19.05.2024
Неділя,17:43
Вітаю Вас Гість

Мелірування на чорне волосся - сучасний вишуканий стиль

Мелірування на чорні волоссяБагато дівчат забарвлюють своє волосся в насичений чорний колір, тим самим надаючи образу яскравості і виразності. Але ті щасливці, яких природа нагородила чорними волоссям, не завжди бувають задоволені своїм кольором, нерідко вони хочуть внести в нього доповнення, освіжити свій образ, і в цьому випадку вдаються до мелірування. Чорне волосся з працею піддаються фарбуванню або знебарвлення, тому в домашніх умовах експериментувати з ними не рекомендується, так як бажаного результату самому досягти досить складно, а ось зіпсувати волосся легко. Тому до мелірування чорних волосся слід поставитися дуже серйозно.

Техніка мелірування на чорні волосся

Для того щоб отримати якісне мелірування, необхідно дотримуватися наступних етапів:

  • для початку знебарвити пасма;
  • виконати тонування волосся.

Спочатку майстер оцінює структуру волосся, їх довжину та товщину. Може бути таке, що знебарвити з першої спроби не вийде, доведеться повторити процедуру кілька разів. При професійному мелірованії ризик пошкодження волосся мінімальний. Крім цього мелірування розрізняється по технікам:

  • каліфорнійське милирование;
  • мажиконтраст;
  • біле мелірування (балояж).

Власницям темного волосся найчастіше йдуть ті пасма, мелірування яких зроблено в передній частині стрижки. Тоді жіночий образ стає вдосконаленим і вишуканим. Якщо ви не плануєте кардинально змінити свій образ, то рекомендується освітлювання пасом на передній частині голови і половину на маківці. Після цього особа стає більш виразним, і виглядає значно ніжніше. Головним достоїнством такого мелірування є нанесення волоссю найменшого шкоди.

Сміливим і екстравагантним жінкам підійде мелірування червоним кольором на чорному волоссі. Жінка сама може вибирати, який товщиною повинні бути пофарбовані пасма, і яка їх частота. Таке мелірування досвідчені майстри рекомендують робити на зачісках з «рваними» краями.

Для того щоб зробити якісне мелірування на темне волосся, не варто економити, інакше результат може виявитися не таким, як хотілося. Професійні засоби завдають менше шкоди волоссю, і в той же час роблять колір яскравим і насиченим, що зберігається на волоссі досить довго.

Як зробити мелірування на чорні волосся із чубчиком

Мелірування на довгі чорні волосся

Мелірування на довгі чорні волосся, надає волоссю об'єм і незвичайний блиск, роблячи прояснені пасма схожими на сонячні відблиски. Послідовність мелірування наступна:

  • 1. Визначається величина і частота забарвлених пасм, а також підбирається бажаний відтінок.
  • 2. Робиться проділ, який потрібен для того, щоб волосся не путались, і фарба не бруднила решта волосся. Після вибрані пасма наноситься фарба і запечатується у фольгу, яка ретельно закріплюється.
  • 3. Після фарбування прядок з проділу, майстер переходить на волосся, які розміщені з боків. В останню чергу фарбують пасма задній частині голови.
  • 4. Вичікується певну кількість часу і фарба змивається.

Варто звернути увагу на те, що при мелірованії довгих волосся, вони стають ще більш сухими, тому необхідні спеціальні засоби по догляду за фарбованим волоссям.

Мелірування на чорні короткі волосся

Вишукана коротка стрижка завжди виділяє представницю прекрасної статі з натовпу. Але, крім зачіски, змоделювати бажаний образ допоможе мелірування на короткі волосся. Воно здатне приховати сивину і надати якусь відкритість. Однак не можна забувати про обмеження:

  • варто відмовитися від мелірування, якщо виснажені волосся після хімічної завивки або нещодавно були пофарбовані;
  • якщо волосся січеться або випадають;
  • якщо волосся пофарбовані натуральними барвниками, такими як басма або хна.

У всіх випадках від мелірування можна отримати зворотний ефект: замість краси волосся підкреслити їх недоліки.

Для більш ефективного мелірування на темних коротких волоссі, необхідно поступово і плавно зверху вводити від маківки більш наїдків колір, а більш світлий тон зробити на кінчиках волосся. Окремі пасма можна виділити за допомогою гелю або воску.

Мелироване на чорних коротких волоссі можна здійснити з допомогою фольги або шапочки, при цьому шапочка застосовується на коротких волоссі набагато частіше: в шаховому порядку пасма витягуються з отворів в шапочці назовні. Між пасмами має бути відстань приблизно в один сантиметр. Потім на пасма наноситься освітлюючий тон. Час очікування - близько п'ятнадцяти хвилин, якщо бажання клієнта отримати більш світлі пасма, то час очікування збільшується до 40 хвилин. Потім фарба змивається прямо при надітому шапочці, а після шапочка знімається, і волосся добре промиваються.

У домашніх умовах можна підтримувати колір відтіночним шампунем. Власники коротких чорних волосся за допомогою мелірування змінюють імідж і стають більш привабливими.

Біле мелірування на чорних волоссі

Біле мелірування на чорних волоссі

Біле милирование на чорних волоссі здатне не тільки змінити зачіску і зовнішній вигляд дівчини, воно змінює і її життя. Але слід врахувати той факт, що чорне волосся часто товсті і жорсткі за своєю структурою, тому можливо процедуру мелірування доведеться виконати кілька разів. Для білого мелірування допомога професіонала просто необхідна.

Техніку мелірування вибирають залежно від способу, який бажано отримати: яскравий, екстравагантний, або просто невеликий акцент, «родзинка» в стилі.

Для створення яскравого образу освітлюють нижню частину шевелюри, волосся при цьому поділяють проділом навпіл, і нижню половину знебарвлюють, у результаті виходять чорно - білі локони.

Зробити невеликий модний акцент можна з допомогою часткового мелірування передніх пасом волосся, які зроблять обличчя більш виразними. У цьому випадку нижня половина волосся не забарвлюється, за бажанням її можна освітлити.

Види білого мелірування на чорних волоссі

Дуже ефектно виглядає на волоссі діагональне мелірування, коли для фарбування вибираються вертикальні проділи. Такий вид підходить власницям коротких стрижок у стилі каре.

Залишається на сьогоднішній день популярним освітлення в стилі «балеяж». Цей вид мелірування знебарвлює тільки кінчики волосся, тим самим підкреслюється контрастна структура зачіски.

Каліфорнійське мелірування

Одним з популярних видів мелірування є каліфорнійське. З його допомогою волосся стають темними біля коріння, з осветленными в різні тони вертикальними смужками.

Це щадне мелірування по відношенню до волосся, в якому в більшості випадків фольга не використовується. Замість неї майстри використовують спеціальну пасту, основою якої служить бджолиний віск, який, не травмуючи волосся, дбайливо їх знебарвлює. При цьому волосся не пересушується, на відкритому повітрі продукт висихає, і його дія повільно слабшає, на відміну від фольги.

Також каліфорнійське мелірування відрізняється тим, що для фарбування прядок використовуються яскраві відтінки, або навіть з'єднання декількох освітлених кольорів - бежевих, кавових, медових і так далі. Волосся відразу починають вишукано сяяти. При такому виді фарбування не потрібно часте освіження кінчиків волосся, воно досить довго тримається.

Слід також відзначити той факт, що якщо вибраний варіант в підсумку не влаштовує, не потрібно відразу перефарбовувати волосся в насичений колір. Недоліки допоможе приховати відтіночний шампунь.

Всього коментарів: 0
avatar