26.04.2024
П`ятниця,14:58
Вітаю Вас Гість

Японський стиль одягу це не обов'язково кімоно

Японський стиль одягуСформований багатьма поколіннями японський стиль одягу - це краса і охайність кожен день. Мініатюрні японки не ходять в розтягнутих футболках, рідко в джинсах або шортах, частіше в штанях нормальної довжини. Зверху гарний топ з неглибоким вирізом. Більшість японських жінок носить взуття на каблуках навіть з повсякденним одягом. У середині літа, коли особливо жарко, перевага віддається вільному одязі з натуральних дихаючих тканин, елегантною і скромною (якщо не вести мову про всіляких вуличних молодіжних стилях, які в Японії існують так само, як і в інших країнах).

У Японії прийнято знімати взуття при вході в чужий будинок і одягати домашні тапочки, тому шкарпетки завжди повинні бути чисті. Багато японські компанії вимагають, щоб працюючі жінки носили колготки навіть в самий жаркий період. Татуювання і пірсинг на видному місці абсолютно не допустимі.

Японський стиль одягу передбачає для жінки консервативний діловий костюм. Піджак з брюками, довгою спідницею або спідницею трохи вище колін, темно-синього або чорного кольору. Неприпустимі блузи з великими вирізами або напівпрозорі. Офісна мода останніх років прихильна до цікаво зав'язаним шарфах.

Занадто вузький одяг, що підкреслює всі деталі фігури, тут не вітається. Цікавий і той факт, що найсексуальнішою частиною тіла, за традицією вважається задня частина шиї, і вона неодмінно повинна бути закрита. У зимовий час японки воліють змінити спідницю на брюки.

Сучасний японський стиль одягу не виключає традиційне кімоно. Але регулярно носять його хіба тільки літні люди і деякі завзяті прихильники традиційного стилю. Барвисті кімоно надягають в основному в урочистих випадках, таких як весілля, випускний вечір тощо. У гардеробі сучасної японки воно, як правило, в єдиному екземплярі, подароване на повноліття. Навіть для весільної церемонії багато беруть наряд на прокат. Це відбувається частково з-за високої вартості красивих кімоно з шовку. Але важливо й те, що багато молоді японки просто не володіють технікою одягання і носіння цього виду одягу.

Набагато більш поширена серед тих, хто прагне витримати традиційний японський стиль одягу, інша її форма - юката. Її одягають чоловіки, жінки і діти. Юката схожі на халат, вони зручні і легкі, виготовлені з бавовни або льону. Спочатку знатні японці одягали такий одяг при виході з громадської лазні. Сьогодні ж її носять по різному: від нічного халата до фестивального наряду, в літній час в ньому ходять вдома і на вулиці. Однак, це швидше одяг для вільного часу, ніж ділове вбрання.

У цілому ж, як і в інших країнах, на вулицях японських міст можна зустріти жінок, одягнених традиційно і за західним зразком, від модних європейських дизайнерів. Молодь одягається більш розкуто, іноді підкреслено авангардно.

Всього коментарів: 0
avatar