28.04.2024
Неділя,09:34
Вітаю Вас Гість

Порушення нюху пов'язані з розладом психіки

Розлади психіки та нюх Люди з психопатичними рисами характеру такими, як черствість, маніпуляції, асоціальна поведінка - не в змозі використати свій нюх в тій же мірі, як інші, підтверджує нове дослідження.

В результаті нього дослідники припустили, що порушення нюху, або "нюхових" функцій, може бути маркером для цього важкого розладу особистості. У дослідженні, опублікованому 18 вересня, було відзначено, що нездатність відчувати запах пов'язана з дисфункцією передній частині мозку. Дисфункції головного мозку також негативно впливають на здатність планувати, контролювати імпульси і дотримуватися соціальні норми у людей з високим ступенем психопатії.

"Наші результати доводять, що недостатність передньої частини мозку може бути характерна для некримінальних психопатів", - пояснили автори дослідження в прес-релізі журналу. "Ступінь гостроти нюху являє собою потенційно цікавий маркер психопатичних рис, тому що очікувана тривалість тестів на запахи не є очевидною, і тому вони можуть виявитися менш піддаються спробам фальсифікувати хороші або погані відповіді".

При проведенні дослідження, Мехмет Махмут і Річард Стівенсон з Macquarie University , Австралія, досліджували 79 осіб без кримінального минулого, щоб визначити, чи були у них порушення нюху. Вони також дали оцінку того, були чи ні учасники дослідження психопатичного поведінки, такого як безладний спосіб життя або кримінальні нахили. Дослідники також проаналізували, чи могли учасники співпереживати почуттям інших людей.

Автори дослідження виявили, що люди з найбільш психопатичними рисами, швидше за все, мають проблему ідентифікації або розрізнення запахів. Дослідники прийшли до висновку, що області мозку, які керують нюхом, є менш ефективними у людей з психопатичними тенденціями.

Хоча дослідження виявили зв'язок між порушеннями нюху і психопатичними рисами поведінки, вони не довели наявність причинно-наслідкового зв'язку.

Всього коментарів: 0
avatar