19.05.2024
Неділя,15:19
Вітаю Вас Гість

Як лікувати ангіну у дитини комплексно 5 важливих моментів!

Ангіна у дітей і хронічний тонзиліт - з тих захворювань, для лікування яких всі засоби хороші, причому саме всі і відразу. Розберемося в якій послідовності.

У дитини почервоніло горло - батьки в паніці біжать в аптеку за антибіотиками, перекладаючи на ці препарати всю відповідальність за одужання чада. Виходить парадокс: бажаючи поставитися з усією серйозністю, ми, тим не менш, діємо легковажно. Адже запідозривши запалення мигдалин потрібно, по-перше, викликати лікаря, який точно поставить діагноз і розповість, як вилікувати горло, а, по-друге, прийняти ще ряд важливих заходів: від постільного режиму до допомоги організму у відновленні імунітету.

  1.     «Я на сонечку лежу ...» Перші симптоми ангіни - висока температура, загальна слабкість, озноб - без будь-якого примусу укладають малюка в ліжко на кілька днів. Будь-який рух в гострій фазі (поки не спала температура) і ще 2-3 дні після може привести до різних ускладнень. Як би дивно не прозвучало, дозвольте дитині в цей період вдосталь насолодитися комедіями або мультиками. Крім того, що вони «утримають» його на «горизонтальних позиціях», так ще й розвеселять. Сміх, як відомо, має загальнозміцнюючу дію на організм, а гарний настрій, згідно з численними дослідженнями, підвищує імунітет.
  2.     Ніяких сухариків! В принципі і не захочеться, з огляду на біль в горлі, але варто розглядати цю рекомендацію ширше. Звичайно, вся їжа повинна бути м'якою, бажано у вигляді пюре, щоб додатково не травмувати мигдалини. Одне з головних правил харчування, коли є запалення мигдалин, - велика кількість рідини. Вона сприяє виведенню токсинів, що утворюються в організмі при хворобі. Готуйте морси, компоти, чай з лимоном, бульйони. При цьому напої і страви не повинні бути гарячими, тільки теплими. Прогрівання мигдалин викличе прилив крові до уражених хворобою ділянках, а з нею інфекція може поширитися по всьому організму, чому стан тільки посилиться. Щоб порадувати малюка, приготуйте йому салат або пюре з «заряджених» вітамінами фруктів. До речі, не забувайте, що ангіна - захворювання інфекційне, тому у хворого повинен бути окремий посуд.
  3.     Допомога, але не порятунок. Шукаючи в інтернеті ніж лікувати ангіну, не спокушайтеся, що народні рецепти врятують, якщо виникло гостре запалення мигдалин. Медики одностайні - відвари трав, різні розчини, безумовно, полегшують стан хворого, але поодинці точно не впораються із захворюванням - не прискорять одужання і не попередять ускладнення. З іншого боку після такої процедури біль помітно зменшується, ковтати стає легше. Полоскання варто повторювати не менше 5 разів на день, обов'язково після їжі. При цьому не потрібно дуже старатися, щоб додатково не пошкоджувати мигдалини.
  4.     Повітря теж лікує. У кімнаті, де знаходиться хворий малюк, має бути свіжо і волого. Оптимальна температура - близько 20-22 ° С, а вологість - до 60%. Для цього, по-перше, регулярно провітрюйте, але так, щоб хворий не виявився на протязі. По-друге, раз в день проводьте вологе прибирання. І, по-третє, використовуйте зволожувач повітря (якщо його немає, то можна просто ставити в кімнаті ємність з водою). Все це вкрай важливо, оскільки при ангіні дуже шкідливе сухе повітря. Воно ще більше травмує слизову і послаблює місцевий імунітет, що тільки посилить хворобу. До речі, підтриманням здорового мікроклімату ви також захистите інших членів сім'ї від хвороби.
  5.     Профілактика завжди краще лікування. Як тільки інфекція блокована, гостре запалення мигдалин знято, дуже важливо зайнятися відновленням місцевого імунітету - по суті «поля боля» інфекції. Для такого лікування горла ідеально підходить німецький комплексний препарат природного походження Тонзилотрен, відмінно зарекомендував себе за 75 років застосування, як для лікування ангіни у дітей, так і профілактики загострень хронічного тонзиліту.

Всього коментарів: 0
avatar