03.05.2024
П`ятниця,11:45
Вітаю Вас Гість

Інтенсивні фізичні вправи можуть пригнічувати апетит

Фізичні вправи і апетит Фізичні вправи змушують вас нагуляти апетит, вірно? Це твердження не відповідає даними нового дослідження, яке показує, що інтенсивна 45-хвилинне тренування вранці фактично зменшує потребу людини в їжі. Пояснити чому?

Вчені з Brigham Young University запропонували 35 жінкам енергійну ранкову розминку на біговій доріжці, а потім виміряли хвильову активність їх головного мозку, коли жінки розглядали зображення продуктів харчування. Вчені повторили експеримент два дні потому, на цей раз без тренування.

Результат: В день тренування нейронна активність піддослідних була менш чутливою до їжі, ніж в день без тренування, але вони з'їли приблизно така ж кількість їжі. Результати були однаковими як для огрядних жінок, так і для жінок з нормальною вагою. Це говорить про те, що поширена думка, ніби вправи роблять вас голодними, не відповідає дійсності.

Хоча це одне з перших досліджень для оцінки неврологічного підвищення апетиту після тренування, вченим необхідно визначити, як довго може тривати зниження інтересу до їжі після вправ.

Якщо ви хочете випробувати цей експеримент на собі, переконайтеся, що ваші тренування є досить енергійними. Попередні дослідження показали, що інтенсивні аеробні вправи, такі, як біг підтюпцем, можуть придушити апетит на строк до трьох годин, за рахунок зниження рівня гормонів голоду, що виробляються в вашому животику.

Так що наступного разу, коли з-за мук голоду вам стане важко дотримуватися дієти, спробуйте підвищити інтенсивність своїх тренувань.

Всього коментарів: 0
avatar