02.05.2024
Четвер,12:56
Вітаю Вас Гість

Як приготувати гриби: фаршировані печериці та паста з грибами

Якщо ви не завзяті грибники, які в сезон заготовляють запаси на цілий рік, швидше за все, гриби на вашому столі бувають не так часто. Але в грудні є цілих два приводи для грибних страв. Різдвяний піст - в цей час буде до речі рецепт пасти з грибами. І Новий рік - рецепт фаршированих печериць при бажанні теж можна зробити пісним, при цьому він залишиться святковим.

Фаршировані печериці в духовці

Зараз печериці продаються в магазинах круглий рік, але таке блюдо, як фаршировані гриби в духовці, все одно асоціюється у нас зі святом. При цьому рецепт фаршированих капелюшків зовсім трудомісткий, а отримані апетитні "кошики" можна подавати як холодними, так і гарячими. Ще один варіант закуски до новорічного столу, яку можна приготувати заздалегідь.

На 4 порції:

  • Печериці - 400 г
  • Помідори - 150 г
  • Сир - 50 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - 10 г
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування

  1. Насамперед печериці добре миємо й при необхідності знімаємо верхню "шкірку". Прибираємо ніжки: це дуже легко зробити просто руками.
  2. Ніжки нарізаємо дрібними кубиками, будемо використовувати їх як один з інгредієнтів начинки. Окремо дрібно нарізаємо помідор, часник і зелень. З'єднуємо всі інгредієнти для начинки, солимо і добре перемішуємо.
  3. Далі фаршируємо капелюшки грибів. Начиняємо їх досить щільно, щоб вся начинка була пущена в справу.
  4. Укладаємо гриби в вогнетривку форму. Посипаємо зверху сиром і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при 180 ° С.

Гриби вийдуть дуже смачні! Вони гарні і як основне блюдо, і як закуска. Також доречно подавати їх холодними.

Паста з грибами в стилі болоньєзе

Ця чудова паста з грибним соусом дуже схожа на рецепт болоньєзе. Однак в цій страві абсолютно немає м'яса: ми будемо використовувати гриби!

На 4 порції:

  • Макарони - 200 г
  • Гливи - 200 г
  • Помідори - 300 г
  • Солодкий перець - 100 г
  • Лук - 50 г
  • Томатна паста - 30 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування

  1. Насамперед нарізаємо гливи дрібними кубиками. Можна взяти і інші гриби. Відправляємо їх на сковороду з додаванням рослинної олії і обсмажуємо близько 10 хвилин.
  2. В цей час готуємо овочі. Нарізаємо дрібними кубиками помідори, перець і цибулю. Часник подрібнюємо. Відправляємо овочі до грибів, солимо, перемішуємо і тушкуємо близько семи хвилин.
  3. Далі додаємо томатну пасту, перемішуємо і при необхідності вливаємо трохи води. Тушкуємо грибну суміш близько п'яти хвилин.
  4. Подаємо з макаронами. При бажанні можна посипати сиром.
Всього коментарів: 0
avatar