірою не такі вже мудровані, і ними цілком можна скористатися.

  1. 6. Для сухої шкіри. Відбитків на пергаменті при сухій шкірі не залишиться. При проведенні тесту ви відчуєте жорстке дотик папери, а після її видалення можливо осередкове лущення. Суха шкіра має свої проблеми, з віком на ній раніше, ніж на комбінованої або жирної шкіри, з'являються зморшки.

Для догляду за сухою шкірою обличчя необхідно виробити корисні звички, які дозволять легко впоратися із зморшками і старінням. Необхідно щодня використовувати засоби для інтенсивного зволоження з гіпоалергенним складом. Для вмивання використовуйте теплу воду, оскільки від гарячого вмивання може з'явитися подразнення. Особливо важливо використовувати ці маленькі секрети краси для дівчат з сухою шкірою в зимовий період року.

Секрети краси для дівчат - макіяж

Гарний макіяж

Макіяж використовується, щоб зробити жінку красивою і модною, без ознак старіння, він також допомагає замаскувати шрами, почервоніння і прищі на обличчі. Підібрати для себе підходящий макіяж, відповідний типу обличчя, не так-то просто. Доведеться перебрати безліч формул і торгових марок, поекспериментувати з кольором і відтінками і все це в прийнятному діапазоні цін. Для макіяжу вам потрібно вибрати основу, консилер (для маскування нерівностей і почервоніння), бронзатор (атозагар), рум'яна, тіні для повік, олівець для очей, туш і блиск для губ.

  1. 7. Вибір тональної основи. Основа під макіяж може бути рідкою, кремоподібної, у вигляді крем-пудри і пудри. Рідкі основи виготовляються спеціально під кожен тип шкіри, але рідке тональний засіб не завжди зручно. При виборі основи керуйтеся типом вашої шкіри. Неправильний вибір основи зробить ваше обличчя схожим на маску або пончик, посипані пудрою. Пропоновані вам секрети краси для дівчат допоможуть знайти хорошу основу під макіяж, відповідну вашому типу шкіри.
  2. 8. Тональна основа для сухої шкіри. При сухій шкірі використовуються тональні основи з жирними сполучними. Крем-пудра або компактна пудра краще звичайною розсипчастою. Компактна пудра містить в складі багато жирних компонентів, вона наноситься на шкіру без тонального крему.
  3. 9. Тональна основа для жирної шкіри. При жирній шкірі рекомендується мінеральна пудра, вона добре вбирає надлишки жиру, надаючи обличчю рівний, матовий вигляд. Розсипчаста мінеральна пудра добре приховує акне і маскує темні кола під очима. На шкірі, схильної до запалень використовують пудру або тональну основу, що містить саліцилову кислоту, яка підсушує шкіру.
  4. 10. Тональна основа для комбінованої шкіри. Для жирної шкіри краще крем-пудра розсипчаста або компактна пудра. Вони добре освіжають і зволожують шкіру, прості у використанні і краще рідкого тональника.
  5. 11. Тональна основа для чутливої шкіри. Якщо шкіра роздратована, на ній є почервоніння і лущення спробуйте скористатися зволожуючим тональним кремом. Тональний крем вирівняє колір шкіри і додасть їй велику кількість вологи. Ви можете використовувати мінеральну пудру, але пам'ятайте, що вона підсушує шкіру. Секрет краси для дівчат полягає тут в тому, що протягом дня необхідно періодично зволожувати шкіру тоніком або мінеральною водою з розпилювача.
  6. 12. Тональна основа для нормальної шкіри. Для нормальної шкіри, що не має проблем з підвищеним виділенням жиру, акне або лущенням, можна використовувати практично будь-тональний засіб.

Секрети краси для дівчат - тональна основа

Вибір кольору тональної основи

Вирушаючи в черговий раз в косметичний магазин, знайдіть пробники тональних засобів і спробуйте їх на собі. Найбільш близькою до кольору особи є шкіра на зап'ясті, туди і наносите пробні тони, домагаючись максимального збігу. В магазині світло не природне, але це і до кращого, що більшу частину дня ви будете перебувати при штучному освітленні, тому картина буде цілком реальною. Важливо також наносити тональну основу на чисту шкіру. Правильно вибрати тональну основу допоможуть секрети краси для дівчат:

  1. 13. Шкіра бліда, напівпрозора (з залозками венами), схильна до сонячних опіків. Для такої шкіри найбільш придатними до натурального кольору стануть рожеві або бежеві відтінки тональної основи або пудри.
  2. 14. Для азіатської шкіри або оливкового відтінку рекомендуються бежеві, зеленуваті або жовті тональні засоби. Пудра персикового або рожевого кольору допоможе освіжити блідий нездоровий колір обличчя.
  3. 15. Для шкіри європейського типу підходять натуральні, білі, золоті і нейтральні відтінки. Розсипчаста пудра також повинна мати нейтральний відтінок. Для європейського типу шкіри можна порекомендувати напівпрозору тональну основу, розсипчасту або компактну пудру.
  4. 16. На темних відтінках шкіри необхідно використовувати пудру або крем теплих тонів: банан, манго. Вони добре оживляють темну шкіру, навпаки, холодні тони надають їй землистий відтінок. Якщо у вас середній між двома тон шкіри, секрети краси для дівчат радять використовувати і два відтінки пудри. Деякі пудри випускаються з подвійним блоком в упаковці для зручності змішування.

Коригувальні засоби

  1. 17. Якщо у вас темні кола під очима слід наносити консилер до тональної основи, а для маскування прищів їм можна скористатися і після накладання тону.
  2. 18. Маскуючий засіб наноситься спеціальними кистями для макіяжу, але це зовсім не обов'язково. Ви можете замазати прищик і пальцем, важливо тільки нанести засіб не на всю зону, де є прищі або вугри, а на кожен з них окремо.
  3. 19. Існують спеціальні антисептичні пудри, які наносять з лікувальною метою у зону вугрової висипки. Дуже цікавий варіант - пудра з мерехтливими частинками, вона освіжає і живить шкіру.

