07.05.2024
Вівторок,03:22
Вітаю Вас Гість

10 речей, які крадуть вашу енергію

Іноді так буває, ще нічого толком не зроблено, а сил вже немає. І справа тут не в хворобі, і не в фізичної перевтомі. В голові тільки одне бажання - відпочити, хоча об'єктивних причин для втоми наче й немає. Зрозуміти, куди подівся життєвий тонус, легше, якщо запам'ятати 10 речей, які крадуть вашу енергію. Так, цей список далеко не повний, але його досить для старту і побудови захисної стратегії. Хочете відновити здоров'я на всіх рівнях? Якщо так, то навчіться створювати психологічні бар'єри. Міняйтеся і грайте за власними правилами.

Куди діваються наші сили? 10 речей, які крадуть енергію

1. Люди-скиглії

Їхнє життя - це суцільна катастрофа. Близькі родичи їх засмучують, улюблені не розуміють і, взагалі, все навколо погано. Існує така категорія енергетичних вампірів, які підживлюються, викидаючи своє душевне сміття на інших. Навіть 10 хвилин спілкування з ними призводять до повного морального виснаження. Але навіщо вам чужі помиї? Звільняйте життя від зайвих проблем, не приймайте близько до серця пусте ниття.

2. Несплачені рахунки

Борги повільно спалюють душевний спокій. Ось чому своєчасна і повна оплата рахунків так важлива. Коли ваши справи фінансові в порядку, немає приводу соромитися і, тим більше, немає причин ховатися від розгніваних кредиторів або колекторів. Закривайте непогашені рахунки якомога швидше, бо вони крадуть вашу енергію.

3. Нестримані обіцянки

Уміння супроводжувати слова справами - особистісна якість, яку високо цінують близькі, друзі і колеги. Але, на жаль, не всім це дано. Нестримані обіцянки дрібним неприємним хробачком виїдають мозок та спустошують душу. Навіть ті, що вирвалися випадково, і ті, які ніби як забуті. А рецепт щастя досить простий: не впевнені - не обіцяйте, а, якщо сказали - робіть.

4. Образи

Навчіться прощати. Відпускайте зло на кривдників і ситуації, які заподіюють біль. Це не просто, але варто подолати бар'єр і всередині запанує гармонія. Образи не просто крадуть енергію, вони шкодять здоров'ю. Заміняйте їх світлими почуттями,  такими, наприклад, як любовь. Любовь до світу, до життя, до іншої людини і, звичайно, до себе.

5. Упертість

Деякі речі в житті потрібно просто приймати такими, якими вони є. І це буде не поразка, а мудре рішення питання. Уперта боротьба з вітряними млинами - марна трата своєї внутрішньої енергії. Припиніть чинити опір тому, що ви змінити не можете. Прийміть ситуацію, оберніть її в вигідну сторону. Така перемога - метровий крок до емоційного благополуччя.

6. Ухилення від труднощів

Намагайтеся вирішати проблеми, розрулювати токсичні ситуації, не бійтеся відповідальності. Очікування, що все визначиться чудесним чином без вашого втручання, нервує і заважає спати. Лише серйозне ставлення до труднощів робить нас мудрішими, вчить стратегічного планування. Так, виникає стрес, але він короткочасний. А при навмисному ігноруванні складній ситуації спокій змінює постійний кошмар.

7. Життя в минулому

Насолоджуйтеся сьогодняшнім днем. Ніщо не краде стільки енергії, як брудний внутрішній простір, що наповнен непотрібними речами і спогадами. Зробіть генеральне прибирання в думках і в будинку. Нещадно позбавляйтеся від зайвого. У прямому і переносному сенсі видаляйте на смітник все, що тягне вас назад, у минуле.

8. Хаос в думках і діях

Успішні люди планують, а невдахи лише шкодують про втрачені вигоди і можливості. Другі просто лінуються визначити пріоритети, скласти розклад для роботи і відпочинку. Звідси і з'являється хаос, що тягне за собою бездіяльність і жаль. Прямо зараз беріть ручку і сформулюйте 3 важливі для вас цілі. Готово? Тепер складайте план для досягнення кожної.

9. Відсутність повноцінного відпочинку

Ні робота, ні гроші, ні творчість не в кайф, якщо не вистачає здоров'я це добро нормально освоїти. Тілу і мозку потрібен відпочинок і турбота, інакше в якийсь час наступає момент, коли вони перестають функціонувати. Фізична перевтома не просто краде енергію, через неї розвиваються хвороби. Не шкодуйте часу для себе. Займіться спортом, розплануйте дозвілля, а заодно пройдіть профогляд.

10. Занижена самооцінка

Цей монстр не просто краде, він пожирає вашу енергію. Невиправдані очікування схвалення або визнання переростають в комплекс. Звинувачення інших у своїх минулих бідах не дають розвиватися в сьогоденні. Так, хтось може виконати конкретну дію краще вас, але це - не привід зупинятися. Пробуйте. Розвивайтеся. Ставайте краще.

Відновлюємо баланс. 10 простих способів швидкої регенерації

Без зайвих міркувань. Просто шпаргалка з десяти пунктів, кожен з яких швидко допомагає відновити сили.

  1. Йога.
  2. Спілкування з позитивними людьми.
  3. Прибирання.
  4. Мандрівка або прогулянка.
  5. Пікнік.
  6. Творче заняття.
  7. Плавання.
  8. Обійми коханої людини.
  9. Масаж.
  10. Будь-яка справа, що приносить радість.

Не попадайтеся в спустошливі пастки. Позбавляйтеся від речей, які крадуть енергію. Беріть фокус на позитив!

Всього коментарів: 0
avatar