02.05.2024
Четвер,07:44
Вітаю Вас Гість

Топ-12 кращих противірусних ефірних олій для зовнішнього застосування і інгаляції

Вірус, від якого постраждав весь світ, ще не переможений, профілактичних заходів всім нам доведеться дотримуватися ще довго. У числі ефективних і доступних засобів зменшення ймовірності зараження, посилення захисного бар'єру і зміцнення імунітету відзначимо ефірні олії. Антисептичні та протибактерійні властивості окремих з них вище, ніж у медикаментів.

Запам'ятовуйте: ТОП-12 кращих противірусних олій для зовнішнього застосування і інгаляції. А тепер послідовно розберемося, як саме і що конкретно можна використовувати.

Як використовувати ефірну олію для профілактики інфекцій?

Мабуть, найпопулярніший спосіб: змішати кілька крапель з водою і розпалити аромалампу. Багато хто просто не знають, що під впливом температури склад згорає за лічені хвилини, тому ефективність цього варіанту залишає бажати кращого.

Щоб повною мірою засвоїти дію корисного ефіру, використовуйте Аромадіффузори або зволожувач. Розводьте 8-10 крапель олії в воді для обробки 20 м2 площі приміщення.

Існують і інші дієві способи застосування:

  1. Капати ефірну олію на вкладку в захисну маску, щоб посилити імунний захист.
  2. Змішувати з кремом для тіла або базою під макіяж, наносити на грудну клітку і біоточкі. У чистому вигляді краще не використовувати.
  3. Додавати по 5-7 крапель в наповнену водою ванну. У такому випадку після банних процедур потрібно використовувати зволожуючий лосьйон для тіла.
  4. Змішувати з антисептиком для обробки шкіри.
  5. Змочити 2-3 краплями ватний диск або носовичок, вдихати пару хвилин. Цей спосіб називають «сухою» профілактичною інгаляцією. 

Ефірна олія не лікує коронавірус і інші інфекції, але допомагає очистити від них повітря, зміцнити внутрішній захисний бар'єр.

Ароматерапевти підказують: правильне використання складів нешкідливо. Якщо вони провокують мігрень, нежить або інші алергічні прояви, швидше за все, ви придбали підробку. У будь-якому випадку, перед застосуванням важливо протестувати індивідуальну реакцію:

  • якщо плануєте інгаляції, змастіть краплею олії косметичний диск, зробіть кілька вдихів. Відсутність неприємних відчуттів протягом години свідчить про те, що склад можна безпечно використовувати;
  • якщо плануєте застосовувати зовнішньо, розчиніть краплю ефіру в чайній ложці звичного лосьйону або крему для тіла. Втирайте в шкіру на згині ліктя. Спостерігайте протягом 12 годин. Відсутність висипу, почервоніння та інших ознак роздратування - дозволяючий сигнал.

ТОП-12 кращих противірусних ефірних олій для зовнішнього застосування і інгаляції

Основа дії - дезінфекція повітря + зміцнення внутрішнього захисного бар'єру. Олійні суміші не залишають вірусам і бактеріям шансів на поширення і нанесення шкоди.

Увага! Всі склади містять альдегіди, оксиди, терпени, феноли та інші сильнодіючі речовини, тому не експериментуйте з внутрішнім прийомом. Ризикуєте отруїтися!

Список сформований за показником ефективності: від самих сильнодіючих до менш результативних:

  1. Чайне дерево - багатофункціональний дієвий склад: аналгетичний, жарознижувальний, бактерицидний, регенеруючий, противірусний і загальнозміцнюючий.
  2. Ялівець - використовують навіть для лікування туберкульозу.
  3. Евкаліпт - ідеально змішувати в рівних пропорціях з олією чайного дерева.
  4. Лимон - не просто очистить приміщення, але і освіжить його, а заодно позбавить від головного болю.
  5. Герань - підніме настрій, зміцнить імунітет та знеболить.
  6. Чебрець - найсильніший антисептик.
  7. Перцева м'ята - полегшить дихання, простимулює відхаркування, але паралельно може звузити судини.
  8. Розмарин - вимагає розведення, пропорція з базою 1 до 10.
  9. Кедр - заспокоїть і зміцнить нерви, діє як знезаражувальний і аналгетичний засіб.
  10. Сосна - благотворно впливає на настрій та полегшує дихання, знизить жар, допоможе впоратися з астенією.
  11. Ялина - тонізує, підвищить опірність до будь-яких інфекцій і вірусів.
  12. Шавлія - ​​позбавить від депресії і меланхолії, продезинфікує повітря в приміщенні.

Але врахуйте, незважаючи на численні корисні властивості ефірних олій, їх використання протипоказане вагітним і маленьким дітям. Людям, що страждають хронічними захворюваннями судин, печінки, нервової системи, необхідно детально вивчити повний список протипоказань конкретного складу і протестувати індивідуальну реакцію.

ТОП-12 кращих противірусних ефірних олій для зовнішнього застосування і інгаляції допоможе нашим читачам проводити ефективну профілактику. Будьте здорові!

Всього коментарів: 0
avatar