Якщо ви не завзяті грибники, які в сезон заготовляють запаси на цілий рік, швидше за все, гриби на вашому столі бувають не так часто. Але в грудні є цілих два приводи для грибних страв. Різдвяний піст - в цей час буде до речі рецепт пасти з грибами. І Новий рік - рецепт фаршированих печериць при бажанні теж можна зробити пісним, при цьому він залишиться святковим.
Фаршировані печериці в духовці
Зараз печериці продаються в магазинах круглий рік, але таке блюдо, як фаршировані гриби в духовці, все одно асоціюється у нас зі святом. При цьому рецепт фаршированих капелюшків зовсім трудомісткий, а отримані апетитні "кошики" можна подавати як холодними, так і гарячими. Ще один варіант закуски до новорічного столу, яку можна приготувати заздалегідь.
На 4 порції:
- Печериці - 400 г
- Помідори - 150 г
- Сир - 50 г
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 10 г
- Сіль, перець - за смаком
Приготування
- Насамперед печериці добре миємо й при необхідності знімаємо верхню "шкірку". Прибираємо ніжки: це дуже легко зробити просто руками.
- Ніжки нарізаємо дрібними кубиками, будемо використовувати їх як один з інгредієнтів начинки. Окремо дрібно нарізаємо помідор, часник і зелень. З'єднуємо всі інгредієнти для начинки, солимо і добре перемішуємо.
- Далі фаршируємо капелюшки грибів. Начиняємо їх досить щільно, щоб вся начинка була пущена в справу.
- Укладаємо гриби в вогнетривку форму. Посипаємо зверху сиром і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при 180 ° С.
Гриби вийдуть дуже смачні! Вони гарні і як основне блюдо, і як закуска. Також доречно подавати їх холодними.
Паста з грибами в стилі болоньєзе
Ця чудова паста з грибним соусом дуже схожа на рецепт болоньєзе. Однак в цій страві абсолютно немає м'яса: ми будемо використовувати гриби!
На 4 порції:
- Макарони - 200 г
- Гливи - 200 г
- Помідори - 300 г
- Солодкий перець - 100 г
- Лук - 50 г
- Томатна паста - 30 г
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - за смаком
Приготування
- Насамперед нарізаємо гливи дрібними кубиками. Можна взяти і інші гриби. Відправляємо їх на сковороду з додаванням рослинної олії і обсмажуємо близько 10 хвилин.
- В цей час готуємо овочі. Нарізаємо дрібними кубиками помідори, перець і цибулю. Часник подрібнюємо. Відправляємо овочі до грибів, солимо, перемішуємо і тушкуємо близько семи хвилин.
- Далі додаємо томатну пасту, перемішуємо і при необхідності вливаємо трохи води. Тушкуємо грибну суміш близько п'яти хвилин.
- Подаємо з макаронами. При бажанні можна посипати сиром.
|