03.05.2024
П`ятниця,23:27
Вітаю Вас Гість

Курортний роман

Курортний романВідпустки вже давно змінили географію, і замість того, щоб з розмахом гуляти на близькому і знайомому Чорномор'я, все більше росіян їдуть у Туреччину, Єгипет або ще куди-небудь, щоб досхочу насолодитися спекотним сонцем і піщаними пляжами в розпал зимових холодів або в палючий річний спеку - неважливо. Але, незважаючи на зміну географічних орієнтирів, одне залишається незмінним: там, де кружляє голову атмосфера відпочинку і безтурботності, легко розквітають курортні романи - короткі історії кохання, які потім відвозять із собою або старанно забувають, варто лише опинитися в рідних пенатах.

Чому закохуються на курорті

Згідно зі статистичними даними, курортні романи практично ніколи не виходять за відведені їм рамки відпустки. До того ж велика частина тих, хто захоплюється новими знайомствами на відпочинку, що складається в шлюбі. Так чому ж, приїжджаючи на море, люди раз по раз наступають на одні і ті ж граблі? Що дає така історія кохання довжиною в два тижні? А причиною цього може стати наступне:

  • 1. Багатьом знайома особлива атмосфера будь-якого курортного містечка: безтурботність, легковажність, відчайдушність, відпочинок, розваги і ніяких ділових дзвінків, зустрічей і зобов'язань. Чоловік, який приїхав відпочивати, розуміє і усвідомлює короткостроковість перепочинку між робочими буднями і з головою поринає у вир нових знайомств і переживань, віддаючись їм цілком і повністю, не економлячи ні на емоції, ні на матеріальні витрати.
  • 2. Не скуті звичними рамками знайомств і обставин, люди на курортах більш відкриті, щирі, чуйні. Вони готові знайомитися, фліртувати, гуляти ночами по морському березі, обіцяючи один одному продовження своєї любові, навіть знаючи, що його не буде. Це створює таку потрібну ілюзію маленької «іншого» життя - безтурботного, повного щастя і любові без сварок і зобов'язань, в деякому роді - ідеальною.
  • 3. Курортний роман дозволяє практично все: ніяких правил і помилок. Виїхавши, можна просто перекреслити все, що було, залишивши собі лише спогади. А тому можна з головою піти в незвичні південні пристрасті, дозволити собі і партнеру все, що страшно було дозволити раніше і насолоджуватися кожною хвилиною вільної, не скутої відповідальністю за майбутнє любові.
  • 4. Звичайна життя накладає свій відбиток: необхідність відповідати очікуванням своєї сім'ї, старих, добрих друзів, колег змушує прораховувати свої вчинки, створюючи образ, який не завжди відповідає внутрішнім світовідчуттям людини. На курорті все зовсім не так: ти той, ким хочеш бути, і можеш грати будь-яку обрану роль, обманюючи і обманюючись, тому що курортна життя виглядає несправжньою, наче декорація до мрії, в якій можна зайняти будь-яке місце. Було б лише бажання. До того ж - на курорті ніхто один одного не знає, а тому можна кружляти голови і розбивати серця, навіть якщо у звичайному житті людина дуже стриманий у проявах почуттів.

Таким чином, курортний роман дозволяє створити життя в мініатюрі такою, якою хотілося б її бачити, зробити, але з якихось причин не виходило. Саме тому курортна любов така яскрава, така ідеальна і, здається, вона буде тривати вічно. Але курортні романи швидко закінчуються. Як же бути, якщо раптом здалося, що любов, яка виникла на відпочинок, потрібно пронести через все життя, і чи є шанс зробити курортний роман чимось серйозним?

Очікування від курортного роману

, якщо це не просто курортний роман

Незважаючи на те, що від курортних романів ніхто не чекає нічого серйозного, останні психологічні дослідження довели, що дев'ять з десяти жінок, зважившись на таке знайомство на відпочинку, сподівається на продовження їх в звичайному житті. І хоча їх очікування виправдовуються не так часто, як хотілося б, все ж існують причини, за якими до курортного роману можна поставитися серйозно.

Однією з головних причин є те, що в сучасному суспільстві у людей практично немає можливості познайомитися поза стінами звичних офісів. Вся життя, підпорядкована ритму робота-дім-робота, укладена в рамки, і вирватися з них виходить нечасто. Саме тому знайомства на курортах можуть виявитися далеко недаремними тим, хто шукає свою пару.

До того ж саме свобода курортних романів дозволяє дізнатися майбутнього партнера найбільш повно, показуючи його кращі і гірші сторони. А романтичне обрамлення у вигляді морських пейзажів створить необхідний настрій для початку романтичної історії.

Як вибрати героя роману

Щоб нове знайомство виявилося чимось більшим, ніж просто розвага, необхідно більш уважно вибирати героя свого курортного роману. Зокрема:

  • Слід придивитися до чоловіків хоча б день-два: це дозволить з легкістю обчислити курортних альфонсів і донжуанів, адже з ними за визначенням серйозних стосунків не вийде.
  • Зав'язуючи нове знайомство, не варто відразу огорошивать чоловіка своїми планами на майбутнє. Пам'ятайте, для вас обох це всього лише відпочинок, і навіть якщо він не стане любов'ю на все життя, у нього будуть всі шанси залишити приємні спогади, не затьмарені невиправданими очікуваннями.
  • Не слід наполягати на обмін контактами або продовження знайомства після від'їзду. Як правило, вийшовши за рамки курорту, відносини втрачають значну частку своєї принади. А тому до продовження варто ставитися з обережністю, інакше можна легко перекреслити навіть ті світлі та щасливі спогади про літо, які у вас вже є.

Наслідки курортного роману

Як пережити курортний роман

Іноді, незважаючи на щасливе курортне час і обіцянки більшого, продовження курортного роману не виходить в силу різних причин. Можливо, люди, об'єднані відпусткою, в реальному житті виявилися дуже різними за інтересами і кола спілкування. Або той, хто назвався вільним і не пов'язаних узами, раптом зізнається, що одружений. Або обстановка буденності і повсякденності вбиває курортну романтику, залишаючи після себе лише гіркоту втрати. Найбанальніше - контакти після того, що сталося курортного роману просто обриваються, хоча так хочеться продовження...

У цій ситуації людина стикається з подвійним ударом: по-перше, розставання з мрією, з любов'ю, а по-друге, повернення з відпустки в сірі будні, яке відбувається тим складніше, чим яскравіше і багатше на враження було відпустку.

Найкращим рецептом від нещасливого кохання найчастіше стає робота: занурюючись з головою в накопичилися за час відпочинку справи, вдається позбутися від тривожать душу спогадів. Старі друзі, зустрічі і прогулянки допоможуть отримати нові враження, а знайомство з новим претендентом на серце і душу зітре гіркота «не трапилася» любові, залишивши лише спогади про яскравому курортному пригоді.

Курортний роман наповнює життя романтикою і мріями, однак він рідко буває затяжним. Не пов'язуйте з відпускним знайомством надто багато сподівань, тоді вам не доведеться розчаровуватись.

Всього коментарів: 0
avatar