Секрети краси для дівчат - брови

Правильне оформлення брів

Кожна людина народжується з рослинністю над очима, але їй легко можна надати красивий художньо оформлений вигляд. Коли мова йде про бровах, для їх корекції можна використовувати різні засоби, але не перестарайтеся з воском, голінням або вищипуванням. Часте вищипування - найефективніший засіб для знищення волосяних фолікул брів. Найпростіший спосіб корекції - трафарет, фарби і пензлик. Але такий комплект є не у кожної дівчини. Секрети краси для дівчат пропонують вам кілька порад, як зробити брови ідеальними і без цього набору. Запам'ятайте кілька правил:

  • При вищипуванні брів тримайте пінцет як можна ближче до кореня, захоплюйте тільки один волосок і тягніть за напрямком росту волосся.
  • Якщо у вас тонкі брови можна скористатися трафаретом і підмалювати їх фарбою і пензликом. Якщо спеціальної фарби немає, використовуйте тіні для повік, найбільш відповідного кольору. Нанести тіні можна м'яким пензликом, невеликими штрихами. Існують також олівці для брів, які дозволяють заповнити простір між волосками.
  • Надлишок кольорового тону видаліть пензликом для розчісування брів, нанесіть трохи гелю і надайте бровам остаточний вигляд.
  • Якщо ви вищипували брови вперше, може з'явитися почервоніння. Зменшити почервоніння можна прикладанням ганчірочки, змоченою у холодній воді, допомагаючи закритися фолікулу. Якщо плануєте вийти з дому найближчим часом, будьте, в кінці кінців, готові пояснити своїм знайомим причину почервоніння ваших брів.

Визначаємо форму брів

Секрети краси для дівчат допоможуть вам і в цьому непростому питанні.

  1. 20. Візьміть ручку, олівець, трубочку для коктейлю, який-небудь прямолінійний предмет і направте його вздовж бічної сторони носа. Точка, в яку він упреться - є точка початку брів.
  2. 21. Встановіть обраний вами предмет вертикально, навпроти зіниці ока, коли ви дивитеся прямо вперед. Це буде найвища точка арки брів.
  3. 22. З'єднайте за допомогою вашого предмета куточок носа і зовнішній куточок ока, з'єднавши його з лінією брів. В цій точці брову повинна закінчуватися.
  4. 23. Якщо очі близько посаджені, вам слід почати брова над внутрішнім куточком ока, арку зробити трохи далі від центру зіниці, а кінець брови зрушити за зовнішній куточок ока.
  5. 24. При добре посаджених очах (на відстані ширини очі один від одного) брову рекомендується почати над внутрішнім куточком ока, зробити арку над центром зіниці, а кінець брови зробити над зовнішнім куточком ока.
  6. 25. У деяких дівчат очі широко посаджені, і це цілком нормально. У такому разі слід почати брову ближче до носа, арку зрушити трохи ближче до носа від центру зіниці, а закінчити брову трохи раніше зовнішнього куточка ока.

Секрети краси для дівчат - нігті

Красиві нігті

Можливо, ви здивуєтеся, але часто про людей судять по їх руках. Коли ви зустрічаєте людину вперше - вона обов'язково зверне увагу на ваші руки, і це може сформувати його думку про вас. Ходити з брудними нігтями і недоглянутими руками зовсім не круто, тому секрети краси для дівчат пропонують вам способи утримувати нігті в чистоті і порядку.

  1. 26. Ніколи не кусайте нігті! Це правило номер один. Справа в тому, що тривалий кусання нігтів призводить до їхнього розшарування і стоншування. Нігті стають нерівними. При вирівнюванні нігтів пилочкою завжди рухайтеся уздовж лінії нігтя. Рухами вгору-вниз ви травмуєте ніготь, в кінці кінців він може обламати.
  2. 27. Щодня зрушуйте кутикули від нігтя до поверхні шкіри, щоб вони не заростали. Найкращий час для цього, коли ви виходите з душу і шкіра розмокла.
  3. 28. Обрізаючи нігті, тримайте кусачки на безпечній відстані. Не намагайтеся обрізати ніготь з одного натиску. Використовуйте кілька коротких зрізів, поки ніготь обріже повністю. Так ви отримаєте хорошу форму нігтя.

Поради для волосся

Не кожен день вашому волоссю комфортно. Секрети краси для дівчат допоможуть збільшити кількість «гарних» днів для волосся: без фена, щипців і прасок. Є зачіски, які можна зробити за 5 хв, а виглядають вони так, ніби на них витрачено цілу годину. Можна надати волоссю приємний аромат, користуючись звичайним, а не дорогим шампунем.

  1. 29. Зберіть волосся в шикарний хвіст поні за допомогою засобу для випрямлення кучерявого волосся або крему для обважнення прямих волосся, потім потягніть вниз і закріпіть на потилиці, попередньо випустивши назовні невелике пасмо. Залишившимся пасмом оберніть шпильку і закріпіть шпилькою.
  2. 30. Візьміть вашу улюблену туалетну воду і бризніть на щітку для волосся, після цього відразу причеши волосся. Ваші волосся буде приємно пахнути весь день. Можна скористатися відповідним лосьйоном. Розтерти між долонями і відразу пригладити ними волосся. Це додасть волоссю приємний аромат і зніме наелектризованість.

Якщо вам сподобалися ці секрети краси для дівчат - 30 простих, але дуже корисних порад, поділіться ними з друзями.

Всього коментарів: 0
avatar