27.04.2024
Субота,07:14
Вітаю Вас Гість

Спортивне харчування для дівчат. Основні принципи

Спортивне харчування у більшості з нас асоціюється з м'язистими тілами атлетів і бодібілдерів. При чому, тут, дівчата?

По-перше, серед тих, хто займається бодібілдінгом, зараз чимало представниць слабкої статі, і спортивне харчування для дівчат, які беруть участь у цьому русі просто необхідно.

По-друге, продукти спортивного харчування з успіхом використовуються для схуднення.

Правильне спортивне харчування для дівчат при схудненні

Кому з дівчат не хотілося б мати струнке, підтягнуте тіло? Для того щоб схуднути і привести м'язи в тонус, тобто замінити жирову масу м'язової, необхідні фізичне навантаження і збалансоване низькокалорійне харчування.

Але й вони не завжди допомагають, тоді додатковою силою в процесі спалювання жиру можуть стати добавки, застосовувані в спортивному харчуванні. Однак спортивне харчування жінок і чоловіків має суттєві відмінності.

Основні продукти спортивного харчування

Якщо ви хочете схуднути і при цьому не стати ілюстрацією приказки, що «худа корова не газель», вам необхідні білки (протеїни), адже саме вони є тими цеглинками, з яких будуються наші м'язи. Жири, що йдуть в результаті тренувань, повинні заміщатися м'язовою тканиною. Правильне спортивне харчування для дівчат включає протеїнові коктейлі, які для тих, що худнуть замінюють деякі прийоми їжі.

Для тих, хто хоче збільшити свою м'язову масу, мати рельєфну мускулатуру, протеїнові коктейлі приймаються в доповнення до основного живлення.

Спалювачі жиру

Багато дівчат, що бажають схуднути, вважають їх, мало не панацеєю. Жироспалювачі, дійсно, досить ефективні. Вони діють трьома шляхами:

  •  Прискорюють розщеплення жирів;
  •  Знижують всмоктуваність в кишечнику тих же жирів і вуглеводів;
  •  Пригнічують апетит.

Попит на жіросжігателі великий. Тут-то і криється небезпека - дуже багато підробок. Купувати жіросжігателі потрібно там, де вас гарантовано не обдурять. Тому варто прислухатися до поради свого тренера, або людини, якій ви довіряєте. Найпоширеніший спалювач жиру - це L-карнітин.

Для того щоб шкіра не обвисла і не зморщилася в результаті різкого схуднення, приймають колаген. Цікаво, що інтенсивні навантаження теж вимагають прийому колагену. Самостійно не завжди можливо зрозуміти, чи потрібна вам ця добавка. Тут вашим порадником повинен бути спортивний лікар.

Вітаміни - це важлива частина спортивного харчування для дівчат. Без інтенсивних тренувань неможливо ні схуднути, ні наростити м'язи, які ліплять красиву фігуру. І в цей період вам просто необхідно постійно поповнювати запас вітамінів і мінеральних речовин в організмі. Особливо важливо приймати вітаміни і мінерали, якщо ви на дієті. Як правило, в будь-якій дієті є брак тих чи інших необхідних організму речовин.

Приймайте вітамінно-мінеральні комплекси, які використовують спортсменки, ці комплекси спеціально розроблені для дівчат.

Амінокислоти

Рекомендується застосовувати спеціальний комплекс незамінних амінокислот, скорочено званий ВСАА. Його основне призначення - сприяти наростанню м'язової маси, але і в спортивному харчуванні для дівчат, які прагнуть схуднути, цей комплекс теж з успіхом застосовується, оскільки сприяє розщепленню жирів і пригнічує апетит.

Спортивне харчування для дівчат. Як вибрати

Ні в якому разі не приймайте ніякі добавки без консультації з досвідченим тренером або спортивним лікарем. Це також небезпечно, як самолікування при хворобі. Не варто орієнтуватися і на поради друзів. Пам'ятайте, що на ринку крім підробок існують і такі добавки, які не підуть вам на користь, хоча для когось іншого вони будуть актуальні.

 

Всього коментарів: 0
avatar