18.05.2024
Субота,10:18
Вітаю Вас Гість

Підошовні бородавки: перші ознаки і симптоми

Місця дислокації і збудник рогових бородавок Підошовні, або рогові, бородавки можуть бути болісними і складні. Вони з'являються на підошвах ніг, або поверхнях ступень, звідси і назва - «підошовні».

Такі ділянки ступні, п'ятка, подушечка або підставу великого пальця, витримують вагу всього тіла і дозволяють йому подолати тисячі кроків щодня - і тисячі миль протягом усього життя. Тому не дивно, що коли рогова бородавка надійно вмощується на підошві ноги, вона викликає сильний біль і дискомфорт.

Причиною появи будь бородавки є папилломовирусы (ВПЛ), що передаються через різні поверхні, одяг, рушники і при шкірному контакті. Прямий контакт з будь-яким з ВПЛ в цих місцях може призвести до зараження шкіри через подряпину або ранку. Потім вірус росте всередині, і, при найменшому пошкодженні шкіри, може з'явитися бородавка. На щастя, ці бородавки не є злоякісними новоутвореннями. Вони утворюють круглі області на шкірі, схожі на ті, які у деяких з'являються на руках. Спочатку їх важко впізнати, так як вони маленькі і часто безболісні, але саме на цьому етапі підошовні бородавки найлегше вивести, наприклад, натуральним засобом на основі ефірних олій.

Природа підошовних бородавок

Підошовні бородавки зазвичай виникають як загрубілі ділянки шкіри з сухою твердою поверхнею і невеликими чорними крапками в глибині. По мірі росту, вони стають дуже болючими при натисканні, особливо під час ходьби або стояння на ногах. Деякі вважають, що ці чорні точки є чимось на зразок коренів або насіння, але насправді це засохлі капілярні судини.

Рогові бородавки частіше з'являються у дітей, ніж у дорослих, тому що:

  • по-перше, з віком імунна система стає краще підготовленою до захисту від вірусів;
  • по-друге, діти набагато більше бігають босими ногами. Тому дитині нічого не варто підхопити вірус у душі, спортивному залі або на кахлі біля басейну.

Діти більше схильні до зараженняПричина - не зміцнілий імунітет

Якщо ви або ваша дитина помітили пошкодження на подушечках пальців або на п'яті, спробуйте злегка здавити його пальцями. Якщо це дія викликає біль, то можна бути цілком впевненим, що ви підхопили підошовну бородавку. У дітей зазвичай лише рогові бородавки є болючими. Досить швидко бородавка вирівняється і почне заподіювати біль при ходінні - як ніби ви наступаєте на маленький камінчик.

Поки невідомо, чому одні люди легко підхоплюють підошовні бородавки, а інші - ніколи. Бородавки - дуже часте явище, вони можуть кровоточити при пошкодженні. Дуже складно уникнути контакту з вірусами, що викликають появу бородавок, тому що вони всюди, але його можна мінімізувати: носити взуття в громадських басейнах, душі і роздягальнях.

Всього коментарів: 0
avatar