Гарбуз на десерт: турецький рецепт і гарбузове варення |
Якщо ви поки не знайшли для себе улюблене блюдо з гарбуза, можливо, полюбити цей овоч допоможуть солодощі з гарбуза. Ми вже розповіли, як спекти гарбузове печиво, сьогодні - ароматний гарбуз в сиропі, який ви напевно пробували колись в Туреччині, і гарбуз з лимоном і імбиром - "живе" варення, яке не треба варити. Тільки вибирайте для цих рецептів ароматний і смачний гарбуз. Як це зробити, ми теж розповімо. Як приготувати варення з гарбуза для зміцнення імунітету? Живе варення з гарбуза з лимоном і імбиромНа банку 700 мл За моїми відчуттями, зараз все менше варять варення на зиму - частіше намагаються літні ягоди заморозити або зробити "живе" варення, яке можна зберігати в холодильнику. До гарбуза це теж стосується! Приготувати живе варення з гарбуза можна буквально за 15 хвилин. До речі, це ще один спосіб використовувати залишки гарбуза, якщо з якихось причин ви не хочете робити гарбузове пюре. Варення з гарбуза не тільки допомагає підтримувати імунітет в зимовий час, а й радує своїм незвичайним смаком і ароматом. Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви не любитель гоструватого присмаку імбиру, то на вказану кількість інгредієнтів використовуйте тільки половину імбирного кореня, а то і менше, але обов'язково додайте його хоча б трохи. Турецький десерт з гарбуза "Кабак татлиси"У кожного з нас свої асоціації з різними країнами, в тому числі кулінарні, незалежно від того, бували ми там чи ні. Туреччина асоціюється у мене з незвичайним десертом з гарбуза під назвою "Кабак татлиси" (до речі, слово "шинок" турецькою мовою означає і гарбуз, і кабачок). Багато хто з вас напевно пробували цей десерт в турецьких готелях. А якщо ні, це легко виправити! Інгредієнти:
Використовуйте 1 ст. л. лимонного соку, якщо під рукою не виявилося ванільного екстракту. Якщо не виявилося палички кориці, використовуйте 1 ч. л. меленої, заздалегідь розмішавши з цукром. Приготування
Як вибрати смачний гарбузЯкщо ви не завзятий дачник і вирішили запастися гарбузом про запас до самої весни, при покупці оцінить зовнішній вигляд шкірки. Вона повинна бути без плям, з гладкою оболонкою насиченого рудого кольору, що говорить про здоров'я і солодощі гарбуза. Наявність темних плям говорить про те, що гарбуз почав гнити, і значить, в їжу не придатний. Обов'язкова і присутність хвостика - подібно кришці, він захищає плід від можливих хвороб ззовні. У стиглих гарбузів хвостик темний і сухий. Якщо хвостика немає, краще не купуйте - можливо, продавець позбавився від нього навмисне, так як овоч зірваний передчасно і дозріти не встиг. До того ж навіть найкращий гарбуз, що залишився без плодоніжки, зберігається набагато менше. Вибираючи гарбуз послаще, врахуйте: чим дрібніше і компактніше овоч, тим більш насиченим буде смак ваших страв. У занадто великих, які переросли, плодів м'якоть може бути сухою, водянистою і гіркою. При покупці можете постукати по гарбузі кісточками пальців: від овоча повинен виходити виразний, трохи глухуватий звук. Візьміть гарбуз в руки: він повинен бути важким, більш важким, ніж здається візуально. І заключна порада: не купуйте гарбуз в розрізаному вигляді. Краще купити великий гарбуз, приготувати з нього основне блюдо, а решту пустити на пюре або живе варення. До того ж часто недобросовісні продавці зрізають уражені ділянки - і продають гарбуз по шматочках. Як правильно зберігати гарбуз до весниІдеальні умови для зберігання гарбуза такі: вологість не повинна перевищувати 65%, а температурний режим краще тримати в діапазоні + 5-7 °С. Іншими словами, знайдіть для своїх гарбузиків темне прохолодне місце, наприклад балкон або комору. Постеліть під дно картон, а зверху, якщо дуже холодно, накрийте чимось теплим. Не слід зберігати гарбуз на кухні, десь на шафі або над плитою - таким чином ви зменшите термін його зберігання! На дачі гарбуз добре зберігати в погребі, так само постеливши під дно картон або сіно. Просто уникайте підвищеної вологості і дотримуйтесь температурний режим, і при таких умовах гарбузи збережуться до весни. |
Всього коментарів: 0 | |