28.04.2024
Неділя,15:00
Вітаю Вас Гість

Дбайливий догляд за шкірою взимку

Догляд за шкірою обличчя взимкуВзимку вологість, як правило, низька і шкіра легко зневоднюється. Найголовніше, що необхідно для збереження гладкою і м'якою шкіри взимку - це надходження в організм достатньої кількості води. Догляд за шкірою взимку, в холодні місяці року, має свої особливості, які багато жінок, на жаль, не враховують. В результаті їх шкіра висихає, стає чутливою, менш еластичною, помітно проступають ознаками старіння. Насправді шкіра взимку істотно змінюється, але якщо правильно за нею доглядати, то вона відновиться відразу, як тільки закінчаться зимові холоди. Всі ваші зусилля необхідно спрямувати на збереження шкіри, тому дотримуйтесь порад фахівців.

Основний догляд за шкірою взимку - зволоження

Дуже поширена помилкова думка, що шкіра потребує зволоження тільки в теплий період року. Якщо ваша шкіра взимку стягнута і відчуває сухість, їй просто не вистачає вологи. Догляд за шкірою взимку як раз і полягає в збереженні її зволоженості. Використовуйте зволожуючі сироватки, креми та маски. Умивайтеся без мила і відмовтеся від спиртових лосьйонів, оскільки вони можуть ще більше висушити шкіру. Навіть жінкам з жирною шкірою рекомендується в зимовий період користуватися безспиртовыми засобами для догляду. При підвищеній чутливості шкіри віддайте перевагу нейтральним рН очищує продуктів.

Догляд за шкірою обличчя взимку у відповідності із змінним типом шкіри

Думка про те, що взимку необхідний зволожуючий і живильний крем з щільною текстурою справедливо не для кожної жінки. У зимовий період тип шкіри може змінитися, і догляд за шкірою обличчя взимку повинен йому відповідати. Жирна шкіра може стати нормальною, нормальна перетворитися в суху, а суха в гіперчутливість. Але ці зміни збережуться тільки на зимовий період, отже, із закінченням холодного сезону ви повернетеся до колишнього типу шкіри і звичним для вас лосьйонів і кремів.

  • Взимку, незалежно від типу шкіри, використовуйте вітамінізований зволожуючий крем, що містить живильні масла, мед, алое віра, екстракт ромашки.
  • Якщо шкіра зберегла жирність, щоденний догляд за шкірою обличчя взимку можна робити звичайним кремом плюс зволожуюча сироватка або яке-небудь засіб для щоденного використання.
  • Для сухої шкіри пошукайте крем з ліпідами, воском або гліцерином, містить ефірні масла і жирні кислоти.
  • Догляд за шкірою взимку стає більш складним, якщо шкіра червоніє від холоду і на ній з'являється роздратування. У цьому випадку обов'язково використовувати спеціальний крем для чутливої шкіри, який захистить капіляри від пошкодження, а шкіру від червоності.

Догляд за шкірою рук взимку

Догляд за шкірою рук взимку так само необхідний, як і за іншими частинами тіла. Обов'язково захищайте руки рукавицями або рукавичками. Перед виходом на вулицю наносите на шкіру рук зволожуючий крем з вітамінами. Двічі в день використовуйте живильні маски. Наприклад, оливкова олія з крапелькою меду або половинку банана, розтерту зі сметаною.

Зволожуйте ваше тіло

Необхідно раз в тиждень відлущує омертвілі клітини з поверхні тіла, заодно злегка помасажувати, щоб поліпшити кровообіг. Після кожного душу нанесіть на шкіру зволожуючий лосьйон. Для дуже сухої шкіри можна використовувати дитяче масло, яке слід наносити на злегка вологу шкіру. Холодний зимовий повітря і вітер шкідливі для вашої шкіри. Тому, по можливості, захистіть її одягом.

Захистіть шкіру від сонця

Взимку сонячні промені так само шкідливі, як і влітку, тому догляд за шкірою взимку увімкніть косметику з SPF-фільтрами. Рівень захисту повинен бути не нижче SPF-15. Нанесіть сонцезахисний крем поверх зволожуючого засобу на обличчя і руки. Більшість сонцезахисних кремів містить кокосове масло, масло какао, ефірні олії, алое віра. Вони не тільки захищають шкіру від фотостаріння, але і зволожують, пом'якшують, живлять. І навпаки, ви можете придбати зволожуючий і живильний крем, що містять сонцезахисні фільтри.

Доглядайте за губами

Захист губ догляд за шкірою взимку повинен приділяти особливу увагу. Потріскані губи взимку - явище досить поширене. Шкіра на губах тонка і чутлива, вона легше за інших втрачає вологу. Покривайте губи жирним бальзамом або вазеліном, використовуйте зволожуючі компоненти. Найкращий бальзам для захисту губ від висихання - це бальзам на основі воску.

Всього коментарів: 0
avatar